Šodien tiešraidē varēs noklausīties kora "Latvija" uzstāšanos Krievijā • IR.lv

Šodien tiešraidē varēs noklausīties kora “Latvija” uzstāšanos Krievijā

24
Karaliskais Concertgebow orķestris, diriģents Mariss Jansons, koris "Latvija" , Māris Sirmais pēc G. Mālera 2. simfonijas atskaņojuma Maskavas Čaikovska koncertzālē 2013. gada 10. novembrī

Tiešraide sāksies plks. 17 pēc Latvijas laika. Skanēs  Mocarta “Rekviēms” un Arvo Perta “Te Deum”

Pirmdien, 11. novembrī Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” mākslinieciskajam vadītājam Mārim Sirmajam gaidāma debija ar Jevgeņija Svetlanova Krievijas Valsts Akadēmisko simfonisko orķestri (šobrīd šo kolektīvu vada viena no pasaulē pazīstamākajām Krievijas diriģēšanas zvaigznēm Vladimirs Jurovskis). Šī Mārim Sirmajam ir nozīmīga atgriešanās P. Čaikovska vārdā nosauktajā Maskavas koncertzālē, jo pēc spožajiem koncertiem šeit ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija” 2010. un 2012. gadā, tika saņemts ielūgums no Valsts Maskavas Filharmonijas koncertēt šeit ar Jevgeņija. Svetlanova orķestri.

Koncerta programmā izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta “Rekviēms” un Arvo Perta “Te Deum”.

Kā liecina informācija no Čaikovska koncertzāles biļešu kasēm, interese par koncertu ir liela, un biļetes jau sen vairs nav pieejamas. Vislabāk to raksturo vārds “anšlāgs”. Koncerta tiešraidi no Maskavas Čaikovska koncertzāles būs iespējams vērot interneta tiešraidē šodien, 11.novembrī plkst. 17 pēc Latvijas laika.

Saite uz tiešraidi: http://meloman.ru/webcasts/online/

Korim “Latvija” šis būs noslēdzošais koncerts Krievijas turnejā. 8. novembrī Sanktpēterburgas Filharmonijas Lielajā zālē un 10. novembrī Maskavas Čaikovska koncertzālē ilgstošu stāvovāciju un skaļu sajūsmas saucienu pavadībā izskanēja Gustava Mālera 2. simfonija. Šie divi koncerti notika pasaules koncertturnejas ietvaros, ko, atzīmējot savu 125. jubileju, šogad rīko Karaliskais Amsterdamas “Concertgebouw” orķestris Marisa Jansona vadībā. “Concertgebouw” orķestris uz šiem koncertiem kā sadarbības partneri bija izvēlējies Valsts Akadēmisko kori “Latvija”.

Vairāk informācijas kora mājas lapā

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu