Lepēns no bijušā Krievijas spiega aizņēmies divus miljonus eiro • IR.lv

Lepēns no bijušā Krievijas spiega aizņēmies divus miljonus eiro

26
Nacionālās frontes (FN) dibinātājs Žans Marī Lepēns (no kreisās). Foto: AFP/LETA

Vienošanās par divus miljonus eiro lielo aizdevumu noslēgta jau 4.aprīlī

Papildus līdz šim piešķirtajam Krievijas aizdevumam Nacionālās frontes (FN) dibinātājs Žans Marī Lepēns aizņēmies vēl divus miljonus eiro no kāda bijušā VDK aģenta, ziņo LETA/Euroobserver.

Sestdien Parīzē bāzētā ziņu aģentūra “Mediapart” paziņoja, ka naudu Lepēna uzņēmumam “Cotolec”, izmantojot Šveices banku “Julius Baer”, pārskaitījis Kipras uzņēmums “Vernosia Holdings”.

Aģentūra vēsta, ka “Vernosia Holdings” īpašnieks ir bijušais VDK aģents un bijušais Krievijas bankas “VEB Capital” īpašnieks Jurijs Kudimovs.

86 gadus vecais Lepēns ir pašreizējās FN līderes Marinas Lepēnas tēvs, partijas goda prezidents un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts.

Lepēns “Cotolec” izmanto kā nelielu banku, lai vāktu ziedojumus partijai un aizdotu naudu FN biedriem.

Tīmekļa vietnei “Mediapart” Lepēns norādīja, ka vienošanās par divus miljonus eiro lielo aizdevumu noslēgta jau 4.aprīlī un Francijas administrācijai par to ir paziņots.

Viņš arī piebilda, ka vienošanās notikusi ar starpnieku palīdzību un viņš nav zinājis par Kudimova lomu procesā. “Es zinu, ka (“Vernosia”) ir Kipras uzņēmums. Ir iespējams, ka Kiprā ir krievi. Kas tajā ir pārsteidzošs vai nenormāls?” vaicāja Lepēns. “Es sadarbojos ar uzņēmumu ar nosaukumu “Vernosia Holdings Ltd”, kas piedāvāja aizdot naudu. Kur tā iegūst līdzekļus, mani nesatrauc (..). Es nepieprasīju informāciju par cilvēkiem, kas man to naudu aizdeva”

“Mediapart” jau iepriekš vēstīja, ka Lepēnas vadītā partija saņēmusi deviņus miljonus vērtu aizdevumu no Pirmās Čehijas-Krievijas bankas, kas pieder ar Kremli saistītajam krievu oligarham Romānam Popovam.

Izdevums arī norāda, ka deviņi miljoni ir tikai aisberga redzamā daļa, un tā esot tikai pirmā daļa no 40 miljonus eiro liela aizdevuma.

 

Komentāri (26)

kristaps_freimanis 01.12.2014. 14.58

Kamon, Doveik, tagad mēģināsi iebarot žīdmasoniskās geju-riteņbraucēju organizācijas sazvērestības?

+8
0
Atbildēt

0

lno 01.12.2014. 13.36

Nu ja Lepēni saņēmuši un vēl saņems kopsummā 40 miljonus, tad var tikai zīlēt, cik saņēma Sarkozī par Grūziju un Mistral, manuprāt ne mazāk:)

+8
-1
Atbildēt

2

    andrejs > lno 01.12.2014. 15.26

    Visu liberāļu liberālis Sarkozī: “Līgumi (ar Krieviju par Mistral piegādi) jāpilda!”.

    Liberālis ir, bet redze, dzirde un citas maņas laikam dikti vāji attīstītas

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > lno 02.12.2014. 12.39

    Ino – Sarkanāzis Mistrālu pasūtījumu saņēma kā pateicību par Gruzijas kara nosodījuma nogremdēšanu. Tā tipiski franciskais politikānis dabūja iespēju izpatikt savai lepnai un cēlai gailēnu tautai, bet ķepā pa taisno šim diez vai kas tika – jau tā bija pārmaksāts.

    Ļipēnu ģimene kopš laika gala bijusi krievu imperiālismam radniecīga un draudzīga, tādiem gan vērts piemaksāt.

    andrejs – francūzis un vēl no gollistu partijas nevar būt liberālis neatkarīgi no tā, ko pats vai kaimiņi par viņu saka. Protams, ja mīļvārdiņu „liberāls” lieto klasiskajā nozīmē, nevis krievu modē (ņēčevō ļibraļņičiķ!) vai amerikāņu terminoloģijā, kur „liberāls” ir apmēram tas pats, kas mums „sociālistisks”. (Arī jaunmodīgā lezborastu leksika te ir vismaz apšaubāma)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Bet 01.12.2014. 13.55

Jā, “žadnošk pogubila freijera”. Tā vienmēr ir bijis un pērkamas maitas ir visur ne tikai Francijā, kas par naudu pārdos savu sirdsapziņu un ne tikai..

+7
-1
Atbildēt

1

    west > Bet 01.12.2014. 17.57

    Izrādās, ka pērkami maitas mēdz būt arī “nacionālistu” rindās. Kas to būtu domājis ? :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu