Vācijā Merkele apstiprināta kancleres amatā • IR.lv

Vācijā Merkele apstiprināta kancleres amatā

24
Angela Merkele no Vācijas prezidenta Joahima Gauka saņem uzaicinājumu vadīt valsti atkal. Foto: AFP/LETA

Prezidents Gauks nešaubījās par Merkeles nominēšanu amatā trešo reizi

Vācijas parlamenta apakšpalāta Bundestāgs otrdien apstiprinājis 59 gadus veco Angelu Merkeli kancleres amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Bundestāga balsojums bija aizklāts, taču rezultāts nevienam nav pārsteigums.

Par Merkeles atkārtotu apstiprināšanu amatā balsoja 462 deputāti, pret bija 150, bet atturējās deviņi likumdevēji, ziņo LETA.

Merkeles kandidatūru kancleres amatam nosaucis arī Vācijas prezidents Joahims Gauks, kurš viņu sirsnīgi apsveicis un vēlējis lielus panākumus, ziņo „Spiegel.de”. Pēc zvēresta nodošanas ceremonijas, valdības apstiprināšanas un pirmās kabineta sēdes Merkele beidzot varēs atgriezties pie aktīvas politikas veidošanas, ko bija piebremzējis ilgākais valdības veidošanas periods kopš Otrā pasaules kara.

Pirmā valdības sēde notiks šodien plkst. 17.

22.septembrī notikušajās Bundestāga vēlēšanās Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartija – Kristīgi Sociālā savienība (CSU) – guva pārliecinošu uzvaru, taču nespēja izcīnīt absolūto vairākumu, tādēļ viņiem nācās meklēt koalīcijas partnerus.

27.novembrī Merkeles vadītie konservatīvie noslēdza vienošanos ar sociāldemokrātiem par tā dēvētās lielās koalīcijas veidošanu.

 

Komentāri (24)

Inese 17.12.2013. 12.30

Trešo termiņu pēc kārtas? Cik “demokrātiski”

0
0
Atbildēt

1

    Rinalds Krûklis > Inese 17.12.2013. 12.45

    Kas tur nedemokrātisks? Ievēlēta taču balsojuma rezultātā! Jūs varētu vairāk komentēt autoritāros un totalitāros režīmus. Izskatās, ka šāda valsts pārvaldes iekārta jums simpatizē vairāk un arī esat labāk informēts par niansēm. Par demokrātiju runājot – sākumam iesaku izlasīt kaut vai to pašu Wikipedia definīcīju.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu