Pie Triju Zvaigžņu ordeņiem tiek olimpieši • IR.lv

Pie Triju Zvaigžņu ordeņiem tiek olimpieši

16
Triju Zvaigžņu ordenis. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Apbalvoto pulkā arī Latvijas Bankas prezidents un LTV žurnālists

Pirms Latvijas valsts svētkiem Ordeņu kapituls paziņojis par valsts augstākā apbalvojuma – Triju Zvaigžņu ordeņa – saņēmējiem. Šopavasar šo apbalvojumu saņems gan Latvijas olimpieši, gan Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, gan kultūras un mākslas darbinieki.

Plašā pulkā Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmēju pulkā ir XXII Ziemas olimpisko spēļu Sočos dalībnieki un komandas administratori. 

Ordenis piešķirts hokejistam Sandim Ozoliņam, bobslejistiem Oskaram Melbārdim, Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam, Arvim Vilkastem, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidentam Zintim Ekmanim, Latvijas bobsleja izlases galvenajam trenerim Sandim Prūsim, skeletonistam Tomasam Dukuram, kamaniņu braucējai Elīzai Tīrumai.

Pie apbalvojuma tikuši arī Latvijas Olimpiskās komitejas darboņi Einārs Fogelis un Žoržs Tikmers.

Augsto apbalvojumu izpelnījusies arī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Triju Zvaigžņu ordeni saņems Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnese Ineta Ziemele un Kultūras akadēmijas pedagogs, kino un teātra režisors Pēteris Krilovs, mākslinieks, dizaineris Valdis Celms un Latvijas Televīzijas žurnālists Andrejs Volmārs.

Visus apbalvoto sarakstus varat lasīt šeit.

Komentāri (16)

dro 23.04.2014. 13.42

Kas notiek Latvija?

Tāpat Irbe sacīja, ka nepatīkami notikumi risinājās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs «Arēnā Rīga», kad līdzjutējus neielaida iekšā ar Ukrainas un Lietuvas karogiem.

«Līdzjutējiem aizliedza ienest Ukrainas karogu un varam secināt, kādā valstī mēs dzīvojam un kas bija tie cilvēki, kuri to aizliedza. Dienu vēlāk līdzjutēji nevarēja ienest arī Lietuvas karogu un paust kaut kādu nostāju un man ir jautājums, ko tas nozīmē? Ko pilsoņi šajā valstī var un nevar darīt?»

http://www.apollo.lv/zinas/irbe-gudlevski-veido-par-nhl-nakotnes-vartsargu/648113

+5
0
Atbildēt

0

Ojārs 23.04.2014. 13.57

Dienu vēlāk līdzjutēji nevarēja ienest arī Lietuvas karogu un paust kaut kādu nostāju un man ir jautājums, ko tas nozīmē? Ko pilsoņi šajā valstī var un nevar darīt?»

—————————

Bet dienu pēc jau notikušajām draudzības (?) spēlēm Vienotības rakstvedis uztapina “patriotisku” rakstu par to “kam šāds hokejs vajadzīgs?”. Runas ( ar novēlošanos) ir garas, bet Vienotības darbs ir īss! Nožēlojami!

+5
-5
Atbildēt

2

    aigarsaboltins > Ojārs 23.04.2014. 14.34

    Jēziņ, andrej, tu tak esi vēl stulbāks par stulbu. Tā galvas vaina pavasarī saasinās, vai?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > Ojārs 23.04.2014. 16.27

    pikaso, tev gan tie avatari ļoti līdzīgi, uzreiz var pazīt…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu