Rinkēvičs: jālikvidē "teroristu perēklis" Ukrainā • IR.lv

Rinkēvičs: jālikvidē “teroristu perēklis” Ukrainā

19
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Izmeklēšanai par Ukrainā notriekto lidmašīnu jābūt starptautiskai un ātrai

Starptautiskajai sabiedrībai patlaban saistībā ar notriekto “Malaysia Airlines” lidmašīnu būtu Ukrainai jāsniedz ne tikai publiski politiska, bet arī juridiska palīdzība, sniedzot visu vajadzīgo atbalstu, lai nodrošinātu ar apbruņojumu Ukrainas bruņotos spēkus, aģentūrai LETA sacījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūrai LETA sacīja ministrs, patlaban izmeklēšanas ceļā jānoskaidro aviokatastrofas iemesli. Viņš šovakar atradās Kijevas lidostā, kur notika visu aviomaršrutu pārkārtošana. “Pašlaik ir jāsagaida papildu informācija, bet ienākošās ziņas ir smagas,” norādīja ministrs, uzsverot, ka notikušais ir milzīga traģēdija un jārunāt arī par līdzjūtības izteikšanu tuviniekiem.

Izmeklēšanai jābūt pēc iespējas straujākai un starptautiskai. Saskaņā ar ziņām lidmašīna ir nokritusi Donbasā, daļā, kuru kontrolē separātisti, kas varētu apgrūtināt izmeklēšanu, sacīja ministrs. Vienlaikus viņš norādīja, ka ienākošajām ziņām ir augsta ticamības pakāpe. Gruzijā informācijas apritē ir nokļuvušas ziņas, kas liecina, ka par notriektās lidmašīnas atbildīgie teroristu līderi sociālajos tīklos lielījušies par pirms pusotras stundas notriektu vēl vienu lidmašīnu.

“Tagad gan bravūrība ir pieklususi. Jebkurā gadījumā, ja apstiprināsies, ka Malaizijas lidmašīna ir notriekta, kā arī – ja notriektas patiešām būs arī citas lidmašīnas, tad es domāju, ka vispār par kaut kādām sarunām ar teroristiem nevarētu būt runas,” norādīja Rinkēvičs. Viņš uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai vajadzētu darbos atbalstīt Ukrainas valdību un kopīgiem spēkiem “teroristu perēkli” likvidēt.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka atbildība tādā gadījumā būtu jāprasa arī no Krievijas, kura ir pieļāvusi, ka tādas modernas pretgaisa sistēmas raķete ir nonākusi teroristu rīcībā. Ministrs sacīja, ka fakts par notriekšanu vēl nav apstiprināts, bet tam ir “augsta ticamība”, un atbildība tādā gadījumā ir ļoti smaga. Rinkēvičs sacīja, ka tā ir bijusi absolūta bezatbildība nodot šādu cilvēku rīcībā prettanku un pretgaisa raķetes.

Rinkēvičs norādīja, ka, pirmkārt, runa ir par kriminālatbildību pret cilvēkiem, kas to izdarījuši. Viņš norādīja, ka nav zināms, kas būtu darāms, lai izmeklēšanas laikā apstiprinājušos ziņu gadījumā Eiropas Savienība nenoteiku sankcijas saistībā ar militāro tehniku, augstajām tehnoloģijām un citām saistītām modernajām tehnoloģijām. No plašākiem komentāriem ministrs pagaidām atteicās.

Kā ziņots, virs Ukrainas austrumiem ceturtdien notriekta lidsabiedrības “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīna, kas atradusies ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, vēsta Ukrainas amatpersonas un mediji. 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā.

Komentāri (19)

silvija_vitina 17.07.2014. 22.19

no šitā putlers vairs neatmazgāsies. Ir pārkāpta pēdējā treknā svītra. 300 civiliedzīvotāju, kuru vidū noteikti liela daļa eiropiešu un liela daļa to pašu ķīniešu, ar kuriem krievs taisījās “draudzēties”, būs tā maksa, kas liks starptautiskajai sabiedrībai piemērot militārās sankcijas.

Izteikšu prognozi, ka mistrāļi krieviem nenospīdēs. ceru, ka franči avansu jau saņēmuši. atlikumu nāksies piezīmēt.

+16
0
Atbildēt

1

    esmeralda_se > silvija_vitina 17.07.2014. 23.44

    Kaut nu tā būtu…Diemžēl bieži veselais saprāts neuzvar uzreiz un viegli, bet ilgi un bieži arī asiņaini.

    Nekas nav beidzies. Bet beigu sākums šis varētu būt.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 17.07.2014. 21.20

Lai veiktu starptautisku izmelēšanu, vispirms no apvidus, kurā tika notriekta lidmašīna, ir jāizkvēpina visi teroristi, citādi jau nekāda izmeklēšana nav iespējama, Ukrainas sabiedrotajiem jānāk palīgā, nav citas izejas…

+16
0
Atbildēt

4

    Signija Aizpuriete > buchamona 18.07.2014. 00.24

    ——-

    Rinkēvics – likvidatoru komandas vadītājs?

    http://www.youtube.com/watch?v=_5iOLaplXKM

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    guna_sniedzina > buchamona 18.07.2014. 13.39

    pareizi! tad varbūt nodrošinot drošību starptaustakjiem izmeklētājiem, varētu gadīties blakus efekts? proti ,nedaudz atbrīvot zemi arī no DNR/LNR darboņiem? to varetu paveikt iesaistot piem. Austrālijas un Malaizijas karavīrus – tie nav NATO, lai Putins neuztrauktos padaudz…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 18.07.2014. 01.33

    Tie kropļi jau savākuši melnās kastes. Sūtīšot uz maskavu “izmeklēt”.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > buchamona 17.07.2014. 21.55

    Tieši tā! Ukrainai oficiāli jālūdz palīzība nodrošināt robežu drošību un gaisa telpas aizsardzību. Tad pašas armijai jāielenc šie teroristi un – jālikvidē (punkts).

    +10
    0
    Atbildēt

    0

janis17 18.07.2014. 01.16

notikušais ir milzīga traģēdija

————–

Kāda traģēdija? Tas ir pļuķina KĀRTĒJAIS noziegums!

Kārtējā masu slepkavība! Cik ilgi cietīsim?

NATO karaspēku Ukrainā momentāni!!!!

Cik vēl cilvēku tam nezvēram jānoslepkavo?

+8
0
Atbildēt

1

    esmeralda_se > janis17 18.07.2014. 01.40

    Nulle sev neraksturīgi agresīvs:)

    OK, pieļauju, ka bojāgājušo valstu izmeklētājiem izmantojot NATO iespējas (kaut vai ar kauju ieņemot nepieciešamo teritoriju un apslaktējot vietējos teroristus), būtu pēc iespējas ātrāk jāveic vietas apskate un nepieciešamo pierādījumu izņemšana.

    Turklāt tā ir Ukrainas teritorija, KO gan krievija varētu iebilst?!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu