Saeimas komisija aicina saukt pie atbildības vainīgos par asinīm Ukrainā • IR.lv

Saeimas komisija aicina saukt pie atbildības vainīgos par asinīm Ukrainā

24
Ukrainas protestētājs Kijevā. Foto: AFP/LETA

Pret rezolūciju balsojuši vai nav balsojuši SC deputāti

Saeimas Eiropas lietu komisija pauž dziļu nožēlu un nosodījumu, ka sadursmju laikā Kijevā ir cietuši un bojā gājuši cilvēki. Vainīgie jāsauc pie pilnas atbildības. Komisija pilnībā atbalsta Ministru kabineta pieņemto lēmumu par ārstēšanās iespēju sniegšanu un ārstniecības izdevumu segšanu desmit protestos cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem un mudina valdību nekavējoties lemt par plašākas medicīniskās palīdzības sniegšanu vardarbībā cietušajiem, teikts Eiropas lietu komisijas trešdien pieņemtajā paziņojumā par situāciju Ukrainā.

Kā sociālājā tīklā Twitter ziņo Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (NA), par paziņojumu balsojis absolūtais deputātu vairākums. Taču pret bijis SC deputāts Nikolajs Kabanovs, bet nav balsojuši SC deputāti Sergejs Dolgopolovs, Boriss Cilevičs, Igors Pimenovs un Ivans Klementjevs.

Arī deputāte Ināra Mūrniece (NA) tviterī norāda, ka “šķiet, daži Latvijas politiķi ietekmējušies no prokremliskās propagandas. Maidanu trivializē, t.sk., koalīcijas deputāti. Nepatīkams rīts Saeimā”.

Komisijas paziņojumā teikts, ka 18.februāra nakts ir bijusi traģēdija gan Ukrainas tautai, kas to piedzīvoja, gan Ukrainas varas iestādēm, kas to pieļāva. Komisija stingri nosoda vardarbību un aicina visas iesaistītās puses nekavējoties to pārtraukt, lai nepieļautu jaunus cilvēku upurus. Vienīgais krīzes risinājums šajā situācijā ir atgriešanās pie dialoga, tikai dialogs var apturēt tālāku vardarbības eskalāciju un upuru skaita pieaugumu.

Ņemot vērā, ka šodien, 19.februārī, ASV Ņujorkā notiek ANO Drošības padomes sanāksme un situācijas smagumu, Eiropas lietu komisija aicina ANO iesaistīties situācijas noregulēšanā, lai pārtrauktu un novērstu turpmāku vardarbības eskalāciju un cilvēku upurus Ukrainā.

Latvijas vēstnieks Zviedrijā Gints Jegermanis tviterī raksta, ka Zviedrijas ārlietu ministrs “Karls Bilts ārpolitikas debates parlamentā iesāk ar spēcīgu vēstījumu par Ukrainu: Janukoviča rokas šodien mirkst asinīs.”

Vienlaikus Eiropas lietu komisija aicina Eiropas Savienības (ES) Augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrīnu Eštoni (Catherine Ashton) sasaukt ārkārtas ES Ārlietu padomi, kurā lemtu par sankciju piemērošanu Ukrainas amatpersonām, kuras atbildīgas par pārmērīga spēka pielietošanu pret demonstrantiem Kijevā.

Tāpat komisija aicina ES dalībvalstu valdības un parlamentus paust stingru nosodījumu vardarbībai Kijevā un, apliecinot uzticību ES vērtībām un solidaritāti Ukrainas tautai, kopīgi lemt par ES finansiālo un pārvietošanās ierobežojumu sankciju ieviešanu pret Ukrainas amatpersonām, kuras atbildīgas par pārmērīga spēka pielietošanu pret demonstrantiem Kijevā.

Eiropas lietu komisija saistībā ar situāciju Ukrainā izsaka līdzjūtību cietušo un bojā gājušo piederīgajiem.

Visu rezolūciju varat lasīt šeit.

Komentāri (24)

Egita 19.02.2014. 11.36

kāpēc LOK nepārtrauc Latvijas dalību Krievijas olimpiskās spēlēs?

+8
-1
Atbildēt

0

Coinrx Pharmacy 05.09.2019. 06.17

Buy Rohypnol Online, Rohypnol 2mg Order safely & maintain your privacy No prescription necessary Discreet standard shipping at Low prices

Overnight Shipment is also available here. Buy Rohypnol Online

0
0
Atbildēt

0

Coinrx Pharmacy 05.09.2019. 06.14

[url=https://coinrx.club/Buy-Online/concerta-54mg/]Buy Concerta Online[/url], Concerta 54mg Order safely & maintain your privacy No prescription necessary Discreet standard shipping at Low prices

Overnight Shipment is also available here.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu