Zaķis vēlēšanu dienā Latgalē piedalījies sanāksmē Kozuļa birojā • IR.lv

Zaķis vēlēšanu dienā Latgalē piedalījies sanāksmē Kozuļa birojā

23
Dzintars Zaķis paraksta 12.Saeimas deputāta zvērestu. Foto: Edijs Pālens, LETA

Starp sanāksmes dalībniekiem minēti arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss ar vairākiem cilvēkiem no sava biroja

Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (V) pērn Saeimas vēlēšanu dienā piedalījies sanāksmē uzņēmuma “Vlakon” īpašnieka Andra Kozuļa birojā Latgalē, atsaucoties uz Zaķa sniegtajām liecībām Drošības policijai (DP), vēsta LTV. Zaķim balsu pirkšanas lietā piemērots liecinieka statuss.

Vēlēšanu dienu Zaķis pavadījis kopā ar medību kolektīvu Lazdukalnā, starp Rēzekni un Gulbeni, kur arī nobalsojis. Sanāksme notikusi vēlā pēcpusdienā netālu no Rikavas “Vlakon” birojā, un tajā piedalījušies aptuveni 15-20 cilvēki. Sanāksmē pārrunātas dažādas aktualitātes, liecinājis Zaķis. Starp sanāksmes dalībniekiem minēti arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) ar vairākiem cilvēkiem no sava biroja un ģimeni, AS “Latvijas autoceļu uzturētājs” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs un citi.

Vēlāk vakarā Zaķis piedalījies partijas “Vienotība” svinībās Sventes muižā pie Daugavpils. Starp svinību dalībniekiem bijis arī Latgales partijas pārstāvis Jānis Lāčplēsis, bijušais Preiļu mērs Aldis Adamovičs (V) un Matīss, vēsta LETA.

Zaķis DP liecinājis, ka “…pirms vēlēšanām, augustā un septembrī, veicu aktīvu aģitācijas darbu Latgales reģionā, jo es kandidēju uz Saeimu no šī apgabala. Varu liecināt, ka es diezgan daudz braukāju apkārt pa reģionu un tikos ar vairākām personām, kā, piemēram, es varu norādīt garīgos līderus – Buls, Stankevičs, vārdu neatceros tagad, Alpe un citi pašvaldību vadītāji – Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, Zilupes mērs [Andrejs] Agafonovs, Ilūkstes mērs Rāzna, Krāslavas mērs [Gundars] Upenieks, Silicka un citi. Bez tam es arī tikos ar reģiona uzņēmējiem, piemēram, Līvānos – ar uzņēmumu “Sencis”, ar kūdras nozares pārstāvjiem, tikos arī ar Kozuli un citiem ceļu būves pārstāvjiem, kā arī ar citiem uzņēmējiem.”

Zaķis paudis viedokli, ka viss organizētais ir provokācija gan pret viņu, gan pret visu partiju. Ja arī balsu pirkšana tiešām esot notikusi, tad viņš to neesot organizējis savā labā.

Balsu pirkšanā apsūdzētais Kozulis saskaņā ar LTV rīcībā esošo informāciju izvēlējies liecības nesniegt.

Tikmēr tiesā varētu tikt skatīta atbildība tikai par astoņu balsu pirkšanu, samaksājot 20 eiro par katru balsi Zaķa labā. Tas, visticamāk, arī nozīmēs, ka mandātu pārdalīšana pēc tiesas sprieduma nav iespējama pārāk mazā apšaubāmā balsu skaita dēļ, ziņo LTV. Tikmēr Drošības policijas Daugavpils nodaļas lietvedībā ir vēl kāda lieta, kurā vismaz pieci vēlētāji liecinājuši, ka apmaiņā pret materiāliem labumiem savu balsi atdevuši par Zaķi.

Zaķis jau iepriekš uz laiku apturējis savu darbību “Vienotībā”.

Kā ziņots, Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Rēzeknes tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas saistībā ar apzinātu desmit vēlētāju balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Rēzeknes tiesa šo lietu ir paredzējusi skatīt 14.aprīlī. Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka viens no apsūdzētajiem ir Zaķa draugs, Viļānu novada deputāts un uzņēmējs Andris Kozulis, bet otrs apsūdzētais ir Andrejs Sačkovskis.

Jau ziņots, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām Drošības policija (DP) sāka septiņus kriminālprocesus, no kuriem divi ir nonākuši tiesās, bet viens ir izbeigts.

 

Komentāri (23)

lno 02.04.2015. 12.07

Latvju tautas uzticamais dēls Zaķis un Anrijs Matīss, kurš apgrozās aizdomīgās kompānijās:) Vai IR vēl atceras, ka Matīsa neatbalstīšana ministra amatā tika gandrīz pielīdzināta valsts nodevībai?:):):)

+2
-1
Atbildēt

0

Mantrausis 02.04.2015. 09.55

Tā vietā, lai publiski ākstītos pusgadu, būtu vērts izprast – kāda ir bijusi nabaga Zaķa un provocētās partijas darbība pēdējos 10 un… gadus, ka tā vienkārši – ej un nobalso, še EUR 20!

Domāju, ka būtu bijis vērtīgi nopelnīt arī citiem – neviens jau nepārbauda, vai Zaķi esi plusojis vai svītrojis!

Viss šis process liekas liekulīgs un smieklīgs – ir piedāvājums, ir pieprasījums! Tirgus! Punkts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu