Edvards Lūkass aicina boikotēt Krievijas propagandas mediju žurnālistus • IR.lv

Edvards Lūkass aicina boikotēt Krievijas propagandas mediju žurnālistus

46
Edvards Lūkass. Foto: Edijs Pālens, LETA

Kiseļovs britu komentētāja izteikumos saskata draudus

Britu respektablā izdevuma „The Economist” redaktors Edvards Lūkass Minhenes drošības konferencē aicinājis boikotēt Krievijas propagandas kanālu „Sputnik” un „Rossia Today” (RT) žurnālistus. Krievijas RT kanāla ģenerāldirektors un galvenais Kremļa propagandists Dmitrijs Kiseļovs to jau novērtējis kā „draudus saviem kolēģiem”. 

Lūkass RT un „Sputnik” Minhenes konferencē raksturoja kā Krievijas „melu ražotājas”, ziņo Ukrainas mediji.

Latvijā pazīstamais britu komentētājs paziņoja, ka šos Krievijas medijus pārstāvošos žurnālistus „jāizstumj aiz mediju telpas vārtiem, lai pret viņiem vairs neattiektos kā pret īstiem žurnālistiem, bet gan viņos saskatītu tikai propagandistus un dīvaiņus”.

Tāpat Lūkass solīja, ka izmantos savu personīgo ietekmi, lai pretdarbotos to žurnālistu karjeras izaugsmei, kas sadarbojas ar RT un „Sputnik”.

Savukārt Kiseļovs paziņoja, ka viņa vadītā starptautiskā informācija aģentūra ir sašutusi par žurnāla „The Economist” redaktora paziņojumu.

„Tas skanēja tik ļoti mežonīgi – kādam aizvērt muti un solīt žurnālistus padarīt par izstumtajiem. Un tas vis tāpēc, ka kāds izsaka viedokli, kas atšķiras no Lūkasa uzskatiem,” teica Kiseļovs, norādot, ka Lūkass ne pirmo reizi izsaka paziņojumus, kas vērsti pret Krieviju.

 

Komentāri (46)

j_zalitis 09.02.2015. 10.13

Cilvēks, kas apzināti veido stāstu, kas atšķiras no dabā redzamā, nav žurnālists.

Attiecīgi, viņu tiesības kā presei ir vienkārši jāatceļ.

Papildus tam, vajadzētu painteresēties par šo “žurnālistu” saikni ar Krievijas specdienestiem.

+19
0
Atbildēt

0

dzeris49 09.02.2015. 10.17

Tas jau sen bija jādara, šie nopirktie propagandisti ir pilnībā bezatbildīgas un bezprincipiālas būtnes, par cilvēkiem tos nosaukt pagrūti, kas par naudu propagandēs kaut kanibālismu, un viņi, lielā mērā, vainīgi pie tā, ka karot uz Ukrainu dodas tie nozombētie bezsmadzeņu radījumi no Krievijas un lielā upuru skaitā.

Diemžēl, Latvija pat atteicās pievienoties tam četru valstu aicinājumam ierobežot Krievijas propagandu, un pat nespēj vai negrib kaut mnimāli, to pārtraukt, pieņemot politisku lēmumu par Krievijas propagandas kanālu raidīšanas ierobežošanu, tā parādot, ka mūsu politiķi ir tikpat bezatbildīgi.

+15
0
Atbildēt

0

Ēriks 09.02.2015. 10.37

Krievijas saitos vismaz jau cenzūra pastāv,mani nesen izmeta no http://russian.rt.com/,kur krieviem mēģināju izskaidrot dažus vēstures notikumus Latvijā.

+12
0
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > Ēriks 09.02.2015. 11.03

    Ēriks Krievijas saitos vismaz jau cenzūra pastāv,mani nesen izmeta

    ============

    t.s. Latvijas “saitos” (ingberziņa delphi,ļv, u.c. netīrās naudas mazgātuvēs) cenzūra pastāv vismaz 14-16 gadus (kopš dibināšanas).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu