Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" izskanēs operešu melodijas • IR.lv

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” izskanēs operešu melodijas

27
Dziedātājs Ingus Pētersons, Foto Ieva Čīka, LETA

Koncertā piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Nauris Indzeris, Juris Ādamsons un jaunie mākslinieki

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” šovakar, 27.novembrī plkst.19.30 notiks operešu melodiju koncerts, kurā varēs baudīt Johana Štrausa, Ferenca Lehāra, Karla Millekera, Emeriha Kalmana, Žaka Ofenbaha un Niko Dostāla operešu ārijas, duetus, orķestra skaņdarbus un deju priekšnesumus. 

Koncerts bija iecerēts 24.novembrī, taču saistībā ar traģiskajiem notikumiem Zolitūdē tika mainīts tā norises datums. Visas iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas. 

Koncertā piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Nauris Indzeris, Juris Ādamsons, kā arī jaunie mākslinieki, kuriem šī būs pirmā sastapšanās ar opereti – Laura Teivāne un Emīls Kivlenieks no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Tallinas konservatorijas studente Marlēna Keini. 

Koncerta apmeklētājus gaidīs arī dejas priekšnesumi – deja ar svecēm no Kalmana operetes “Bajadēra” un Štrausa valsis. Koncertu vadīs Rīgas Muzikālā teātra draugs aktieris Zigurds Neimanis, savukārt par koncerta muzikālo noformējumu rūpēsies Operetes orķestris, kura vadība uzticēta Rīgas Pedagoģijas un vadības augstskolas docentam un orķestra “Gaudeamus” mākslinieciskajam vadītājam Guntaram Bernātam. 

Koncertu rīko Rīgas Muzikālais teātris sadarbībā ar “Latvijas operetes fondu”. Rīgas Muzikālais teātris kopš 2006.gada ir iestudējis tādas pazīstamas operetes kā Lehāra “Grāfs fon Luksemburgs”, Štrausa “Čigānu barons”, Kalmana “Bajadēra” un “Cirka princese”, uzvedumu “Karmena” pēc Žorža Bizē operas motīviem, kā arī divas koncertprogrammas. 

Vairāk informācijas kultūras pils “Ziemeļblāzma” mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu