Saņemti desmit nesaistošie piedāvājumi par "Liepājas metalurga" iegādi • IR.lv

Saņemti desmit nesaistošie piedāvājumi par “Liepājas metalurga” iegādi

28
A/s "Liepājas metalurgs" maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tuvāko nedēļu laikā uzņēmuma administrators pieņems lēmumu, ar kuriem tālāk turpināt sarunas

Patlaban ir saņemti desmit nesaistošie piedāvājumi no potenciālajiem maksātnespējīgās a/s “Liepājas metalurgs” investoriem, ar kuriem tālāk noritēs darbs, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma administrators Haralds Velmers.

“Pēc precizējošu atbilžu saņemšanas par piedāvājumiem tuvāko nedēļu laikā ceram pieņemt lēmumu, ar kuriem no desmit investoriem tālāk turpināt sarunas, lai vēlāk saņemtu saistošos piedāvājumus,” skaidroja Velmers.

Nesaistošie piedāvājumi ir saņemti gan no Rietumeiropas, gan Austrumeiropas valstu investoriem. Lielākā daļa piedāvājumiem ir no stratēģiskiem investoriem, bet daži būtu uzskatāmi par finanšu investoriem, vēsta “Nozare.lv”.

Piektdien, 13.jūnijā, beidzās nesaistošo piedāvājumu iesniegšanas termiņš par “Liepājas metalurga” iegādi.

Līdz tam Velmers kopumā bija uzrunājis gandrīz 160 potenciālos investorus un bija noslēgti 28 konfidencialitātes līgumi.

Investoru piesaistes process atbilstoši starptautiskajai praksei notiek trijās fāzēs. Pirmajā ir investoru garā saraksta apzināšana, kas beidzas ar nesaistošu piedāvājumu saņemšanu. Nākamajā fāzē (ilgst vienu līdz divus mēnešus) veido investoru īso sarakstu, investori veic padziļinātu izpēti par uzņēmumu, sagatavo un iesniedz saistošo jeb galējo piedāvājumu. Trešajā fāzē (viens līdz trīs mēneši) notiek labākā investoru piedāvājuma izvēle, darījuma dokumentu sagatavošana, parakstīšana un darījuma noslēgšana.

Jūnija sākumā veiksmīgi noslēdzās “Liepājas metalurga” tehnoloģisko iekārtu izmēģinājums. Pēc gadu ilgušās rūpnīcas dīkstāves un ziemas perioda tika iedarbināta tērauda elektrokausēšanas iekārta un velmētava, lai pārbaudītu to darbību. Secināts, ka ražošanas iekārtas ir labā darba kārtībā.

“Liepājas metalurga” ražošanas iekārtu izmēģinājums bija viens no uzņēmuma pārdošanas procesa posmiem, lai pārbaudītu iekārtas un varētu sniegt nepieciešamo tehnisko informāciju potenciālajiem pircējiem.

A/s “Liepājas metalurgs” kreditoru prasījumi ir sasnieguši 200,163 miljonus eiro. Kopēja atzītā prasījumu summa ir 200 163 468,55 eiro, no kuras 114 839 710,89 eiro ir nodrošināto kreditoru prasījumi, bet 85 323 757,66 eiro ir nenodrošināto kreditoru prasījumi.

Kā ziņots, 2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja “Liepājas metalurga” maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par “Liepājas metalurga” pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu “Prudentia”.

Nonākot finanšu grūtībās, “Liepājas metalurgs” jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja “Liepājas metalurga” vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai “UniCredit” – 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

 

Komentāri (28)

esmeralda_se 17.06.2014. 09.47

Kad beidzot tiks atgūta valsts nauda, to būtu nepieciešams ieguldīt valsts aizsardzībā, kaut vai uzlabotjot Liepājas ostas infrastruktūru, ko izmantotu Latvijas un citu NATO valstu karakuģi. Liepājniekiem pie reizes kāda darbavieta:)

0
0
Atbildēt

0

Janis 17.06.2014. 08.47

Ja runa ir par 3, 5, 10, 20, utml. piedāvājumiem, liela iespēja, ka tas ir blefs, jo piedāvājumi nenāk apaļos skaitļos.

0
0
Atbildēt

0

ILZE 17.06.2014. 09.09

ir saņemti desmit nesaistošie piedāvājumi no potenciālajiem maksātnespējīgās a/s “Liepājas metalurgs” investoriem

1. ООО “Слава Путину”1

2. ООО “Слава Путину”2

3. ООО “Слава Путину”3

4. ООО “Слава Путину”4

5. ООО “Слава Путину”5

6. ООО “Слава Путину”6

7. ООО “Слава Путину”7

8. ООО “Слава Путину”9

10. ООО “Слава Путину”10

Sen jau bija jānonāk Martena krāsnī LC pederastiem, kuri Ļipmanam uzdāvināja šo uzņēmumu, pašam Ļipmanam, Zaharjinam un Segalam un Vienotībai, kura piedalījās uzņēmuma izvazāšanā.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu