Pretēji iepriekš lemtajam, likvidēs Reformu partiju • IR.lv

Pretēji iepriekš lemtajam, likvidēs Reformu partiju

24
Vjačeslavs Dombrovskis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Partijas valde secinājusi – “de facto” biedru skaits ir mazāks, nekā likumā noteikts

Reformu partijas (RP) valde pieņēmusi lēmumu likvidēt šo politisko spēki, sākts likvidēšanas process, aģentūrai LETA sacīja RP līdzšinējais priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (RP/V).

Lai gan iepriekš tika pieņemts lēmums par to, ka partija turpinās savu darbību, tomēr nepietiekamā biedru skaita dēļ nācās izšķirties par likvidēšanos, skaidroja Dombrovskis.

Politiķis skaidroja situācijas attīstību pēc tam, kad partija novembra beigās bija vienojusies par darbības turpināšanu – lēmumu bija pieņēmuši padsmit partijas biedri, jo, lai gan oficiāli biedru skaits bija krietni lielāks, lielākā daļa no viņiem politiskā spēka darbā nepiedalījās.

Lai turpinātu darbu, bija nepieciešams pārvēlēt valdi un ievēlēt jaunu priekšsēdētāju. Taču vispirms vajadzēja pārliecināties par partijas iespējām funkcionēt. Valdes vairākums, klātesot partijas dibinātājam Valdim Zatleram, nolēma izslēgt biedrus, kas nemaksā biedru naudu, norāda Dombrovskis.

Pēc tam kad saskaitīja atlikušo biedru skaitu, tika secināts, ka “de facto” biedru skaits ir mazāks, nekā likumā noteikts. “Līdz ar to valdei juridiski bija jāpieņem lēmums par darbības izbeigšanu, un šis lēmums tika pieņemts,” norādīja partijas līdzšinējais priekšsēdētājs.

Politiskajam spēkam ir dažu desmitu tūkstošu eiro lieli parādi, taču Dombrovskis nedomā, ka kreditori reāli raudzītos uz iespēju šos līdzekļus atgūt, ja partijai nav biedru, kas maksā biedru naudas.

Tagad kā likvidatori iecelti visi valdes locekļi, tai skaitā Dombrovskis, taču šo pienākumu pamatā veic Inga Antāne un Sandra Sondore-Kukule.

RP 2011.gadā pēc lēmuma pieņemšanas par Saeimas atlaišanas rosināšanu dibināja eksprezidents Zatlers. Politiskais spēks ar labiem rezultātiem startēja 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, taču pēc kāda laika atbalsts partijai sāka mazināties.

 

Komentāri (24)

v_rostins 27.03.2015. 10.13

“Politiskajam spēkam ir dažu desmitu tūkstošu eiro lieli parādi, taču Dombrovskis nedomā, ka kreditori reāli raudzītos uz iespēju šos līdzekļus atgūt, ja partijai nav biedru, kas maksā biedru naudas.”

_________

Kas attiecas uz parādiem, tie pēc taisnības būtu jāizdauza no bandas dibinātājiem.

0
-1
Atbildēt

0

v_rostins 26.03.2015. 22.56

Utilizēt to čekas projektu dabai draudzīgā veidā kopā ar pienācējiem no Vienotības.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu