Ogres televīzijas jaunais līdzīpašnieks nepieļaušot politisku ietekmi • IR.lv

Ogres televīzijas jaunais līdzīpašnieks nepieļaušot politisku ietekmi

14
Ilmārs Krūms - lielākais Ogres TV īpašnieks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Nacionālais kino centrs OTV pārmet latviešu spēlfilmu nelicencētu demonstrēšanu

Advokāts un Administratoru asociācijas padomes priekšsēdētājs Ilmārs Krūms, kurš kļuvis par lielāko SIA “Ogres televīzija” (OTV) īpašnieku, sola šajā, kopš 1.janvāra virszemes bezmaksas apraidē redzamajā, kanālā nepieļaut politisku ietekmi.

Krūms biznesa portālu “Nozare.lv” informēja, ka, palielinot uzņēmuma kapitālu, ir kļuvis par OTV lielāko īpašnieku ar aptuveni 50% kapitāla daļu. Kopā ar līdzšinējo OTV lielāko īpašnieku Arturu Robežnieku viņiem pārliecinoši piederot uzņēmuma kontrolpakete.

Viņi informēja, ka pašlaik īpašnieku struktūras izmaiņas ir reģistrācijas procesā. Informācija “Firmas.lv” datu bāzē pagaidām liecina, ka izmaiņas vēl nav reģistrētas.

Līdz šim Robežniekam piederēja 55,67% OTV kapitāldaļu, kas gan ir apķīlātas. Savukārt Nikolajam Ļeoņenko piederēja 23,71%, Ogres novada domei – 14,43%, Valdim Kupcim – 2,06%, kā arī apdrošinātājam “Balta”, kooperatīvajai sabiedrībai “Ogreks”, Ogres rajona pašvaldību savienībai un Tatjanai Zaicevai katram pa 1,03%.

Sākotnēji tika plānots, ka Ogres novada pašvaldība pērn decembrī lems par tai piederošo OTV kapitāldaļu pārdošanu, tomēr lēmuma pieņemšana atlikta līdz nākamajai sēdei, kas notiks 16.janvārī. Domes lēmuma projekts paredz, ka tiks pārdotas pašvaldībai piederošās 14 uzņēmuma kapitāldaļas, kas veido 14,43% no uzņēmuma un kuru nominālvērtība ir 7000 latu.

Krūms ir Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētāja Gaida Bērziņa kādreizējais partneris juridiskajā birojā “Baltic Law Offices” (BLO). Kā norādīja Krūms, Bērziņš savu darbību birojā esot pārtraucis un ar televīzijas iegādi neesot saistīts.

Jaunais OTV īpašnieks uzsvēra, ka saistība ar kādu politisko spēku televīzijai var tikai traucēt, nevis palīdzēt. Piemēram, kanālā OTV varēs reklamēties jebkurš, arī “Saskaņas centrs” vai partijas “Par dzimto valodu!” līderis Vladimirs Lindermans, ja reklāmas atbildīs likuma prasībām, teica Krūms. Gan Krūms, gan Robežnieks uzsvēra, ka no īpašnieku puses nenotiks iejaukšanās OTV darbā.

Sarunā ar biznesa portālu “Nozare.lv” Krūms nevēlējās izpaust, cik daudz līdzekļu investējis OTV, taču viņš cer, ka investīcijas atmaksāsies trīs līdz piecu gadu laikā.

Jau ziņots, ka OTV konkursā ieguva tiesības veidot bērnu un jauniešu programmu, kas no 1.janvāra iekļauta virszemes bezmaksas apraidē. Saskaņā ar “Firmas LV” datiem SIA “Ogres televīzija” dibināta 1992.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa – 92 lati. Patlaban uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

Jāpilnveido saturs; konflikts par latviešu spēlfilmām

Tomēr nopietnas pretenzijas pret OTV var tikt izvirzītas par saturu, jo NEPLP pasūtījumā OTV jāspēj radīt savas autorprogrammas, bet patlaban tajā vērojami veci koncertu ieraksti un tiek demonstrētas latviešu spēlfilmas.

SIA “Ogres televīzija” veidotais kanāls OTV mēneša laikā pilnveidos programmu, sola “Ogres televīzijas” vadītāja Dace Tribocka. Nākotnē paredzēts arī kanāla OTV studiju pārcelt uz Rīgu.

OTV vajadzēja sākt pilnvērtīgu darbu desmit dienu laikā pēc konkursa par sabiedriskā pasūtījuma daļu rezultātu paziņošanas. No minētajām desmit dienām tikai divas ir bijušas darbdienas, un normālā situācijā, lai sagatavotos, būtu nepieciešams pusgads vai ilgāk, skaidroja Tribocka.

Tikmēr Nacionālais kino centrs prasīs SIA “Ogres televīzija” paskaidrojumus par padomju laikā Latvijā uzņemto filmu demonstrēšanu kanālā OTV. Nacionālā kino centra vadītāja Ilze Gailīte-Holmberga teica, ka televīzija licenci filmu demonstrēšanai nav saņēmusi. Viņa uzskata, ka citu veidu, kā iegūt tiesības televīzijā demonstrēt šīs filmas, neesot, kā tikai vērsties Nacionālajā kino centrā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem pilnmetrāžas spēlfilmas divas raidīšanas reizes maksā 151,69 latus jeb 215,84 eiro.

Savukārt Dace Tribocka skaidro, ka televīzijai par filmu demonstrēšanu ir noslēgts līgums ar a/s “Rīgas kinostudija”. Līgums esot par lielu filmu daudzumu.

Arī “Rīgas kinostudijas” valdes priekšsēdētājs Armands Liberts aģentūrai LETA apliecināja, ka viņa vadītais uzņēmums ir noslēdzis līgumu ar “Ogres televīziju”. Viņš uzsvēra, ka “Rīgas kinostudijai” esot tiesības slēgt līgumus par filmu izmantošanu.

 

Komentāri (14)

Kaspars Špūle 06.01.2014. 16.06

> vilhelms a.k.a. ABC a.k.a. pikaso

Mazāk lamājies, tad priekšnieks neliks tik bieži mainīt niku :)

+6
0
Atbildēt

2

    Aina > Kaspars Špūle 06.01.2014. 16.10

    Sīko mulāpiņ, būsi sajaucis mani ar ģenerāļa petenes ventilatoru klubu aka dissidente, aka ombros un kas tur vēl nebija. Man ar to smirdekli nav nekā kopīga.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Kaspars Špūle 06.01.2014. 18.41

    >vilhelms

    Nav jēgas mainīt kļičkas, ja nespējam mainīt(vismaz modificēt) savu izteiksmes manieri..

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Sanšains 06.01.2014. 15.33

Un vēl.

LTV aizkulišu darbonis Rolands Tjarve sola nepieļaut politisku ietekmi.

LTV raidījuma vadītājs Kārlis Streips sola nepieļaut politisku ietekmi.

TV3 raidījuma vadītāja Ilze Jaunalksne sola nepieļaut politisku ietekmi.

TV3 raidījuma producente Arta Ģiga sola nepieļaut politisku ietekmi.

TV3 raidījuma reportieris Ansis Pūpols sola nepieļaut politisku ietekmi.

LNT raidījuma vadītājs Haralds Burkovskis sola nepieļaut politisku ietekmi.

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants sola nepieļaut politisku ietekmi. Tikai sinerģiju.:)

+9
-3
Atbildēt

1

    Aina > Sanšains 06.01.2014. 15.48

    Un ko tavs “dziļdomīgais” savārstījums nozīmē??? Kaut ko gribas pateikt, bet jēgas par jautājumu nav nekādas?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

Kaspars Špūle 06.01.2014. 15.58

> Haris

Ābečnieki nesapratīs :)

+5
-3
Atbildēt

1

    Aina > Kaspars Špūle 06.01.2014. 16.01

    Vēl viens Nesakarīgo Apvienības gudrelis izlīda. Jāgaida pirozkovs, aivarsk un ģenerāļa petena ventilators, tad dumbass komanda (latviski tas laikam būs “stulbās pakaļas”) būs pilnā sastāvā.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu