Sudrabas partiju pamet vēl trīs biedri • IR.lv

Sudrabas partiju pamet vēl trīs biedri

14
Inguna Sudraba. Foto: Ieva Čīka, LETA

Sudraba noliedz, ka partijā nenotiek šķelšanās

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas partiju “No sirds Latvijai” bez Lienes Cipules pametuši vēl trīs biedri – 12.Saeimas deputāte Vidzemes vēlēšanu apgabalā Margarita Laicāne un arī Arnis Kauliņš un Aivars Rudzāts, vēstī LNT ziņas.

Partija “No sirds Latvijai” ir demokrātiska organizācija, kura nav saņēmusi neskaidrus ziedojumus un kurā nekas līdzīgs šķelšanās procesam nenotiek, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka līdere Inguna Sudraba.

Taujāta, vai Lienes Cipules izstāšanās no partijas liecina, ka organizācija šķeļas, Sudraba atbildēja, ka nekas tamlīdzīgs nenotiek, savukārt Cipules solis liecina par mēģinājumiem absolūti destruktīvi ietekmēt partiju laikā, kad tās reitings tuvojas 6% vēl pirms priekšvēlēšanu kampaņas sākšanas.

Partijas līdere cer, ka attiecībā uz personām, kuras izstājušās no partijas, taču kandidē sarakstā, vēlētāji novērtēs viņu rīcību un izdarīs attiecīgu izvēli. Viņa tieši neatbildēja, vai ir gaidāma vēl citu biedru vai kandidātu izstāšanās, taču norādīja -“ja Cipule ir ko tādu organizējusi”, tad tā mērķis ir kompromitēt partiju.

Vaicāta, vai Cipule pauž nepatiesību, sakot, ka izstāšanās no partijas nav saucama par vēlēšanos diskreditēt partiju, politiskā spēka līdere aicināja vērtēt pašiem. Viņa piebilda, ka ir sāpīgi apzināties, ka šādu soli ir veicis cilvēks, kurš iepriekš bija paudis gatavību strādāt partijā. Tas neesot saistīts ar organizācijas īso pastāvēšanas laiku, jo arī partijās ar piecu līdz desmit gadu stāžu ir cilvēki, kuri rīkojas pretēji tās pozīcijai.

Komentējot Cipules sacīto par valdes attieksmi, Sudraba norādīja, ka ar katru Cipules interviju rodas jauni atklājumi par viņas viedokli, kas liecinot, cik tas ir nepastāvīgs. Politiķe arī akcentēja, ka visi partijas ziedotāji ir cienījamas personas ar tādiem ienākumiem, kas ļauj veikt ziedojumus. Gadījumā, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs konstatēs kādu neatbilstību likumam, tad attiecīgo ziedojumu partija atskaitīs atpakaļ.

Laicāne ir “No sirds Latvijai” kandidāte 12.Saeimas vēlēšanās Vidzemes apgabalā ar 25.numuru. Par to, ka viņa ir uzrakstījusi iesniegumu par izstāšanos no partijas, aģentūru LETA informēja Sudraba.

Kā ziņots, Cipules lēmums izstāties no partijas “No sirds Latvijai” tapa ilgi – vispirms tas ir saistīts ar nesaprotamiem ziedojumiem, par kuriem viņa uzrakstījusi oficiālu vēstuli partijas revīzijas komisijai, kā arī ar nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu, aģentūrai LETA sacīja pati politiķe.

Cipule 12.augustā iesniegusi iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Sarunā ar aģentūru LETA Cipule sacīja, ka ir vairākkārt vērsusies pie partijas valdes ar aicinājumu iestāties par demokrātiskākiem procesiem partijā, tomēr atbalstu nav saņēmusi. Viņa arī esot vēlējusies saņemt skaidrojumus par atsevišķiem deputātu kandidātiem, kuri ir vēlēšanu sarakstos, kā arī gūt skaidrību par koalīcijas veidošanu gadījumā, ja partija nokļūst Saeimā, tomēr vēlamās atbildes neesot saņemtas.

“Šādā situācijā, kad man nedod attiecīgos paskaidrojumus, es nevaru uzņemties atbildību par to, ko dara partija. No manas puses būtu negodīgi turpināt startēt vēlēšanās,” teica Cipule.

Viņa arī apgalvoja, ka izstāšanās no partijas nav viņas kampaņa vai vēlēšanās diskreditēt partiju. “Es ļoti centos sakārtot man nepieņemamos un nesaprotamos procesus, pirms pieņēmu lēmumu par izstāšanos, un varu apliecināt, ka runāju gan ar valdi, gan ar biedriem, mēģinot rast risinājumu, bet diemžēl tas neizdevās. Es saņēmu diezgan nepatīkamu spiedienu no valdes locekļiem, un tas šajā situācijā man ir nepieņemams,” sacīja Cipule.

Cipule bija plānojusi doties uz CVK, lai atsauktu savu kandidatūru Saeimas vēlēšanās, tomēr Saeimas vēlēšanu likums neparedz šādu iespēju. Cipule nezināja teikt, kā rīkosies tālāk. “Man nebija iespējas palikt partijā, tāpēc bija jāizvēlas kaut kāda aktīvāka rīcība. Es ļoti cerēju, ka varēšu atsaukt savu kandidatūru, jo es negribētu turpināt startu šajā sarakstā,” norādīja Cipule.

Viņa arī piebilda, ka zina vēl vairākus cilvēkus, kuri no partijas stāsies ārā. Vārdus gan viņa neminēja. “Es zinu vairākus cilvēkus, kuri stāsies ārā neatkarīgi no tā, ka es esmu izstājusies, – viņu lēmumi nav saistīti ar manām aktivitātēm,” apgalvoja Cipule.

Paula Raudsepa komentāru par šo pašu tēmu lasiet ceturtdienas žurnālā “Ir” šeit.

 

Komentāri (14)

Janis 14.08.2014. 11.11

Sudraba noliedz, ka partijā notiek šķelšanās un.. noģībst.

+12
-1
Atbildēt

2

    Sanšains > Janis 15.08.2014. 12.56

    Dikembe –

    “Ir” darbinieku pārsteidzošā domas un izteiksmes skaidrība.:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Janis 14.08.2014. 17.59

    j_zalitis Sudraba noliedz, ka partijā notiek šķelšanās un.. noģībst.
    ——
    Tekstā stāv rakstīts: Sudraba noliedz, ka partijā nenotiek šķelšanās

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Tatjana Vitze 14.08.2014. 11.19

“…neskaidri ziedojumi nav pieņemti, šķelšanās nenotiek….” Izskatās Ingūna laiku vada kosmosā….

+7
-1
Atbildēt

0

ILZE 14.08.2014. 12.27

Ka tik sātaniste priekšlaikus nenonāk pie sava radītāja, kur satiks Kaligulu, Neronu, Ivanu Bargo, Pēteri I, Ļeņinu un Staļinu.

Ak jā, vēl Kononovs, Budanovs un Capoks.

+7
-3
Atbildēt

1

    Sleepwalker > ILZE 16.08.2014. 13.38

    …un arī Kirchenšteinu..

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu