Topošās koalīcijas partijas Kusiņu virza ST tiesneša amatam • IR.lv

Topošās koalīcijas partijas Kusiņu virza ST tiesneša amatam

14
Gunārs Kusiņš. Foto: Raitis Plauks, F64

Kusiņš devis savu piekrišanu kandidēt uz Satversmes tiesas tiesneša amatu

Topošās koalīcijas partiju pārstāvji kā Satversmes tiesas (ST) tiesneša amata kandidātu izvirzījušas Saeimas Juridiskā biroja vadītāju Gunāru Kusiņu, ziņo LETA.

Par Kusiņa izvirzīšanu iesniegumu parakstījuši pārstāvji no “Vienotības”, Reformu partijas, Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības un neatkarīgajiem deputātiem, informēja Saeimas Preses dienestā.

Kusiņš apliecinājis, ka piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai.

“Vienotība” un Reformu partija darbam ST jau iepriekš apsvēra virzīt ilggadējo Saeimas Juridiskā biroja vadītāju Kusiņu. Viņš kandidēt uz ST bijis gatavs tikai tad, ja būs drošs, ka politisku intrigu rezultātā viņa kandidatūra netiks izgāzta Saeimas balsojumā, rakstīja portāls “Pietiek.com”. Šāds risks pastāvot ne tādēļ, ka pret Kusiņu būtu iebildumi kā pret konstitucionālo tiesību autoritāti, bet politiskās situācijas dēļ, jo neesot izslēgts, ka citas partijas vēlētos vēlreiz uzsvērt valdošās partijas “Vienotība” nespēju panākt atbalstu savam kandidātam, iepriekš vēstīja portāls.

Saeimas Prezidijs un Frakciju padome bija vienojušies, ka kandidatūras ST tiesneša amatam izvirzāmas līdz 10.janvārim.

Kandidatūras jāizvirza tāpēc, ka 5.februārī ST tiesneša pilnvaras beidzas ST priekšsēdētājam Gunāram Kūtrim, ko Saeima amatā apstiprināja 2004.gadā pēc desmit Saeimas deputātu priekšlikuma.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus – pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus – pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

 

Komentāri (14)

Ansis 09.01.2014. 16.09

Šodien LR1 Krustpunktos bija aizejošais ST priekšsēdētajs Kūtra kgs.

Uzdevu jautajumu, par to, ka nevarēs Saeimas vēlēšanās balsot ar personu apliecinošo dokumentu, bet nepieciešams celošanas dokuments (skatīt likumu par Personu apliecinosiem dokumentiem)

Viņš diezgan skeptiski novērtēja manas iespējas par šādu jautajumu sūdzēties ST.

Droši vien ka nesūdzēšos, bet zināms rūgtums paliek, ka man būs japērk vienreizēja biļete uz vēlēšanām (laikam 15Ls) , lai citi varētu brīvi izvēlēties vēlēšanu iecirkni.

Piedevām – maz ticams, ka man tā Pase būs kautkur citur vajadzīga un aiznākamajās Saeimas vēlēšanās jau arī plāno tomēr ieviest to elektronisko vēlētaju reģistru un Pasi nevajadzēs.

+3
0
Atbildēt

0

Alise 09.01.2014. 14.35

Laba kandidatūra!!

+7
-5
Atbildēt

1

Vineta 09.01.2014. 19.14

Valstij jāgādā Kūtrim sile, savādāk tas čekas mērglis draudēja, ka varētu iet politikā un vēl vairāk skādes nodarīt.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu