Kremļa ideologs pārmet Baltijas valstīm konflikta starp Eiropu un Krieviju provocēšanu • IR.lv

Kremļa ideologs pārmet Baltijas valstīm konflikta starp Eiropu un Krieviju provocēšanu

27
Krievijas karogs. Foto: Lita Krone, LETA

Dienu pirms plānotās ierašanās Rīgā viņu aizturēja Somijā, jo pēc Lietuvas iniciatīvas viņš iekļauts Šengenas valstu melnajā sarakstā

Šonedēļ uz “Format A3” rīkotu diskusiju nav varējis ierasties Krievijas Politiskās konjunktūras centra direktors Sergejs Mihejevs, tomēr tas nav traucējis viņam izteikt pārmetumus Baltijas valstīm, ka tās provocējot konfliktu starp Eiropu un Krieviju, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Mihejevs ir stingrs Krievijas pašreizējās politikas atbalstītājs, savos uzskatos visu atbildību par Ukrainas konfliktu noveļot uz ASV. Dienu pirms plānotās ierašanās Rīgā viņu aizturēja Somijā, jo pēc Lietuvas iniciatīvas viņš iekļauts Šengenas valstu melnajā sarakstā.

Lai arī viesis uz “Format A3” pasākumu nav varējis ierasties, viņa uzstāšanās nodrošināta videokonferences režīmā. Tajā viņš pārmetis, ka Baltijas valstis cenšoties stimulēt konfliktu starp Eiropu un Krieviju, jo šādā gadījumā valstis, kas atrodas pa vidu, varot “pārdot savu lomu, kā esošas pie frontes, kā atrodošās pie briesmīgās Krievijas, kā valstis, kas sargā nabaga Rietumus no Krievijas. Tā rezultātā pieaug viņu loma, ārpolitiskā un militārā nozīme, un tā dēļ rodas iespēja saņemt naudu aizsardzības vajadzībām”.

“Tā ir galēji īsredzīga politika. Jā, kaut kādas stratēģiskas problēmas tas atrisinās. Taču ko šis konflikts hipotētiski var nest šīm valstīm? Iznīcību! Ko nozīmē karš starp Krieviju un Rietumiem? Kaujas lauks būs tieši Austrumeiropas valstis, kas provocē šo konfliktu, kas domā, kas tas viņām palīdzēs dzīvot. Iedomājieties karu starp Krieviju un Rietumiem? Tas ir viss – Polijai un Baltijas valstīm tās ir beigas. Vienkārši beigas! Tās tiks vienkārši noslaucītas līdz ar zemi,” izteicies Mihejevs.

“Kāpēc ir nepieciešams šos konfliktus radīt? Kāpēc riskēt ar savu cilvēku dzīvībām? Eiropas Austrumu valstis parāda sevi kā pilnīgi neadekvātas, parāda neorientēšanos ģeopolitiskajās interesēs, apdraud savu pilsoņu dzīvības, savu valstu nākamās paaudzes, nesaprotot vienkāršu lietu, ka kara gadījumā dzīve beigsies. Tas nav joks. Nebūs kur meklēt palīdzību. Nebūs kur aizbēgt. Par Ameriku nepārdzīvojiet. Amerika izglābsies. Tā Amerika, kuras intereses Austrumeiropas valstis cenšas aizstāvēt. Viņiem nekas nebūs, bet jums un mums būs,” biedējis Mihejevs.

Gan Mihejevs, gan viņa aicinātāji uzsver, ka Latvijai pret viņu pretenziju neesot – pirms pasākuma tas taujāts arī Ārlietu ministrijai. Mihejevs nav iekļauts Latvijai nevēlam personu sarakstā.

 

Komentāri (27)

Aldis-2 02.11.2014. 21.01

Kāpēc IR te liek Krievijas karoga bildi?

Vai pie kāda raksta pieliks arī Trešā Reicha karoga bildi?..

IR it kā atzīst, ka Krievijas polītika ir tāda pati kā hitleriskās Vācijas polītika, bet…

+13
-2
Atbildēt

0

Anti Vatņiks 02.11.2014. 21.43

Protams konflikts jau nesākās kad KF sev pievienoja Krinu un pēc tam savārija ziepes Austrumukrainā. Visu to ļaunie baltieši savārija :)

Nelaime ka te nav Paraša un te šitāda demagoģija neiet cauri.

Incanti būs redzēt cik KF izvils ar pašreizējām naftas cenām :)

+10
0
Atbildēt

0

Andris 02.11.2014. 21.13

Varu tikai izteikt paldies mūsu ārlietu ministram Rinkēvičam par principialitāti vērtībās un valsts cieņas jautājumos! Vispirms sāc cienīt valsti un tās vērtības uz kurieni tu dodies, lai tu būtu gaidīts ciemiņš! Bet vajadzētu liegumu arī visā Šengenu zonā,jo tas gan liktu šiem Sourona troļļiem padomāt, pirms runāt un darīt!!!

Paldies tev Rinkēvič!!!

+10
-2
Atbildēt

2

    v_rostins > Andris 02.11.2014. 23.13

    http://www.numurs.com

    Varu tikai izteikt paldies mūsu ārlietu ministram Rinkēvičam

    _______________

    Būtu Rinkēviča teikšana, pret Mihejevu izturētos ne mazāk mīļi, kā pret Čalovski, Medinski un citiem Latvijas ienaidniekiem, pat sagaidītu lidostā, aizvestu uz savām mājām, pabarotu, nomazgātu tam kājas un pēļos izguldītu.

    Nevar, Šengenas līgums.

    “Dienu pirms plānotās ierašanās Rīgā viņu aizturēja Somijā, jo pēc Lietuvas iniciatīvas viņš iekļauts Šengenas valstu melnajā sarakstā”

    Nesaprotu, kāpēc SAB. DP, vai valdība nepārtrauca krievu fašistiskā izdzimteņa, cilvēces atkrituma, videokonferenci, vai tiešām arī tur visur salīduši rinkēviči?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Andris 03.11.2014. 08.23

    Kremļa ideologs videokonferencē Rīgā draud ar karu, kurā Baltijas valstis «sajauks ar zemi»

    http://apollo.tvnet.lv/zinas/kremla-ideologs-videokonference-riga-draud-ar-karu-kura-baltijas-valstis-sajauks-ar-zemi/671086

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu