Pēc Dāvja operācijas Filadelfijas Bērnu slimnīcā pāri palikuši 43 000 eiro • IR.lv

Pēc Dāvja operācijas Filadelfijas Bērnu slimnīcā pāri palikuši 43 000 eiro

28
Dāvis savās mājās. Foto: Vladislavs Proškins, F64

Tos plānots novirzīt Ārkārtas gadījumu fondam

Pēc Dāvja operācijas Filadelfijas Bērnu slimnīcā no saziedotajiem 317 173 eiro un valsts piešķirtajiem 100 000 eiro pāri palikuši 43 338 eiro, tikšanās laikā ar Dāvi medijiem pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda pārstāve Ieva Lejniece.

Pāri palikušos 43 338 eiro plānots novirzīt Ārkārtas gadījumu fondam, ziņo LETA.

Dāvja operācija kopumā izmaksāja 361 944 eiro, tomēr gala rēķins vēl nav saņemts. Tālab nav zināms, kāda būs gala summa.

Aviobiļetes uz ASV un atpakaļ četrām personām izmaksājušas vairāk nekā 11 000 eiro, savukārt skābekļa balons – papildus 450 eiro.

Ceļojuma apdrošināšana trim personām izmaksājusi 167 eiro, jo vienam ārstam apdrošināšana jau bijusi.

Aviobiļešu datumu maiņa neizmaksāja neko, jo aviokompānija sniedza atbalstu un par pakalpojumu naudu neprasīja. Medicīniskie izmeklējumi izmaksājuši 57 eiro, bet ESTA administratīvā nodeva – 34 eiro. Viesnīcu ārstiem Filadelfijā apmaksāja tur dzīvojošie latvieši.

Pagaidām kopējās izmaksas ir 383 835 eiro.

Kā pastāstīja Lejniece, reizi ceturksnī Bērnu slimnīcas fonds sniegs atskaiti, kā Ārkārtas gadījumu fondam novirzītie līdzekļi tiek izmantoti.

Kā tikšanās laikā pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, šobrīd jau vairākiem bērniem nepieciešami finanšu līdzekļi medikamentiem, pārbaužu veikšanai un operācijām ārzemēs.

Žurnāla “Ir” rakstu par Dāvi un viņa ģimeni lasiet šeit.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu