Pēdējo dienu laikā netālu no Latvijas ūdeņiem konstatēti četri Krievijas bruņoto spēku kuģi • IR.lv

Pēdējo dienu laikā netālu no Latvijas ūdeņiem konstatēti četri Krievijas bruņoto spēku kuģi

22
Krievijas patruļkuģi Sevastopolē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pēdējo dienu laikā Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatējuši četrus Krievijas bruņoto spēku kuģus, aģentūra LETA uzzināja NBS.

Pagājušajā piektdienā bruņotie spēki netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem identificēja “Kilo” klases zemūdeni un “Parchim” klases korveti “Kazanec 311”. Savukārt pagājušās sestdienas pēcpusdienā zemūdenei un korvetei pievienojās atbalsta kuģis “SS-750”. Latvijas ekonomisko zonu Krievijas kuģi atstāja vēlā vakarā.

Savukārt pagājušajā naktī Latvijas ekonomiskajā zonā bruņotie spēki identificēja “Tarantul” klases kuģi “R-2”.

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes. NBS netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem naktī uz 6.oktobri pamanījuši nelielu zemūdeni, kas no dzelmes tika iecelta Krievijas bruņoto spēku kuģī. Latvijas Aizsardzības ministrijai nav zināms, vai šādas zemūdenes ir Krievijas pastāvīgajā bruņojumā un kādas funkcijas tā veikusi netālu no Latvijas ūdeņiem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu