NATO publisko fotogrāfijas ar Krievijas spēkiem pie Ukrainas robežas • IR.lv

NATO publisko fotogrāfijas ar Krievijas spēkiem pie Ukrainas robežas

15
Krievijas armija Ukrainas pierobežā. Ekrānšāviņš no "Radio Svoboda"

Militārpersona: Lielākais Krievijas karavīru skaits dislocēts 40-50 km no Ukrainas robežas

NATO ceturtdien publiskojusi satelītuzņēmumus, kuros redzami pie Ukrainas robežas dislocētie Krievijas karavīri, ziņo LETA/AFP.

Alianse norāda, ka vairāk nekā simts galvenokārt pagaidu bāzēs Ukrainas pierobežā dislocēti ap 35 000 līdz 40 000 Krievijas karavīru, kuri bruņojušies ar tankiem un militārajiem transportlīdzekļiem.

Pēc NATO brigadiera Gerija Dīkina teiktā, karaspēku varētu izvērst 12 stundu laikā pēc Maskavas rīkojuma. “Šie spēki ir ļoti spējīgi, tie ir gatavi ātri doties ceļā, ja būtu šāds rīkojums,” skaidroja Dīkins. “Tas ir satraucoši, jo rada reālus draudus Ukrainai.”

NATO publiskojusi 19 attēlus, kuros redzami Krievijas militārie objekti. Attēli uzņemti marta beigās un aprīļa sākumā.

Vienā no tiem redzams 21 helikopters un nosēšanās laukums, kas vēl marta sākumā tur nebija. Netālu atrodas aptuveni 40 tanki un simts bruņutransportieri.

Fakts, ka šī tehnika nebija nomaskēta, “nozīmē, ka viņi ir gatavi doties ceļā vai vēlas tikt pamanīti”. Pārējos attēlos redzama Krievijas karavīru koncentrēšanās citos pierobežas reģionos.

“Viņi var sasniegt Ukrainu dažās minūtēs,” brīdināja militārpersona. Jautāts, vai Ukrainas pierobežā dislocētie Krievijas karavīri piedalās militārās mācībās, viņš atbildēja: “Mēs neredzam, ka notiktu kādas ievērojamas mācības.”

Lielākais Krievijas karavīru skaits patlaban dislocēts aptuveni 40 līdz 50 kilometru attālumā no Ukrainas robežas, ceturtdien paziņoja Ukrainas bruņoto spēku galvenā komandcentra priekšnieka vietnieks Aleksandrs Rozmazņins.

“Visiem skaidrs, ka armijai šāda attāluma veikšana īsā laikā nav problēma. Tādējādi joprojām ir aktuāls jautājums par agresijas draudiem,” skaidroja militārpersona.

Viņš arī norādīja, ka Krievijas spēki Ukrainas pierobežā sāk veidot lauka hospitāļus, kuri paredzēti vairāku tūkstošu cilvēku uzņemšanai. Pēc Rozmazņina teiktā, Krievijas militārpersonu skaits Krimā saglabājas nemainīgs.

 

Komentāri (15)

Nika 11.04.2014. 09.06

НАТО помогло Украине написать план безопасности для неспокойных областей

http://gazeta.ua/ru/articles/politics/_nato-pomoglo-ukraine-napisat-plan-bezopasnosti-dlya-nespokojnyh-oblastej/552069

NATO un Ukraina veido ar vien tuvākas attiecības :)

+8
0
Atbildēt

0

austrisv 11.04.2014. 08.46

sargsuns jau paguvis ielikt čupu pēc sava prāta .

gan jau visi tie rašisti arī pielikuši tuvējo apkārtni ar saviem eskramanetiem, jo viņiem tā austrumu mentalitāte “piegaģit” apkārtni.

No NATO neko nenoslēpsi, lai kā Putins melotu- fotogrāfija spierāda, ka rašisti kā melojuši tā melo.

+10
-2
Atbildēt

0

Nika 11.04.2014. 08.57

Es krievus ienīstu vairāk un vairāk ar katru dienu. Tik necilvēcīgus kretīnus mute neveras vaļā par cilvēkiem saukt. Lai tik viņi sāk karu pret rietumiem- varēsim beidzot viņus kā tarakānus ;)

+8
-1
Atbildēt

4

    Edzs > Nika 11.04.2014. 15.14

    zirnekliene Šeloba, fikseris

    “Tolkiens jau pagājušā gadsimta vidū ir ieviesis jēdzienu “orki”…”

    ~~~~~~~~~~~~

    Fransuā Rablē romānā “Gargantija un Pantagriels” kas izdots Parizē 1873. gadā darbojās jehūzi – pēc miesas konstitūcijas cilvēkiem līdzīgas bet tiem naidīgas būtnes kas dzīvo baros un pārtiek no laupīšanas.

    kautkad bērnībā šo pieaugušo grāmatu lasīju, šis romāns tagad ir aktuāls, noliku to plauktā drīzai lasīšanai, bet nav vēl sanācis to pārlasīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Amis > Nika 11.04.2014. 10.52

    Fikseris

    Naids ir slikts padomdevējs, pret nicināmiem radījumiem izturies ar vēsu prātu un cinismu.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > Nika 11.04.2014. 10.14

    fikseris

    Tolkiens jau pagājušā gadsimta vidū ir ieviesis jēdzienu “orki”. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka apm. uz 10-20% populācijas šo terminu nevar attiecināt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > Nika 11.04.2014. 09.23

    Atdziesti, dārgumiņ! Tieši tāds pats noskaņojums valdīja pirms WW1. Kad tas tika pārdzīvots, sekoja zvērasti neko tādu neatkārtot. Šoreiz tādu zvērastu nebūs, jo nebūs pašu zvērētāju. IR jāmeklē citi paņēmieni kā tikt galā ar šo valstisko kriminālu, ar melīgo čekas-bandītu varu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu