LTV atmasko vienlaikus trijās darbavietās strādājošu ierēdni • IR.lv

LTV atmasko vienlaikus trijās darbavietās strādājošu ierēdni

12
"Superdarbinieks" Andrejs Filipovs. Foto: Lita Krone, LETA

No 1.aprīļa Andrejs Filipovs vairs nebūs darba attiecībās ar “Pasažieru vilcienu”

Supermeņa cienīga darbošanās piemīt Andrejam Filipovam, kurš pildīja sabiedrisko attiecību darbinieka pienākumus vismaz trijās valsts iestādēs un uzņēmumos, atklāja LTV. No 1.aprīļa šis superdarbinieks vairs nestrādās a/s “Pasažieru vilciens”, kas ar viņu panācis vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu.

Pie labi apmaksāta darba “Pasažieru vilcienā” Filipovs tika laikā, kad satiksmes ministra posteni ieņēma Uldis Augulis (ZZS). Tagad Augulis ir labklājības ministrs, bet Filipovs šīs ministrija pakļautībā esošās Nodarbinātības valsts aģentūras sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs, informē LTV.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja amats Nodarbinātības valsts aģentūrā Filipovam nodrošina vairāk nekā 1341 eiro bruto algu, dzelzceļa projektu vadītāja “Pasažieru vilcienā” bruto alga Filipovam bija 1708 eiro mēnesī, savukārt mārketinga un informācijas sektora vadītāja amats “Latvijas Valsts ceļu” Ceļu muzejā bruto alga viņam ir 1708 eiro mēnesī. Filipovs visus šos amatus ieņem vienlaicīgi. Katrā no šīm darba vietām viņam nedēļā jānostrādā vismaz 40 stundas.

Kad LTV interesējās, kā ir iespējams kvalitatīvi veikt savus pienākumus, vienlaikus darbojoties trīs darbavietās, Augulis norādījis, ka Filipovā saskatījis augstas darba spējas un tas, ka viņš vienlaikus darbojas gan sabiedrisko attiecību, gan mediju jomā, neesot šķērslis. „Tādas darba spējas kādas ir Filipovam es neesmu redzējis. Pietiekoši aktīvi, īsti nesaprotot, pa kuru laiku, viņš savus darbus paveic ļoti ātri,” Filipovu uzteicis Augulis.

Savas darba gaitas Filipovs sācis kā žurnālists komercmedijos. No 2006. līdz 2009.gadam bijis padomes loceklis uzņēmumā “Latvijas Autoceļu uzturētājs”. Vēlāk strādājis par mārketinga nodaļas vadītāju “Pasažieru vilcienā”, kā arī bijis “Latvijas Valsts ceļu” komunikācijas daļas mārketinga un informācijas sektora vadītājs. Paralēli darbam valsts uzņēmumos Filipovs strādā arī kā mārketinga speciālists Gulbenes – Alūksnes mazbānīša uzņēmumā un ir īpašnieks “Latgales Reģionālajai televīzijai”. Šā medija bijušo īpašnieku vidū ir “Rēzeknes gaļas kombināts”, kam savulaik Filipovs palīdzējis arī reklāmu.

Kā LTV atzinusi Valsts kanceleja, patlaban likums darbiniekiem bez priekšniecības informēšanas ļauj ieņemt vienlaicīgi vairākus amatus. Par normālu šāda prakse gan nav uzskatāma.

Valsts kanceleja esot sagatavojusi jauno Valsts civildienesta likumprojektu, kas nonācis Saeimā. Tas paredz, ka turpmāk jebkuram valsts iestādes darbiniekam, ne tikai ierēdņiem, kā patlaban, būs jāsaņem priekšniecības atļauja ieņemt citus amatus.

 

Komentāri (12)

J.Biotops 02.04.2015. 17.08

Ak valodiņa, valodiņa. „Strādāt” un „būt ierakstītam algu sarakstā” nav sinonīmi. Politbirokrātijas aprindās gan pirmais tiek lietots otrā vietā sistemātiski. Ne jau Filipovs kāds sevišķs īpatnis. Stundu uzskaite te pilnīgi nevietā, būrtiskākais – vai tādi amati vispār vajadzīgi, kāds to devums un – kam.

+6
0
Atbildēt

0

traductrice 02.04.2015. 16.32

„Tādas darba spējas kādas ir Filipovam es neesmu redzējis. Pietiekoši aktīvi, īsti nesaprotot, pa kuru laiku, viņš savus darbus paveic ļoti ātri,” Filipovu uzteicis Augulis.

—-

1. Pilnas slodzes darbs nozīmē STRĀDĀT 8 astundas dienā pilnu darba nedēļu. Ja visu, kas darba devējam nepieciešams, var izdarīt 1 stundā, vai 1x nedēļā (pieņemot, ka darba devējam vispār konkrētu funkciju izpildei ir nepieciešams tieši štata darbinieks), tad tas vairs nevar būt pilnas slodzes darbs pēc definīcijas.

2. Par darbu Labklājības ministrijā apmēram viss skaidrs. Pat Augulis nesaprot, kā var izdarīt visu, pat nemanot, kad… :) Vienīgais, ko gribētos uzzināt, vai darbam ir arī kādi augļi. Nu, vismaz kaut kādi.

3. Un vēl joka pēc būs jāpaskatās, kur ir tas Ceļu muzejs, un kādus brīnumus viņš tur rāda, ja mārketingam un sab. attiecībām uz pilnu slodzi ir jāalgo šis mega-speciālists. Diez, ko saka citi muzeji par šādu algu?

+5
0
Atbildēt

1

    canoss > traductrice 04.04.2015. 22.32

    Domāju kad tur kas nav tīrs. Drīzāk viņš tur ir tikai fiftīvi noformēts, bet naudu, to algu atdot iestādes šefam, par to ko saņemot kādu daļu un protams iemeksas viņa labklājības kasē.

    Straujumas kundzei vaidzētu agresīvāk izskaust šitās nelikumības un visus tos iestādes šefus nodot prokutūrai lai izpēta no kā sastāv.

    Tiko tās būtu privātas firmas, tad tādi afēru gājieni neklapētu, bet valsts jau var, jo nav jau kontroles ne kādas. Pat pašu ieņemuma dienestu čakarē kā mazos :D iebāž miljonu dārgā būvē un tad prasa īri tādu kad mati saslienas. Lai čalis rubinās tv žurnālistikā nevis taisa reblas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

o-i 02.04.2015. 16.55

Cits nevar pat vienu darba vietu atrast, citam vienlaikus trīs amati.

+4
0
Atbildēt

1

    haralds > o-i 12.04.2015. 12.49

    un ne jau gauži 3.14-mpīgi apmaksāti!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu