Atklāta vēstule juristei Solvitai Āboltiņai • IR.lv

Atklāta vēstule juristei Solvitai Āboltiņai

49
Foto: Kaspars Krafts, F64
Pēteris Apinis

Aicinu Saeimu sakārtot maksātnespējas administratoru darbības regulējumu

Nemēģinot iedziļināties juridiskās finesēs par to – lēmusi tiesa korekti vai vienpusēji ”NP Foods”, A/S ”Laima”, A/S ”Staburadze” mantas apķīlāšanas gadījumā, nemēģinot iedziļināties, vai ir korekti, preses brīvību apdraudoši, privātpersonas godu un cieņu aizstāvoši apķīlāt žurnāla IR izdevēja A/S ”Cits medijs” aktīvus, tomēr vēlos Jūs kā juristi lūgt Saeimas Juridiskajai komisijai vērtēt un caurskatīt likumdošanu par maksātnespējas administratoru darbības regulējumu.

Kā Latvijas pilsoni mani satrauc iespēja, ka nacionālos uzņēmumus var slēgt ar vieglām juridiskām kustībām.

Mani satrauc ziņa, ka par žurnālista viedokli var aizslēgt žurnālu. Tai pašā laikā esmu lasījis arī pretējās puses viedokļus, kas man likušies pietiekami pamatoti un argumentēti.

Un tomēr- runas un ziņas par reiderismu no maksātnespējas administratoru puses nereti kļūst skaļākas. Man pazīstami juristi ir apgalvojuši, ka Latvijā reiderisma iespējas, izmantojot robus likumdošanā, esot lielākas nekā citviet Eiropā. Ministrs Jānis Bordāns, no ministra darba aizejot, publiski atzina, ka viņš vislielāko negāciju izpelnījies tieši ar centieniem sakārtot maksātnespējas likumdošanu. Ministrei Baibai Brokai pietrūka pielaides dokumentiem, šķiet, šī iemesla dēļ arī maksātnespējas likumdošanas iestrādes iestrēga.

Vēlos aicināt Jūs, izmantojot savu autoritāti Saeimas Juridiskajā komitejā, atgriezties pie maksātnespējas likumdošanas grozījumiem vēl šajā – 11.Saeimā. Domāju, ka Saeimas deputātu un darbinieku vidū ir pietiekami daudz augsti kvalificētu juristu, lai veiktu tikai nozīmīgus grozījumus, lai nepakļautos populistiskiem uzstādījumiem. Pretējā gadījumā arvien biežāk Latvijas tautai ar sociālo saziņas līdzekļu starpniecību nākas diskutēt – kāds iemesls ir šādiem tiesas procesiem, kas publiski šķiet apšaubāmi.

Ārsts Pēteris Apinis nav politisku partiju biedrs un nekandidē vēlēšanās.

Komentāri (49)

ligakalnina 01.08.2014. 13.49

Saprotams, ka Apīņa raksts tīri retorisks, vērsties pie Āboltiņas ar prasību sakārtot valstī tiesiskumuir tikpat bezjēdzīgi, kā vērsties pie Lūša vai NA ar prasību novērst MNA patvaļu, vai pie nākamā un jau atkārtoti bijušā TM Bērziņa ar prasību paātrināt Lemberga tiesas procesu, vai pie SC nosodīt Krievijas agresiju, utt.

MNA atbalsta partija, bez kuras nevar izveidot valdības koalīciju, un kurā vienu no vadošajiem amatiem ieņem jau blēdībās pieķertais Lūsis, kuras TM ir jau blēdībās un melošanā pieķertā Broka, un kuras nākamais un bijušais TM it kā būs Bērziņš, arī Lemberga nopirktais blēdis, kurā galvenā darbošanās bija Lemberga tiesas procesa virzības kavēšana ar dažādu likumprojektu, utt., virzību, no kurām vienu pat ST dabūja atcelt.

Un tas, ka no šīs liekuļu, blēžu, polibiznesmeņu un ākstu kompānijas, kuri mēģina maskēties ar “nacionāli noskaņoto patriotu” dūmu aizsegu, atkarīgs valdības liktenis, viņi lieliaski iemācījušies izmantot, šantažējot valdību un kavējot jebkādas pārmaiņas, kas nāk par sliktu viņu maizes devējiem – MNA un Lembergam.

Taisni tāpēc mums ir tāda tiesu sistēma, to krietni “palaboja” Lembergs, un tagad, ar NA, “labo” un ietekmē MNA.

šinī kontekstā sevišķi smieklīgi izsklausās šo te nopirkto ākstu vāvuļošana par “nacionalajām intersēm”, utt., cik nacionālie uzņemumi netika un arī patreiz netiek iznīcināti ar NA tiešu vai netiešu atbalstu, tagad ķērušies klāt cienījamam izdevumam, kurš atļāvies uzrakstīt patiesību par MNA “darbiem””, protams, ar tādu tiesu sistēmu, ko izveidojusi NA, pirms tam TBLNNK, galvenais, lai lieta nokļūst pie att. tiesnbeša, un tad jau var pieņemt visabsurdāko lēmumu, kā tas jau ir noticis simtkārt, tas, kā tas degradē valsti, un kādu neticību sabiedrībā rada tiesu un arī visai politiskajai sistēmai, tas viņus neintersē.

Un Āboltiņa tur neko izdarīt nevar un arī negrib, ja gribētu un apzinātos tiesu sist. nozīmi, arī ekonomikā un visur citur, šī sfēra sen būtu noņemta no NA atbildības, un tiktu atdota tai pašai V, tad, iespējams, vēl ko varētu mainīt, kaut, arī, diezin vai, mūsu politiķus, vairāk par visu, ietekmē sponsoru nauda, un, ja tos nespiež kādas starptautiskās institūcijas, tie, vislabprātāk, dzīvotu, kā līdz šim, neveicot nekādas reformas ( jo jebkura reforma var kaitēt sponsoriem,tātad, arī politiķiem, un tāpēc jau nekādas politiskās gribas to darīt, tas, ka tas nāktu par labu valstij kopumā, nav nekāds vērā ņemams arguments), sadalījuši Latviju ietekmes sfērās, un ganītos katrs savā laucīnā, pēc principa – tu neaiztiec mani, es neaiztikšu tevi, un visi būsim laimīgi.

+25
-7
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > ligakalnina 01.08.2014. 14.06

    ———

    Baltijas ceļa 25.gadadienu svinēsim pamatīgi!

    Saules mūžu 4.maija režīmam!

    “Lai līgo lepna dziesma/ Tev, brīvā Latvija! / Kā sauli uzlēcošu

    Sirds tevi sveicina.”

    https://www.youtube.com/watch?v=Qfpno5TMKDA

    p.s. Kā tie ozoliņi,raudsepi u.c. streipi “pūderēja smadzenes” pilsonīšiem,tā turpina pilsonīšiem “smadzenes pūderēt”.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 01.08.2014. 23.21

    Tas par Vienotības ministriem, kuri bez NA piedalīšanās lēma par Citadeles pārdošanu vienam konkrētam “investoram”?

    ///////////////////////////////////

    šinī kontekstā sevišķi smieklīgi izsklausās šo te nopirkto ākstu vāvuļošana par “nacionalajām intersēm”, utt., cik nacionālie uzņemumi netika un arī patreiz netiek iznīcināti ar tiešu vai netiešu atbalstu

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

Ieva 01.08.2014. 13.39

Apiņa kungs, mūsu iepriekšējai prezidents (arī dakteris, starp citu) legalizēja korupciju, mūsu patreizējais prezidents iedzīvojās uz Eiropas fondu izšmaukšanas rēķina, Rīgas domē 20% “nodeva” ir kļuvusi par vispārzināmu faktu- vai sagaidat, ka kaut kas mainīsies? Zivs pūst no galvas. Un tā jau ir kārtīgi sapuvusi..

+18
-5
Atbildēt

0

sarmitelinde 01.08.2014. 12.23

nezinu , nezinu – man jau šķiet ,ka tas viss ir daudz par vēlu … ka vaina jau nav tikai visu latvijai un tieslietu ministrijā un tieslietu sistēmā , vaina ir mūsu sabiedrībā. Tādi esam, ne jau saskaņieši, bet visu latvijai , pirms tam – tēvzemieši vadīja tieslietu ministriju. Te nu esam – nu mūs terorizēs, nodos un pārdos mūs pašu radītie miljonāri. Āboltiņa sisrsnīgi apsolīs visu nokārtot un sakārtot, bet tālāk par maigajiem smaidiem netiks, neko nedarīs.

+20
-9
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu