Rīgas pašvaldības darbinieki varēs saņemt brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos • IR.lv

Rīgas pašvaldības darbinieki varēs saņemt brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos

24
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ušakova rīkojums par 7.janvāri attiecas uz apmēram 25 000 pašvaldībā strādājošo

Rīgas pašvaldības darbinieki, vienojoties ar darba devēju, pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētku dienā, 7.janvārī, varēs “paņemt brīvdienu”, sociālajos tīklos “Facebook” un “Twitter” paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs “Facebook” skaidro, ka apmaksātu brīvdienu minētajā datumā, vienojoties ar darba devēju, varēs ņemt ikviens pašvaldības iestāžu un uzņēmumu darbinieks, vēsta LETA.

Ušakovs arī skaidro, ka attiecīgu rīkojumu viņš parakstījis šodien. “Ņemt brīvdienu vai neņemt – katra brīva izvēle. Rīkojums attiecas uz apmēram 25 000 pašvaldībā strādājošo – no departamentu darbiniekiem līdz pat skolotājiem un sabiedriskā transporta darbiniekiem,” savā “Facebook” profilā skaidro Rīgas mērs.

Ušakovs uzsver, ka ir svarīgi sniegt iespēju nosvinēt Ziemassvētkus tūkstošiem Rīgā dzīvojošo pareizticīgo un vecticībnieku, skaidroja Rīgas domē.

Darbiniekiem, kuri vēlēsies izmantot brīvdienu pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētku atzīmēšanai, vienojoties ar darba vadību, šī brīvdiena būs jāatstrādā.

Rīgas domē skaidroja, ka iedzīvotājus nav iespējams sagrupēt pēc reliģiskās piederības, līdz ar to šīs brīvdienas saņemšana ir katra “godprātības jautājums”, to attiecīgi sarunājot ar darba devēju un apzinoties, ka tā būs jāatstrādā.

Rīkojums izdots, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” un Darba likuma normām. Tas attiecināms uz pašvaldības departamentu, iestāžu un uzņēmumu darbiniekiem, kur kopumā nodarbināti vairāk nekā 25 000 cilvēku, informēja Rīgas domē.

Kā ziņots, Saeima pagaidām ir konceptuāli atbalstījusi likumprojektu, kas paredz noteikt 7.janvāri par brīvdienu.

 

Komentāri (24)

mūsu alus 17.12.2014. 20.56

Tā kā brīvdiena, piekam, apmaksāta brīvdiena, tiek dota stingri noteiktam mērķim -pareizticīgo baznīcas svētku svinēšanai Tad šāds rīkojums ir pretrunā ar veselu strēķi likumu, tai skaitā ar Darba likumu un arī ar Satversmi. Tas ir traktējams kā nevienlīdzīga attieksme, nevis godprātīga izvēle.

+6
0
Atbildēt

6

    kristaps_freimanis > mūsu alus 18.12.2014. 01.04

    “kā atstrādās apmaksātu brīvdienu? ”

    ==

    nav ne brīvdiena, ne apmaksāta, kāds ir aizrunājies…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > mūsu alus 17.12.2014. 21.26

    “pareizticīgo baznīcas svētku svinēšanai ”

    ===

    pareizticīgo un vecticībnieku (vēsturiski – būtiska nianse)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > mūsu alus 17.12.2014. 22.03

    “apzinoties, ka tā būs jāatstrādā”

    ===

    !

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > mūsu alus 17.12.2014. 21.49

    Vēsturiski jā, bet tagadnes kontekstā nebūtiski, jo dalīšana paliek dalīšana mazākā vai lielākā mērā. Interesanti gan, ka ziņā ir pretrunas

    —————————————————- –

    1.Ušakovs “Facebook” skaidro, ka apmaksātu brīvdienu minētajā datumā, vienojoties ar darba devēju, varēs ņemt ikviens pašvaldības iestāžu un uzņēmumu darbinieks, vēsta LETA.

    2.Rīgas domē skaidroja, ka iedzīvotājus nav iespējams sagrupēt pēc reliģiskās piederības, līdz ar to šīs brīvdienas saņemšana ir katra “godprātības jautājums”, to attiecīgi sarunājot ar darba devēju un apzinoties, ka tā būs jāatstrādā.

    ——————

    Trakāk nekā Gebelss :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > mūsu alus 17.12.2014. 21.02

    Man domāt, ka 16.marts jāpasludina par brīvprātīgu, apmaksātu piemiņas brīvdienu – proletariāts atbalstīs.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > mūsu alus 17.12.2014. 23.46

    kā atstrādās apmaksātu brīvdienu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 17.12.2014. 20.11

juris 18.12.2014. 00.56

Okupants-fašists Užakovs uzvedās zūcīgi ka okupantam pienākas. Vai nav iespējas, demokrātiskā veidā, apstādīt šo muļķi!!!

Drīz latviešiem būs jāmaksā krievu fašistu pensijas Latvijā kuras Krievijā krīt vērtībā pateicoties imperatora Pūtina trakai ekonomiskai spēlei ar savu tautu.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu