Medijs: Krievija savas raķetes novietojusi pie ES robežas • IR.lv

Medijs: Krievija savas raķetes novietojusi pie ES robežas

72
Krievijas ballistiskās raķetes "Iskander" parādē Maskavā. Foto: AFP/LETA

Krievija raķetes „Iskander – M” esot izvietojusi Kaļiņingradā pie Polijas, kā arī pie Baltijas valstu robežām

Krievija ballistisko raķešu kompleksus „Iskander” novietojusi Kaļiņingradas apgabalā pie Eiropas Savienības (ES) robežas, raksta vācu izdevums „Bild”, atsaucoties uz informācijas avotiem drošības struktūrās.

Kā raksta medijs, šo varot uzskatīt par atbildes soli uz iepriekš paustajām Baltijas valstu bažām, kas aizstāvēs reģionu no Krievijas, un ASV atbildi, ka to darīs Savienotās Valstis.

Vācu izdevums „Bild” vēsta par Krievijas raķešu „Iskander – M” (NATO kods ir SS-26 Stone) izvietošanu Kaļiņingradā pie Polijas, kā arī pie Baltijas valstu robežām. Raķešu izvietošana varējusi notikt gada laikā. Žurnāls vaicā – vai tas nozīmē jauna „aukstā kara” sākumu?

Krievijas mediji vēsta, ka valsts Aizsardzības ministrijas komentāru pagaidām šai ziņai neesot.

Ar Krievijas „Iskander” raķešu izvietošanu Kaļiņingradā 2011.gadā biedēja toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs. Latvija un Lietuva nekavējās paust savas bažas par šādu Krievijas soli.

Raķešu komplekss „Iskander-M” paredzēts dažādu virszemes mērķu iznīcināšanai. Komplekss ir ļoti mobils, to ātri var sagatavot izmantošanai, vēsta portāls „Newsru.com”.

Pretraķešu aizsardzības sistēmu jautājums Eiropā ir viens no asākajiem ASV, NATO un Krievijas attiecībās. Šogad oktobrī Rumānijā sākās vienas raķešu pārtveršanas bāzes celtniecība, kas ietilpst Eiropas pretraķešu aizsardzības sistēmas projektā. Rumānijas bāze ekspluatācijā jānodod 2015.gadā.

 

Komentāri (72)

Alise 15.12.2013. 13.28

Šīm raķetēm darbības rādiuss ir 400km, tātad tās ir derīgas tikai šaušanai pa Baltiju. Tātad mums šeit nepalīdzēs kaut kādas pretraķešu bāzes Polijā un Rumānijā. Šis būtu tiešs pamats pretraķešu aizsardzības sistēmas un NATO bāzes būvniecības uzsākšanai Baltijā.

Tie, kas te runā, ka te atrodas kaut kādas NATO bāzes, var pastāvēt pie ratiem – armijas mācību poligoni un vietējās armijas daļas nav nekādas NATO bāzes, un nav paredzētas pretraķešu aizsardzībai.

+16
-1
Atbildēt

16

    Andris Jautriņš > Alise 15.12.2013. 13.57

    Lai šautu pa Baltijas valstīm, raķetes nav jāved tik tālu. Un pa ko ta te šaut, lai turklāt nesariebtu draugam Nilam?

    Kāļiņingradas raķetes esot vērstas pret NATO (ASV!) jaunajām it kā pret Irānu vērstajām pārtveršanas raķetēm. Tā nav mūsu spēlīte! Redz, irāņi tagad piekrita atteikties no kodolprogrammas, bet viņiem neviens nepiesienas par raķetēm! Kā tad tā? Vakar esot otru mērkaķi kosmosā uzšāvuši un arī lejā dabūjuši :) Nē, stāsts ir par to, ka Irāna tirgo naftu apejot $. Atceraties, kā tādiem pašiem neformāļiem Sadamam H un pulkvedim K izgāja? Gala mērķis, protams, ir piebeigt Krieviju, bet kas būs ar mums, ja tas izdosies?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Alise 15.12.2013. 16.14

    Edgars Avotiņš

    (izņemot varbūt Afganistānu – to gan laikam pat ASV gluži nesaprata kapēc atbrīvoja no talibiem un pēc Talibu sasišanas mierīgi pameta likteņa varā un ļāva saviesties atpakaļ Taleban kaujiniekiem.)

    Tur viss ir skaidrāks par skaidru – painteresējies par opija audzēšanu un trafiku talibu laikā un atbrīvotajā Afganistānā… Ak jā, tur vēl esot ievērojamas IT ražošanai nepieciešamo materiālu iegulas. Tas gan pirms 12 gadiem nebija tik būtiski kā šodien.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Alise 15.12.2013. 16.08

    Cilvēk, visu Baltiju var noklāt no Pleskavas, par to es runāju. Ja aizved uz Kaļiņigradu, tad mērķi ir tālāk uz rietumiem vai dienvidiem. Tāda loģika no kartes.

    Nils kā joks, bet ar nelielu patiesības devu. Jā, krievu ģenerālis noraka Ziemassvētku kauju strēlniekus, padomju ģenerāļi karoja ar cilvēku gaļu, jo biežī nebija plintes, un savu gaļu bija žēl. Bet vai mums būtu jādomā, ka tiem, kas Krievijā pieņem lēmumus, visiem bez izņēmuma ir pataloģiskas slepkavnieciskas tieksmes? Kādēļ tad raķetes ar atombumbām vēl šahtās?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Alise 15.12.2013. 19.29

    Laba bildīte šeit par Afganistānas 20 gadiem.

    https://plus.google.com/100882101215235014143/posts/XL9QNkMjnDv

    Nemāku ielikt, sorry.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Alise 15.12.2013. 21.51

    :Andris Doveiks
    —————-
    Pirms dalīties ar citiem sazvērestību teorijās, ieteiktu iepazīties ar šo:
    http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Studies/Global_Afghan_Opium_Trade_2011-web.pdf

    ,sevišķi uzmanīgi lasīt sadaļu Value and beneficiaries

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Alise 15.12.2013. 23.21

    These calculations are just estimations…

    Ja trafiks notiek, tad karojošajam Talibanam nav variantu – muita jāiekasē, lai patronas un pārtikas pirktu. Ja tā var samazināt pretinieka kaujas potenciālu kaut kad nākotnē…
    Bet iesaku pievērst uzmanību manai iepriekšējai atbildei ar bildīti (ceru, ka liks atverams). Kad talibāņi bija pie varas, viņi nolēma bodīti slēgt – nez kāda Muhameda dēļ, bet slēdza. Tā slēdza, ka Ņujorkā lidmašīnas mājām uzgāzās. Ar saudītiem pie stūres. Par to dikti sadusmojās “starptautiskā sabiedrība”, sakāva talibāņus, bet sakautie un alās iebombardētie talibāņi dubulto audzēšanu un eksportu visos virzienos.
    Nav jārunā par teorijām, ir jāmeklē, kurš iegūst vislielāko labumu! Tad arī var nokļūt pie loģiska kopuma (interese, resursi, iespēja, spēja iekasēt profitu un palikt nesodītam), ko varētu saukt par rāmi iespējamai sazvērestībai.

    Variants – krievu raķetes Kaļiņingradā Eiropas iekarošanai nerullē nevienā pozīcijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Alise 16.12.2013. 01.23

    :Andris Doveiks
    jāmeklē, kurš iegūst vislielāko labumu
    —————-
    Ja tas ir mājiens uz ASV, tad tas ir visai dīvains mājiens bez jebkādas loģikas un pierādījumiem. Starp narkotrafika pieaugumu no Afganistānas un sabiedroto invāziju, protams, ir sakars.. Nu apmēram tāds, kā ar tankiem sabraukto afgāņu siseņu skaita pieaugumam: tas, ka tagad NATO “vojenščina” bendē afgāņu siseņus nebūt nenorāda uz to, ka triljoni dolāru iztērēti lai nobendētu afgāņu siseņus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Alise 16.12.2013. 01.33

    :Andris Doveiks
    Vispār ko es te ņemos mēģinot ko pierādīt cilvēkam, kura blogā izlikts viss sazvērestības teoriju tops, HAARP “atmaskošanu” ieskaitot. Vienīgi neatradu, ka amerikāņi nav bijuši uz mēness un mūs kontrolē mazie zaļie cilvēciņi :))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Alise 15.12.2013. 19.04

    morgenstern : Cilvēk.. Lai atgremotu šo vienu no visstulbākajiem krievu propagandas šabloniem,

    morgenstern, neslinko, iegūglē (ir arī bildes ar galīgi nekrievu sejām): afghanistan opium cia

    War on drugs revealed as total hoax – US military admits to guarding, assisting lucrative opium trade in Afghanistan
    http://www.naturalnews.com/034289_Afghanistan_opium_trade.html#

    CIA, Wall Street establish drug empire in Afghanistan: Stephen Lendman
    http://www.presstv.ir/detail/2013/04/16/298574/us-dictates-opium-empire-in-afghanistan/

    The Spoils of War: Afghanistan’s Multibillion Dollar Heroin Trade
    http://www.globalresearch.ca/the-spoils-of-war-afghanistan-s-multibillion-dollar-heroin-trade/91

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > Alise 16.12.2013. 01.54

    Andris Doveiks
    Tur viss ir skaidrāks par skaidru – painteresējies par opija audzēšanu un trafiku talibu laikā un atbrīvotajā Afganistānā…

    90% “atbrīvotās” Afganistānās heroīnu nesēji nogādā Tadžikistānā, no kurienes Krievijas FSB lidmašīnas to aizved tuvāk Rietumiem. Tālāk jau pāri mūsu caurai robežai no Pleskavas apgabala tas nonāk Latvijā, līdz Eiropas tirgiem to aizved lietuviešu “mūļi”. Vēl variants, no Krievijas kara ostām uz pasaules tirgiem to izved ar FSB zemūdenēm. Lai krievu ģenerālis tiktu padienēt uz Afganistānas-Tadžikistānas robežas, tas viņam maksā minimums, miljons dolāru kukuļa.
    p.s. Visas pasaules narkobizness nesastāda 5% peļņas no ASV tehnoloģijām, vien.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > Alise 15.12.2013. 16.05

    Raķetes reāli te var izmantot tikai šaujot pa radariem. Cita neviena nopietna mērķa Baltijā nemaz nav. Nu varbūt vēl Zokņu un Lielvardes lidlauki.
    Bet Kaļiningradā izvietotās raķetes noteikti nav pret pašu Baltiju, bet gan pret Poliju. Audriņos izvietoto radatu vieglāk sašaut tur pat no pierobežas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > Alise 16.12.2013. 02.27

    Andris Doveiks
    Kad talibāņi bija pie varas, viņi nolēma bodīti slēgt – nez kāda Muhameda dēļ, bet slēdza. Tā slēdza, ka Ņujorkā lidmašīnas mājām uzgāzās.

    Augstākie organismi atcerās ne tikai to, kas bija vakar, bet arī krietni senākus notikumus. Pirms superīgās militārās operācijas 9/11, Taleban bija izvērsies par nopietnu draudu fašistisko izdzimteņu Krievijai. Tadžikistānā jau notika pilsoņu karš un talibi savu darbību jau vistuvākā laikā gatavojās izvērst pārējās Centrālāzijas feodālās valstiņās, Kaukāzā un arī Tatarstānā un Baškartostānā. Stāvoklis jau bija tik kritisks, ka Maskava gatavoja jaunu iebrukumu Afganistānā. Jautājums bija vairs tikai, kur krievs lauzīs sev sprandu, Kabulā vai Kazaņā, es toreiz domāju, tas notiks vēlākais līdz 2010. gadam.
    Un te 9/11. Lielāka drauga stulbajam Bušam, kā Putins vairs nav. Tas vienā mirklī saorganizē kara lidlaukus pie saviem Centrāzijas draudziņiem, apsola vislabākos tranzīta apstākļus un visa veida atbalstu, dejo uz priekšķepām, lai tikai ASV iebruktu Afganistānā.
    Vēl atgādināšu, kad Krievija astoņdesmito gadu beigās pārtrauca finansēt starptautisko terorismu, pavisam izčākstēja Brigate Rosse un RAF un vairāki tās kaujinieki mīklainos apstākļos tika nogalināti Štutgartes cietumā, kad Puķins tika iecelts par Krievijas FSB šefu, mazdzirdētā marginālā al-Qaeda uzsāka vērienīgas terora operācijas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > Alise 15.12.2013. 14.11

    Andris Doveiks
    “ka Irāna tirgo naftu apejot $. Atceraties, kā tādiem pašiem neformāļiem Sadamam H un pulkvedim K izgāja?”

    Tas kā tāda mantra, kā skaitāmpantiņš, vēl nedrīkst aizmirst piebilst arī, ka ASV karo par Irākas, Lībijas un Sīrijas naftu(nē Sīrijas naftu melnādainis atstāja draugam Puķinam)
    __________________________________

    “Gala mērķis, protams, ir piebeigt Krieviju, bet kas būs ar mums, ja tas izdosies?”

    Nekas labs negaida, pret krievu draugiem žēlastības nebūs. Miloševiča, Huseina un Muhomora liktenis garantēts

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > Alise 15.12.2013. 15.44

    Ģenerāli – Sīrijā nav naftas – vismaz ne pieklājīgā daudzumā. Tapēc jau tur NATO netaisās karot. Ja būtu – sen jau būtu “atnesuši demokrātiju”.

    Tur nu Doveikam pilnīga taisnība – demokratiskās revolūcijas un režīmu maiņas tiek taisītas tajās valstīs, kas apdraud ASV dolāra hegemoniju.
    (izņemot varbūt Afganistānu – to gan laikam pat ASV gluži nesaprata kapēc atbrīvoja no talibiem un pēc Talibu sasišanas mierīgi pameta likteņa varā un ļāva saviesties atpakaļ Taleban kaujiniekiem.)

    Un par tām pretraķešu sistēmām, kuras noliek Čehija un Polijā pret “Irānu” … Skaidrs, ka abas puses skaidri saprot, ka NATO un Krievija abas viena otru uzskata par nopietnako ienaidnieku un gatavojas karam. Tikai lai mīlīgāk izskatītos, tad izdoma skaistus aizbildinajumus.
    Vienīga bēda, ka Latvijas atrodas vidū un diezgan skaidrs, ka šaja nākotnes konfliktā mums no postījumiem neizbēgt – nu gluži tāpat, kā tas jau bijis pēdējos 800 gadus.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Alise 15.12.2013. 18.16

    :Andris Doveiks
    tur viss ir skaidrāks par skaidru – painteresējies par opija audzēšanu un trafiku talibu laikā un atbrīvotajā Afganistānā
    ————-
    Cilvēk.. Lai atgremotu šo vienu no visstulbākajiem krievu propagandas šabloniem, jābūt šīs propagandas upurim. Un še nepalīdzēs skaitļi, kas salīdzinātu kara Afganistānā izmaksas un visa afgāņu narkotrafika apgrozījumu;)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 15.12.2013. 15.55

    Andris Doveiks Lai šautu pa Baltijas valstīm, raķetes nav jāved tik tālu. Un pa ko ta te šaut, lai turklāt nesariebtu draugam Nilam?
    ___________________________

    Jūs taču esat it kā loģiski domāt spējīgs cilvēks (lai arī jūsu uzskati nesakrīt ar maniem visbiežāk). Tad nu nevajadzētu runāt muļķības, ka raķetes, kuru darbības rādiuss ir 400km, nav tik tālu jāved.

    Tās nemaz ar tādu darbības rādiusu, lai netrāpītu pašā Krievijā kaut kur, ne no kurienes citurienes uz ārpusi nevar izšaut kā tikai no Krievijas pierobežas. Bet no Krievijas Baltijas pierobežas tās raķetes nekur tālāk par mums aizšaut nevar. Tā kā pie Baltijas robežām tādas raķetes ir tikai uzbrukumam Baltijai.

    Tās raķetes nevar nosaukt arī par aizstāvībai izvietotām, jo raķešu darbības rādiusā Baltijā nav nekādu bāzu vai būtisku objektu, kurus NATO varētu izmantot uzbrukumam Krievijai.

    Un par šeit esošo Ņilu – kad tad krieviem kurā gadsimtā ir interesējuši cilvēku resursu zaudējumi? Ja Ņils un viņa elektorāts nebūs vajadzīgs, viņus norakstīs. Ja viņi šeit atradīsies, tas netraucēs Krievijai realizēt savus mērķus, ja mērķu realizācijas rezultātā viņi būs jāiznīcina.

    Tā kā nevajag izlikties par muļķi vai nodarboties ar demagoģiju.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 15.12.2013. 11.16

Uzbāzīgo, pretīgo un nekaunīgo mērgļu valsts, kura riebjas visai pasaulei

+15
-1
Atbildēt

0

dro 15.12.2013. 10.47

Mātuška rūpējas par mūsu drošību:)

+9
0
Atbildēt

2

    Inese > dro 15.12.2013. 13.21

    Dak Bild ir Vakara Ziņu līmeņa tenku lapa ;) Jūs tiešām svēti ticat visam, kas raxtīts dzeltenajā presē? Vai arī ticat tikai tam, kam dikti gribās noticēt? ;)

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Ansis > dro 15.12.2013. 13.33

    Krievija sen jau solīja tos Iskanderus tur novietot. Tur nav ko ticēt vai neticēt. No Krievijas puses tas ir tikai loģisks solis – ņemot vērā, ka Krievijas militarajā doktrīnā (kas ir publisks dokuments) par Krievijas galveno ienaidnieku ir nosaukts NATO.

    Vienīgais iemesls, kapēc tas raķetes tur nonāca tik vēlu, ir tas, ka Krievija nespēj tās raķetes pietiekamā skaitā saražot.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu