Valsts prezidenta kancelejas vadībā gaidāmas izmaiņas (papild.) • IR.lv

Valsts prezidenta kancelejas vadībā gaidāmas izmaiņas (papild.)

39
Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Ronis varētu kļūt par prezidenta padomnieku ekonomikas jautājumos

Šovasar plānotas izmaiņas Valsts prezidenta kancelejas vadībā. Bijušais diplomāts un ministrs Aivis Ronis varētu kļūt par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieku ekonomikas jautājumos ar ievirzi starptautiskajā ekonomikā, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Vienlaikus viņa sacīja, ka Gundars Daudze, pretēji iepriekš vēstītajam, turpinās pildīt Valsts prezidenta kancelejas vadītāja pienākumus.

Ar iepriekšējo prezidenta padomnieci ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos Elīnu Egli uz abpusējās vienošanās pamata darba attiecības tika pārtrauktas. Patlaban prezidentam nav padomnieka ekonomikas jautājumos.

Aģentūras LETA rīcībā bija nonākusi informācija, ka Gundars Daudze jūlija sākumā varētu pamest kancelejas vadītāja amatu, un kā viens no iespējamajiem kandidātiem viņa vietā tiek minēts bijušais diplomāts un ministrs Aivis Ronis.

Ronis īsi norādīja, ka “baumas nekomentēs”.

Ronis 1991.gadā sāka strādāt diplomātiskajā dienestā, viņš bijis arī Latvijas vēstnieks ASV un NATO. 2004.gadā, kad ASV draudēja ar sankcijām vairākām Latvijas bankām, viņš kļuva par Latvijas-Amerikas finanšu foruma priekšsēdētāju. 2010.gadā Ronis neilgi ieņēma ārlietu ministra amatu, bet 2011.gadā kļuva par satiksmes ministru. No šī amata viņš atkāpās 2013.gadā un kopš tā laika publiskus amatus vairs nav ieņēmis.

Daudze, kurš pēc profesijas ir ārsts, Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amatā stājās 2011.gada jūlijā. Pirms tam viņš bija 10.Saeimas deputāts, Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās partijas “Latvijai un Ventspilij” valdes loceklis. Politisko karjeru viņš sāka 2005.gadā, pēc darba slimnīcā nonākot Ventspils domes deputāta amatā, bet 9.Saeimā Daudze bija parlamenta priekšsēdētājs.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu