NEPLP apstiprina sabiedrisko pasūtījumu LTV un LR • IR.lv

NEPLP apstiprina sabiedrisko pasūtījumu LTV un LR

26
Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte (no kreisās) un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants piedalās preses konferencē. Foto: Ieva Lūka, LETA

Paredzēts attīstīt kopīgo sabiedriskā medija interneta platform un kā multimediālu kopprojektu LR5 programmu jauniešiem

Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien apstiprināja lielāko sabiedriskā pasūtījuma daļu Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio (LR).

Vēl salīdzinoši neliela sabiedriskā pasūtījuma daļa attiecas uz reģionālo ziņu veidošanu un komercmedijiem paredzēto sabiedriskā pasūtījuma daļu, par kuru ir izsludināti konkursi, norādīja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants.

Viņš uzsvēra, ka paredzēts attīstīt kopīgo sabiedriskā medija interneta platformu “lsm.lv”, piemēram, piedāvājot saturu arī angļu valodā. Nākamgad kā multimediālu kopprojektu paredzēts attīstīt LR5 programmu jauniešiem, vēsta LETA.

Nākamgad, salīdzinot ar 2013.gadu, sabiedrisko mediju satura uzlabošanai papildus piešķirti 1,7 miljoni latu, neskaitot mērķdotācijas, kas saistās ar vēlēšanu atspoguļošanu u.c.

LTV līdzīgi kā 2013.gadā paredzēts palielināt oriģinālsaturu piecos raidījumu segmentos – bērnu, jauniešu, kultūras, informatīvi dokumentālajā, izglītojošajā un ziņu, stāstīja NEPLP loceklis Gints Grūbe. Šis virziens tiks saglabāts, vēl vairāk palielinot kontroli pār sasniegtajiem rezultātiem.

2014.gadā lielāka uzmanība tiks pievērsta satura integrācijai dažādos formātos, lai aktuālā tematika tiktu iekļauta visā programmā kopumā, ne tikai veidojot nišas raidījumus vai formātus, bet nodrošinot, lai konkrētais temats sasniegtu dažāda vecuma un interešu grupas, teica Grūbe.

Prioritārie temati nākamgad LTV būs vēlēšanas, olimpiskās spēles, Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta un eiro ieviešana.

Savukārt NEPLP loceklis Dainis Mjartāns informēja, ka viena no galvenajām LR prioritātēm 2014.gadā būs LR1 ziņu integrēšana visās pārējās LR programmās.

LR3 turpinās sadarbību ar reģionālajām koncertzālēm, paredzēti regulārie izstāžu apskati, 150 koncertieraksti u.c.

LR4 paredzēts sadarbībā ar LR1 veidot analītiskos raidījumus, lai efektīvāk izmantotu kopīgos resursus, kā arī kopīgā programmā iekļaut nacionālo kultūras biedrību raidīto saturu. Līdz šim nacionālās kultūras biedrības veidoja atsevišķus raidījumus mazākumtautību valodās.

 

Komentāri (26)

Ieva 03.12.2013. 20.17

Grūbe saka: ….vēl vairāk palielinot kontroli pār sasniegtajiem rezultātiem.
Bet Dimats intervijā kādu laiku atpakaļ : Mēs nedrīkstam iejaukties, mūsu uzdevums ir uzraudzīt…

NEPLP kontrole ir uzraudzīt, jeb, citiem vārdiem, noraudzīties.
Citādi tās būs boļševiku metodes, teica Dimants tajā pašā intervijā.

Tad NEPLP noraudzīsies uz TV, mēs uz NEPLP un visi domāsim par jaunu kontroles orgānu… orgānu, kas arī kaut ko varēs izdarīt…

Visiem ir ko rosīties…

+2
0
Atbildēt

0

Inese 03.12.2013. 17.09

Un cik tiks NABAs killeriem Grēviņam, Dagilim un Siksnim?

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu