Liecinieks tiesā apstiprina - balsojis par "Vienotību" un saņēmis naudu • IR.lv

Liecinieks tiesā apstiprina – balsojis par “Vienotību” un saņēmis naudu

54
Foto: Olafs Galkovs, F64

Divi balsotāji par naudu pēc tam par liecināšanu policijā piekauti

Šodien Rēzeknes tiesā liecinieks Igors Žorins apstiprināja – saņēmis naudu par to, ka Saeimas vēlēšanās nobalsojis par 4.sarakstu, ar kuru startēja “Vienotība”, vēsta aģentūra LETA. Par naudu balsojuši arī liecinieka kaimiņi, kuri pēc informācijas atklāšanas un liecību sniegšanas piekauti.

Liecinieks tiesai pastāstīja, ka naudu pēc pāri palikušo biļetenu parādīšanas viņam samaksājis apsūdzētais Andrejs Sačkovskis. Pēc tam viņš devies uz tuvējo veikalu, kur izpļāpājies par notikušo. Par naudu esot balsojuši arī liecinieka kaimiņi Šarikovi, kuri par to esot lielījušies citai lieciniecei.

Pēc baumu izplatīšanās par to, ka cilvēki balsojuši par naudu, Žorinu un viņa kaimiņus apmeklējuši policisti, kuriem liecinieki snieguši liecības. Pēc tam Sačkovskis kopā ar savu onkuli piekāvuši Šarikovus par liecību sniegšanu un piedraudējuši, lai par piekaušanu viņi neziņo policijai. Žorins no izrēķināšanās esot izsprucis, jo neesot nakšņojis mājās. Nākamajā dienā viņš konstatējis, ka prombūtnes laikā pie viņa mājās kāds viesojies, jo bija apgāzts televizors un izkrāmēts galds.

Sakstagala vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inta Daugule tiesā liecināja, ka vēlēšanu dienā pārkāpumi nav konstatēti, bet vēlēšanu rezultātu apkopošana radījusi pārsteigumu, jo neierasti daudz bijis balsu par “Vienotību” un tās sarakstā esošajam Dzintaram Zaķim bijis daudz plusu.

Rēzeknes tiesa izskata krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par desmit vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdušies uzņēmējs Andris Kozulis un Andrejs Sačkovskis. Lieta ir saistīta ar balsu pirkšanu Viļānu pusē, kur tā esot notikusi par labu “Vienotības” politiķim Zaķim, kuram ir izdevies iekļūt jaunajā Saeimā. Apsūdzētais Kozulis ir Zaķa draugs, taču politiķis savu saistību ar balsu pirkšanu kategoriski noliedz.

Abi vīrieši apsūdzēti pēc Krimināllikuma 90.panta par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, lietojot vardarbību, viltu, draudus, uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai naudas sodu. Abiem apsūdzētajiem kā drošības līdzeklis noteikts aizliegums tuvoties konkrētām personām un izbraukt no valsts, vēsta lsm.lv.

Komentāri (54)

Fikseris 01.05.2015. 00.31

Meh. Izklausās pēc tipiskas kremļa čekistu specoperācijas. Neko citu viņi nemāk kā tikai šādus gājienus.

Kaut kāds vatņiks Igors balsoja par Vienotību? Maz ticams.

Vairāk ticams: kremlinu operācija lai nomelnotu latviskās partijas un dabūtu SC pie varas. Sen kremlim tāds mērķis, iepriekšējais vatņiku vēstnieks Latvijā to pat intervijā atklāja.

Un vēl piekāva :)))

5% ka tā ir taisnība, 95% ka tā ir tipiska kremļa provokācija.

+20
-3
Atbildēt

3

    Ēriks > Fikseris 01.05.2015. 08.51

    Fui,zanE,kā tu vispār vari gaišos spēkus salīdzināt ar kaut kādām padibenēm no Nacionālās apvienības!

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Fikseris 01.05.2015. 07.36

    Par ko?!Tad jau Zaķis uzmests,tāds labs gāzes tirgus atvēršanas pretinieks bija,arī ātros kredītus aizstāvēja…

    Zaķis neaizmirsa arī par savu bijušo biznesa partneru interesēm. Šovasar valdība Saeimā iesniedza ātro kredītu ierobežojošo likumu, Zaķis Tautsaimniecības komisijā balsoja pret tā tālāku virzību. Viņa jaunības draugam Dišleram ir ātro kredītu firma Jēkabpilī.

    http://skaties.lv/latvija/politika/no-dzintara-zaka-noversas-un-prognoze-politika-karjeras-norietu/

    Zaķis sāka pieņemt arvien pārdrošākus lēmumus. Piemēram, saviem partijas biedriem par pārsteigumu pērnā gada martā kopā ar Saskaņas centru Tautsaimniecības komisijā nobalsoja par gāzes tirgus liberalizācijas atlikšanu.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > Fikseris 01.05.2015. 08.47

    ….Ērik….paslavē arī Kudumu un Naudiņu par atbalstu Gazpromam….neabižo puišus!…gribi teikt, ka viņu balsojums nav vērā ņemams un ceļot rociņu, šie tikai gribēja pakausi pakasīt, bet šos…nabadziņus – pieskaitīja…kā tai multiplikācijas filmā….

    ….un ātro kredītu pievilinātājreklāmas veidojis Ilmāra Latkovska(NA) dēls…tad jau šiem arī sava interese, ko?…

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

nomale 01.05.2015. 08.34

Un cik Žorina kungs dabūjis par liecināšanu tiesā?

Zaķi labāk redzētu ejam nekā nākam, bet nu šī lieta ir baltiem diegiem šūta. Lai kaut ko tādu “izshēmotu” iq līmenim jābūt zem 50.

+17
-5
Atbildēt

13

    Skumjais Bruņinieks > 01.05.2015. 12.50

    To dzeris49

    “..pats balsoju par V un, acīmredzot, balsošu par Vienotību..”

    Jūs nu gan esat viens interesants onka – “liberasts”. Jums “liberastiem” Āboltiņa taču skaidri pavēstija – lasieties prom no Vienotības, bet dzeris neatlaidīgi izliekās to nedzirdam. Gluži tā pat, kā tas augļotājs, kas feldkurātam Kacam aizdeva naudu un gāja to prasīt – Šveiks viņu izmet pa durvīm, viņš lien pa logu neatlaidīgi..

    Jūsu “balsošu par Vienotību atkal.. ” tikai nostiprina Zaķim pārliecību, ka tā var turpināt, tikai jābūt mazliet uzmanīgākam un izveicīgākam. Labi, Zaķi nepārmācīsi, bet Jūsu solījums dod labu augsni “izdīgt” jauniem “zaķiem”, jo visi Vienotībā dzird, ka tādiem “dzeriem” jau nav izvēle un tie būs uzticīgi suņuki.

    Ar savu pozīciju Jūs “dzemdējiet” jaunus “zaķus” un ar ko tad Jūs atšķiraties no naivi stulbās Bet, kas visam tic?

    Jūsu stāvoklis ir pat bēdīgāks, teikšu, un noziedzīgāks – Bet, sava naivuma un stulbuma mākta, aiz pārliecības balso, bet Jūs, visu zinot un saprotot, atbalstiet Lemberga draudzenes Āboltiņas politiku.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 01.05.2015. 14.03

    Var būt idiotisms, var būt vienkārši nekaunības un visatļautības sindroms – gan jau, izies cauri, un, ja pieķers, tāpat neko neizdarīs.

    Zaķis gan sevišķi gudrs nekad nav izskatījies, tikai muļķis varēja “optimizēt nodokļus” tādā veidā ar to autiņa pirkšanu, tas, protams, nebija nekāds likuma pārkāpums, bet, kā viņam varēja neienākt prātā, ka politiskie konkurenti to izmantos un izspēlēs pret viņu un V pilnā mērā?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 01.05.2015. 14.05

    Jā,nebalsot ir draņķīgi,tas ir kā balsot par SC vai Vienotību.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Normunds > 01.05.2015. 12.18

    Tieši tā – sovoki. Agrāk slavēja Maskavu, tagad Briseli. Agrāk slavēja dzelzceļu uz Maskavu, tagad Rail Baltica. Sovoks bez saimnieka un vagara nevar – tādi ir komunisti, komjaunieši, tagad liberasti.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 01.05.2015. 11.37

    Jā, jā, ja pieķer “mūsējos”, tad, protams, “kremļa sazvērestība”, “provokācija”, utt., uzpirkti pilnīgi visi, kas par to runā, jo “mūsējie” ir svēti pēc noklusējuma, un, tai pat laikā, vienmēr izskan arguments, ka “citi vēl sliktāki”, tātad, iespējams, ka tie “mūsējie”, tomēr, nav svēti, vienkārši, nedaudz labāki, nekā visi pārējie?

    Ja pieķer ne mūsējos, tad gan tā ir taisnība.

    Pats balsoju un, acīmredzot, balsošu par V, jo nav jau citu, par ko varētu, bet, tāda argumentācija vienkārši uzjautrina.

    Protams, tas neattiecas tikai uz V elektorātu, bet, no V elektorāta, tomēr, tiek gaidīts lielāks kritiskums.

    Īstenībā, nekur tālu no sovoka tikuši neesam, to arī vēlēšanu rezultāti apstiprina.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > 01.05.2015. 09.30

    nomale. Ar interesi lasu Tavus komentārus. Vidusskolu beidzi ar zelta medāli?:):):)

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > 01.05.2015. 09.38

    Bet. Ko nu uzbrūc nabaga Rēzeknes krieviņam? “Uzpirkti” visi – gan radio, gan TV, Nekā personīga un De facto, bet galvenais V frakcijas deputāti, kuri piespieda Zaķi uz laiku izstāties no svētās trīsvienības:):):)

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 01.05.2015. 13.05

    S.B. – un par ko tad būtu jābalso?

    Nebalsot vispār ir vēl stulbāk, tas ir tas pats, kas balsot par ZZS, NA vai SC.

    Vispār, ir tāds teiciens – pasaule nav ideāla, arī partijas pieder pie pasaules, un ar to jāsamierinās.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    nomale > 01.05.2015. 15.19

    Man vairāk izskatās, ka kāds pārlieku centīgs iztaponis būs izdarījis Zaķim lāča pakalpojumu. Bet, jā, varētu būt, ka to sakaru un “robu” Zaķim vairāk nekā prāta.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Bet > 01.05.2015. 14.22

    Vai tas dzērāju bariņš ar autobusu vests ir arī par SC Zariņu balsojošo vešana uz Stalbes vēlēšanu punktu?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > 01.05.2015. 12.52

    …Nomale…piekrītu!…baltiem diegiem šūts…vārds pret vārdu – šis man piedāvāja, samaksāja, nobalsoju….nu, tikpat labi var teikt – pierunāja liecināt, samaksāja, noliecināju….un…ja jau vienreiz esi pārdevies, tad vari pārdoties, lai liecinātu…vienmēr pastāvēs šaubas…ja fakts nav fiksēts, bet apsūdzība balstās, redz, kaimiņš teica, ka tā notiek, varot nopelnīt – piedodiet, zūd ticamības moments…

    …par to, kāds ir balsu sadalījums partiju pirmajiem numuriem Latgales apgabalā – tika veikta analīze un izveidotas infografikas, lai būtu iespējams salīdzināt…brīnums ar Zaķa balsīm nav noticis…infografikas tika publicētas tepat ir.lv…ja ir vēlme, variet tās komentāru sadaļā sameklēt, bet….šaubos, vai kāds to darīs, jo vieglāk ir bezjēgā pļepināt…

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    nomale > 01.05.2015. 13.12

    Dzeri, tai valdošajai kliķei var droši piekarināt gandrīz jebko – savtīgumu, egoismu, varaskāri, zagšanu… , bet tikai ne muļķību! Ne Āboltiņa, ne Lembergs, ne Ušakovs, ne Zaķis, ne Iesalnieks nav muļķi. Viņi perfekti zina kā izmantot savus partijas biedrus un vēlētājus savās personīgajās interesēs! Vest dzērāju bariņu pāri pusvalstij uz vēlēšanu iecirkni … nu beidz, tas bija idiotisma kalngals!

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > 01.05.2015. 09.22

    Izskatās, ka kārtējā paruna piepildās, jo stulbāk melots jo ticamāk izskatās. Kā Puinam, ka krievija nekaro Ukrainā!

    Kā Ušakovs vaimanāja pēc vēlēšanām, ka viņa privātfirma – latgale mazāk nobalsojusi par SC! ta stak ir ārprāts un tāpēc jādara kas vien iespējams.

    Pat kaktiņkantoris tika iesaistīts, bet nesanāca, nu nākamie uzbrukumi.

    Sen jau Ušakovam zobs uz Vienotību. Arī Dolgopolovs nekad nekavējas pieminēt Vienotību savos izteikumos kā slikto partiju, lai pakāptos.

    Domāju, ka šitā ir netīra provokācija un iesaistīti krievi no Rēzeknes. Pat saraksta Nr 4 atceras! Piemēram, es neatceros saraksta Nr. Vienotībai, kad balsoju, bet šie lūk iezombēti, lai atceras tiesā! Interesanti kādi viņiem pierādījumi! vai tikai tukši apgalvojumi. Varbūt paši sadzērās un izkāvās savā starpā kā viņiem pierasts pēc pjankas.

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

angry 01.05.2015. 18.00

nu protams. 5 eiro par to, ka nobalsoja, un pārējais – par to, ka liecināja tiesā.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu