Juščenko: Putinam nepietiks tikai ar Krimu • IR.lv

Juščenko: Putinam nepietiks tikai ar Krimu

39
Ukrainas kuģis "Ternopoļ" pirms Krievijas armijas pārņemšanas. Foto: EPA/LETA

Krievijas karavīri iebrūk Ukrainas karakuģos

Krievijas prezidents Vladimirs Putins neapstāsies tikai pie Krimas iekarošanas, patlaban visvājākās vietas Ukrainā ir Hersona, Harkova, Luganska un Doņecka, teicis bijušais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko.

Juščenko uzstājies televīzijā „Hromadskoje TV” un tur paziņojis, ka Putins nekad neapstāsies pie Krimas. „Krima ir tikai neliels starpposms. Lai īstenotu savu neoimperiālisma misiju, maksimums, kas viņam jāizdara, ir kolonizēt Ukrainu, ieceļot savu marionetes prezidentu un marionešu valdību,” teica Ukrainas trešais prezidents.

Viņaprāt, bīstama ir Putina iecere sašķelt Ukrainu, ja neizdosies iepriekš pieminētais Ukrainas kolonizācijas plāns.

Juščenko uzskata, ka patlaban tiek īstenots otrais Putina plāns. Un tas jau notiek Hersonā. Šī Ukrainas pilsēta, kā arī Harkova, Luganska un Doņecka patlaban esot vājākās vietas Ukrainā, vērtējot no valsts vienotības skatpunkta.

Tikmēr Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu telefonsarunā ar ASV aizsardzības ministru Čaku Heiglu pavēstījis, ka Krievijai nav mērķa iebrukt Ukrainas austrumu apgabalos, ziņo BBC.

Ukrainas militārais eksperts Valentīns Badraks uzskata, ka Ukrainas armija ir spējīga apturēt Krievijas karaspēku, bet Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš cer uz psiholoģiskā spiediena panākumiem, var sākt šaubīties par savu lēmumu pareizību, ziņo LETA.

“Ukrainas armija šodien ir spējīga apturēt Krievijas karaspēku uz robežas, ja kategoriski tiks dotas kaujas pavēlēs par trāpīšanu bruņotajiem objektiem un personālsastāvam. Bet ar vēstījumu Ukrainas tautai par karastāvokļa ieviešanu reģionos Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājam vajadzēja nākt klajā vēl 4.-5.martā pēc Putina pirmās preses konferences. Tur skaidri varēja redzēt viņa satraukumu un svārstīšanos,” publikācijā izdevumā “Glavred” ceturtdien norāda eksperts.

“Ukraina ir spējīga stāties pretī potenciālai Krievijas Federācijas bruņoto spēku sauszemes operācijai.”

“Tāpēc, ka Kremlis neizšķirsies par raķešu vai bumbu triecienu uzbrukumiem, diez vai tiks pielietota artilērija, tāpat kā Krimā, Putins cer uz psiholoģiskā spiediena rezultātu. Galvenais – neielaist Krievijas armiju valsts iekšienē,” uzsvēra Badraks.

Pēc pirmajiem triecieniem Putins sāks šaubīties par savu lēmumu pareizību, jo viņa turpmākā agresija nozīmēs, viens variants, Trešā pasaules kara sākumu, otrs, Putins nav “nacionālais varonis”, bet gan starptautiskās sabiedrības izraidītais, starptautiskais noziedznieks. Bet to viņš negrib un no tā baidās,” norādīja eksperts.

Tikmēr Krimā turpinās Ukrainas karaspēka daļu ieņemšana – Krievijas karavīri sagrābuši trīs Ukrainas karakuģus.

Ceturtdien tika ziņots, ka Krievijas karavīri ieņēmuši Sevastopoles ostā noenkurotos un ielenktos kuģus „Ternopol” un „Slavutič”, ziņo UNIAN. Savukārt 60 Krievijas karavīri ieņēmuši trešo kuģi „Hmeļņickij”.

 

Komentāri (39)

Danute Klaiva 21.03.2014. 21.36

Tad ja Ukraina ir tik spējīga kā saka eksperts, tad ko viņi nepretojās Krimā.

Krievi noliek Ukrainas kara kuģim priekšā divus kuterīšus un šie pielaida bikses. Ja iet runa par kara kuģa drošību, tad var riskēt un iet uz tarānu, tas Ukrainas karakuģis bija divas reizes lielāks par tiem sīkajiem kuterīšiem.

Pietiktu ar to ka tos apgāstu un krieviem jau divu kuģu nebūtu. Beigu beigās ir ar smagāki ieroči. Tak ja jāzaudē Krimu, tad zaudē ar cīņu. To pašu saku ar par sauszemes spēkiem. Ja krievi var bez šautenēm ieņem ģenerāl štābu, tad prasās jautāt, kas tā par armiju kura nespē nolikt pie vietas dažus simtus aptrakušos krievu marionetes? Nolaiž no kātiem pirmo desmitu un pārējie histēriski aizmuks. Ko varēs pārmest? Neko jo paši iebruka militārajā zonā. Beigu beigās kaut kāds bauru bars neļauj ukrainas armijai izvest savu munīciju, tad atkal neizprotu Ukrainas domāšanu. Vai tad nav vairs tanku? Tak reizi vienreiz lai sāk rīkoties. Kurš šodien nosodīs Ukrainas armiju ja viņi sargājot savu tehniku nošaus kādus simtus krievu marionetes? Varbūt ar to pietiks lai Maskava aprautos? Man nav saprotama šī gļēvīgā rīcība. Ja Maidanā ar kailām rokām varēja pretoties, tad te bikses pilnas. Tad kur ir problēma??????

+3
0
Atbildēt

0

    janis17 > dro 21.03.2014. 10.07

    Gde srut, tam i živut!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Inese 21.03.2014. 08.31

Juščenko nemaz nav sīkumains. Aizvācās no valsts dāčas apmēram tad, kad trimdā devās Janukovičs. Starp citu, Juščenko dāčas uzturēšana nodokļu maksātājiem prasīja až 30 miljonus grivnu (virs 2 miljoniem euro) gadā. http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/03/20/7019768/

0
-6
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu