Krutojs: "Jaunais vilnis" notiks Sočos (papild.) • IR.lv

Krutojs: “Jaunais vilnis” notiks Sočos (papild.)

28
"Jaunā viļņa" radītāji - Igors Krutojs (no kreisās) un Raimonds Pauls. Foto: Lauris Vīksne, F64

Latvija oficiāli paziņo: “Jaunais vilnis” Jūrmalā nenotiks

Komponists un konkursa “Jaunais vilnis” organizators Igors Krutojs, kurš ceturtdien ieradies Rīgā uz savu koncertu, atzinis, ka “Jaunais vilnis” aizgājis no Jūrmalas, jo pērn vairāki krievu mūziķu vārdi tika iekļauti “melnajā sarakstā”, vēsta LTV7 dienas ziņas.

“Manuprāt, viss jau ir skaidrs, ko tur vēl runāt,” uzsvēra Krutojs. Viņš apstiprināja, ka nākamais “Jaunais vilnis” notiks Sočos, Olimpiskajā parkā, kur sportistiem tiek pasniegti apbalvojumi.

“Tad, kad starp Latviju un Krieviju bija pašas sarežģītākās attiecības, “Jaunais vilnis” palika Jūrmalā. Bija laiks, kad tas bija vienīgais tiltiņš starp mūsu valstīm. Tā kā šogad politiskie momenti tiek izmantoti arī mūzikas un teātra jomā, tiltiņš neizturēja,” pastāstīja Krutojs.

Krutojs šodien ieradies Rīgā, lai uzstātos jubilejas koncertā “Arēnā Rīga”. Kā ziņots, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pērn aizliedza Latvijā iebraukt festivālā koncertējošajiem mūziķiem Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Valērijai, iekļaujot tos “melnajā sarakstā”.

Jau ziņots, ka konkursa “Jaunais vilnis” organizatori nav atsaukušies uz Dzintaru koncertzāles pārstāvju aicinājumu par rezervācijas apstiprināšanu pasākuma norisei, tādēļ šie tradicionālie datumi jau ir rezervēti citiem pasākumiem un “Jaunais vilnis” Jūrmalā šovasar nenotiks, aģentūrai LETA apliecināja koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis.

Viņš pastāstīja, ka koncertzāles pārstāvji jau kādu laiku vairs nav rēķinājušies ar “Jaunā viļņa” norisi un pašlaik ir jau sagatavots koncertzāles vasaras repertuārs. Tuvāko dienu laikā tas tiks publicēts, sacīja Ķirsis.

Jūrmalas pašvaldībā joprojām nav saņemti oficiāli rezervāciju atteikumi ne no “Jaunā viļņa”, ne “Comedy Club” organizatoriem, taču, tā kā nav saņemti arī apstiprinājumi par pasākumu norisi, Jūrmalā jau tiek plānots Dzintaru koncertzāles vasaras repertuārs, iepriekš pastāstīja Jūrmalas domē.

Kad repertuārs būs saplānots, dome informēs par vasarā plānotajiem pasākumiem.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (28)

J.Biotops 24.02.2015. 11.57

Pieraudāju pillu ķisenu. Kas no būs ar Latvijas kuļķuru?

+18
-1
Atbildēt

4

    aivarsk > J.Biotops 24.02.2015. 13.06

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > J.Biotops 24.02.2015. 12.52

    J.Biotops “…. Tiesa, jau labu laiku kuluāros tiek mēļots, ka Igors Krutojs nolēmis šovasar Jūrmalā rīkot citu muzikālu pasākumu, par kuru viņš, iespējams, plašāku sabiedrību informēs jau šonedēļ – 26. martā Arēnā Rīga notiks viņa jubilejas koncerts, kurā tad arī viņš varētu padalīties ar jaunumiem…”

    http://www.delfi.lv/izklaide/popmuzika/melomanija/beidzot-oficiali-pazino-jaunais-vilnis-jurmala-nenotiks.d?id=45614662#ixzz3SetJY3Nv

    Drīzāk jau ir tā, ka Jaunais Vilnis varis nepavilka pat to publiku, kura tur tusēja. Nu, tagad būs jauns Jaunais Vilnis, citāds nosaukums, bet būtība tā pati. Tā kā vari noslaucīt asaras savā ķisenī…. :) :)

    PS. Tavu ironiju, protams, sapratu :)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 24.02.2015. 12.59

    Paldies, traductrice, nomierinājāt. Ja pac Krutojs, tad gan mums krutaja kuļķura nezudīs.

    RA – uhh, ja “pavilks” tik pat vērtīgu publiku, kas vecajā vilnī viļņojās ar visiem latvju bāleliņiem pa virsu, tad par kuļķuru prāts pavisam mierīgs.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    traductrice > J.Biotops 24.02.2015. 12.11

    ar Latvijas kuļturu būs viss kārtībā – krutojs no visiem reklāmas stabiem aicina uz savu jubilejas koncertu. blakus ģīiiva Varum ar savu lauleni – arī sola augsto mākslu. Sporta klubā, kuru apmeklēju, plakāts ar jumoršov oģesskij kivin (kas diez vai ir ukraiņu pasākums)… Šitie ir tikai daži kuļt-meroprijāķija, kas bez domāšanas ieskrēja galvā. gan jau ir vēl. Tā, ka varam atviegloti nopūsties – viss pa vecam.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

ēpasts 24.02.2015. 12.05

Tā ir laba ziņa

+10
-1
Atbildēt

0

Bet 24.02.2015. 15.12

Jā, beidzot tas balagāns vienreiz beigsies. Cik ilgi viņi ņirgātos par Latvijas valsti no saviem iedomātiem skatuves augstumiem, un piemēslotu Jūrmalu. Un tad tā spokošanās ar mašinām un lupatām un resnām kundzēm no resnā

“krievu”gala.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu