Tūkstoši 'Kritiskās masas' dalībnieku piepilda Rīgas ielas • IR.lv

Tūkstoši ‘Kritiskās masas’ dalībnieku piepilda Rīgas ielas

32
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Rīgas dome pasākumu nepopularizē; brauciens noticis bez incidentiem

Ikgadējā 1.maija velobraucēju akcijā “Kritiskā masa” ceturtdien galvaspilsētas ielās izbrauca tūkstošiem velobraucēju, vēsta portāls Delfi.lv. Aģentūra LETA ziņo, ka Rīgas domes ievērību sarīkojums nav izpelnījies, taču noritējis bez incidentiem.

“Kritiskā masa” ir pašu velosipēdistu iniciēta tradīcija, kuras mērķis ir pievērst uzmanību velosipēdistu stāvoklim pilsētas ielās un ievadīt velovasaru. Brauciens tradicionāli sākās pie Dailes teātra, tajā piedalījās pāris tūkstoši velobraucēju. Viņi devās pāris stundu braucienā pa galvaspilsētas ielām – uz Skansti, Vecrīgu, Kalnciema ielu, Āgenskalnu, Ķengaragu, Pļavniekiem, Purvciemu un Mežaparku.

Ierasti lielākā daļa autobraucēju saprotoši nobrauca ielu malā, bet gājēji un sabiedriskā transporta pasažieri draudzīgi māja. Radās gan dažas konfliktsituācijas, kad steidzīgākus šoferus veloakcija nokaitināja, viņi velosipēdistiem veltīja necenzētus vārdus un pat centās šķērsot to plūsmu, novēroja “Delfi”. Tomēr būtiski incidenti nav radušies, un velobraucējiem atkal izdevies pievērst uzmanību, ka to skaits aug un galvaspilsētā vajadzīga pienācīga infrastruktūra.

Jau vēstīts, ka līdz šim Rīgas dome nav pievērsusi nozīmīgu uzmanību veloceliņu būvei, daži sāktie projekti virzās gausi. Taču velotransports ne tikai ir veselīgāks pašiem braucējiem, bet atslogotu arī dzīvo satiksmes plūsmu Rīgas ielās, mazinātu gaisa piesārņojumu, padarītu galvaspilsētu drošāku kājāmgājējiem.

Komentāri (32)

janis 02.05.2014. 10.41

Vai kaads var izskaidrot, no kurienes naak daliibnieku skaitlji. Tvnetaa citeeti policijas dati: 500 daliibnieki. Sjeit ‘tuukstosji’. Kursj skaitiija?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu