Pasaulē nozīmīga ķīmiskās rūpniecības kompānija ienāk Latvijā • IR.lv

Pasaulē nozīmīga ķīmiskās rūpniecības kompānija ienāk Latvijā

37
Valdības vadītāja Laimdota Straujuma, ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, LIAA vadītājs Andris Ozols un ASV investoru pārstāvis Nikolass Kross preses konferencē. Foto: Nauris Vasiļevskis, Valsts kanceleja

“Cabot Corporation” Rīgā izveidos biznesa pakalpojumu centru

Integrējot aptuveni 20 dažādās Eiropas valstīs izvietotu ražotņu, filiāļu un pārstāvniecību administratīvās funkcijas, viena no pasaulē nozīmīgākajām ķīmiskās rūpniecības kompānijām “Cabot Corporation” šoruden Rīgā plāno atvērt Eiropas reģiona biznesa centru. Tas piektdien tika paziņots preses konferencē par nozīmīga ASV investora ienākšanu Latvijā.

Šādu lēmumu uzņēmums, kura pērnā gada apgrozījums ir vairāk nekā 3,5 miljardi ASV dolāru, pieņēmis, pateicoties Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas valdības darbam, ziņo LETA.

Plānots, ka “Cabot Corporation” Rīgā attīstīs biznesa pakalpojuma centru, kur vienuviet nodrošinās grāmatvedības, finanšu plānošanas, iepirkumu, klientu servisa, datu apstrādes, informācijas tehnoloģiju un personālvadības pakalpojumus visām uzņēmuma pārstāvniecībām un ražotnēm Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā.

“Jaunajā centrā uzņēmums nodrošinās darba vietas vismaz 120 cilvēkiem, no kuriem liela daļa tiks meklēta šajā reģionā,” pasakoties par Latvijas valdības sniegto atbalstu, sacīja “Cabot Corporation” vecākais viceprezidents un prezidents progresīvo tehnoloģiju segmentā Eiropas, Tuvo un Vidējo Austrumu un Āfrikas reģionā Nikolass Kross.

LIAA direktors Andris Ozols sacīja, ka globālie biznesa pakalpojumi ir viena no LIAA izstrādātās ārvalstu investīciju piesaistes stratēģijas “POLARIS Process” mērķa nozarēm investīciju piesaistē. “Esošie centri ir izveidojuši labu nozares tēlu Latvijā, un “Cabot Corporation” ar saviem panākumiem to tikai stiprinās.” Viņš arī norādīja, ka Latvijā patlaban darbojas jau 30 pakalpojumu centri, taču patlaban noris sarunas par vēl divu centru izveidi Latvijā. Kompānijas Ozols gan atteicās nosaukt, norādot, ka par to esot pāragri runāt.

Jautāts, cik lielas ir plānotās “Cabot Corporation” investīcijas Latvijā, Ozols norādīja, ka tās nav ļoti lielas. “Taču algas krietni pārsniegs vidējo Latvijas atalgojumu,” sacīja Ozols.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), komentējot “Cabot Corporation” lēmumu, atzina, ka savas vizītes laikā ASV tikusies ar kompānijas prezidentu, lai pārspriestu biznesa centra izveidi Rīgā. “Es ticu, ka sadarbība būs veiksmīga,” sacīja Straujuma.

Savukārt komentējot savu izvēli par labu Rīgai, nevis kādai citai Eiropas pilsētai, topošā “Cabot Corporation” biznesa pakalpojumu centra vadītāja Hetere Elisa norādīja, ka Latvijā ir pieejams augsti izglītots un prasmīgs darbaspēks. “Šeit ir lieliska informācijas tehnoloģiju infrastruktūra, un Latvijas valdības un atbildīgo institūciju atsaucība un atbalsts ārvalstu investoru vēlmju īstenošanai ir bijis nenovērtējams,” sacīja Elisa, piebilstot, ka ir pārliecināta, ka, strādājot Rīgā, uzņēmums spēs nodrošināt savus klientus visā Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā ar nozares līdera cienīgu pakalpojuma kvalitāti.

Pakalpojumu centru, kas atradīsies biznesa centrā “Upmalas biroji” Mūkusalas ielā 101, plānots atvērt līdz 1.augustam, un centra darbību pilnībā plānots nodrošināt līdz gada beigām.

“Cabot Corporation” ir ASV uzņēmums, kas dibināts 1882.gadā un ir viens no pasaulē nozīmīgākajiem ķīmiskās rūpniecības uzņēmumiem, kas izstrādā un ražo dažādus transporta, infrastruktūras, vides un citām nozarēm nepieciešamos risinājumus, izmantojot gumijas, oglekļa, silīcija un dažādu kompozītmateriālu izejvielas. Uzņēmumam ir 43 ražotnes 21 valstī un tas nodarbina ap 4600 cilvēku visā pasaulē. Eiropā patlaban darbojas 20 uzņēmuma pārstāvniecības, tostarp ražotnes Beļģijā, Čehijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Lielbritānijā un Velsā.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu