"Oskaru" par labāko filmu saņem "Birdman" • IR.lv

“Oskaru” par labāko filmu saņem “Birdman”

5
Filmas "Birdman" komanda, saņemot Oskara balvu. Foto: AFP/LETA

Labākās aktrises gods tika Džulianai Mūrai

87.ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā Losandželosā svētdien “Oskaru” par labāko filmu saņēma melnā komēdija “Birdman” (“Putncilvēks”), kas vēsta par novecojušu supervaroņu filmu aktieri, kurš cenšas atjaunot karjeru teātrī, ziņo LETA/AFP.

Kā labākais režisors šogad tika godināts meksikānis Alehandro Gonsaless Injaritu, kurš uzņēmis “Birdman”.

Labākās aktrises gods tika Džulianai Mūrai, kura filmā “Still Alice” spēlē universitātes pasniedzēju, kura cieš no Alcheimera slimības.

Savukārt “Oskaru” nominācijā “Labākais aktieris” saņēma Edijs Redmeins, kurš kinolentē “The Theory of Everything” (“Teorija par visu”) spēlē zinātnieku Stīvenu Hokingu.

“Oskaru” kā labākais otrā plāna aktieris saņēma aktieris Dž.K.Simonss par pārliecinošo tēlojumu muzikālajā drāmā “Whiplash” (“Atsitiens”).

Savukārt par labāko otrā plāna aktrisi tika atzīta Patrīcija Ārkete par lomu filmā “Boyhood”.

“Oskaru” par labāko dokumentālo filmu saņēma kinolente “Citizenfour” par kādreizējo ASV izlūkdienestu līdzstrādnieku Edvardu Snoudenu.

Par labāko ārzemju filmu tika atzīta Polijas kinolente “Ida”, bet “Oskaru” nominācijā “Labākā animācijas pilnmetrāžas filma” saņēma “Big Hero 6”.

Savukārt par labāko ārzemju filmu atzīta poļu režisora Pāvela Pavļikovska filma “Ida”, kas triumfēja arī Rīgā notikušajā Eiropas filmu parādē.

 

Komentāri (5)

traductrice 23.02.2015. 15.36

ļoti patika šī filma. Patika arī Boyhood. Labākās filmas statusu pelnījušas abas. Man tikai žēl, ka Oskaru par labāko vīriešu lomu nedabūja pats “Birdman”. Patiešām, lielisks darbs.

+2
0
Atbildēt

0

dzeris49 23.02.2015. 11.04

Beidzot, iedeva Oskaru kādai tiešām labai filmai.

+2
-1
Atbildēt

0

Guntis Šmidchens 23.02.2015. 09.38

Prieks, ka Igaunijas ‘Mandarīni’ nokļuva finālā. Laba filma.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu