Vēl viens Streļčenoka kritiķis nolēmis pamest darbu KNAB • IR.lv

Vēl viens Streļčenoka kritiķis nolēmis pamest darbu KNAB

21
Foto: Edijs Pālens, LETA

Baumanis izmeklējis arī tā saucamo oligarhu lietu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) nolēmis pamest tā dēvētās oligarhu lietas izmeklētājs Jānis Baumanis, kurš iepriekš arī nopietni kritizējis KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, ziņo LETA.

KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes loceklis Baumanis, kura izmeklējis arī tā dēvēto “Latvenergo” lietu, nolēmis turpināt karjeru Augstākajā tiesā. Tiesas pārstāve Baiba Kataja apliecināja, ka Baumanis ir izturējis konkursu uz zinātniski analītiskā padomnieka vietu Krimināllietu departamentā un drīzumā paredzēts noslēgt darba līgumu. Šādi padomnieku amati būs arī pārējos divos tiesas departamentos.

Baumanis nolēmis pamest KNAB vēl pirms oligarhu lietas nodošanas prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

Streļčenoks šogad 10.februārī paziņoja, ka oligarhu lietu prokuratūrai varētu nodot šā gada pirmajā pusē. Tobrīd lēmumi par atzīšanu par aizdomās turētajiem vēl nebija pieņemti.

Baumanis un cita nu jau darbu KNAB pametusī Izmeklēšanas nodaļas amatpersona Signe Bole 2013.gada rudenī pauda pārliecību, ka Streļčenoks maldina sabiedrību un vājina korupcijas apkarošanu. Toreiz viņi aicināja sākt Streļčenoka darbības rezultātu un profesionālās atbilstības novērtēšanu.

Izmeklētāji pauda, ka ar autoritāru vadības stilu, pārspīlētām birokrātiskām un administratīvām metodēm tiek apgrūtināts un pat dažreiz paralizēts viņu darbs. Vienlaikus arī netiek sasauktas biroja padomes sēdes, tiek likvidētas koleģiālās institūcijas, notiek vēršanās pret darbiniekiem un izskausta profesionālā iniciatīva.

Tā dēvētā oligarhu lieta tika ierosināta 2011.gada maijā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Sākotnēji lietā bija iesaistītas un tiesiskais statuss piemērots 11 personām. KNAB veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos – Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA “Uzņēmumu vadība un konsultācijas” (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

Kratīšanas notikušas arī laikraksta “Neatkarīgā Rīta Avīze” izdevēja SIA “Mediju nams” telpās, kā arī toreizējā AS “Diena” kontrolpaketes īpašnieka Viestura Koziola kabinetā.

Tāpat KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, tomēr Saeima atļauju kratīšanai nedeva.

 

Komentāri (21)

dzeris49 04.03.2015. 14.32

Streļčenoks ir paranojāli – epileptoīda persona, kurš ir ļoti ļaunatminīgs un kuram dzīves saturs un galvenā ideja ir cīņa ar saviem kritikiem un “ienaidniekiem”, nevis ar koprupciju, viņš ir pilnībā sagrāvis KNAB, Lembwergs un arī mūsu pārējie absolūti impotentie un korumpētie politiķi mierīgi uz to noskatās, jo Latvijas politiķiem normāls KNAB tikai traucē, un valsts prestižs tiem absolūti nerūp, pretīgi uz to visu noskatīties.

+12
0
Atbildēt

0

traductrice 04.03.2015. 12.18

interesanti, cik daudz darbinieku VĒL ir un pēc cik ilga laika Streļčenoks paliks vienīgais darbinieks?

+11
0
Atbildēt

0

latvijas_valsts 04.03.2015. 14.05

Kurš tad tic jūsu žurnālistiem, jūs melojat, kā elpojat, tik pat organiski.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu