Francija piešķir ordeni Rundāles pils direktoram Lancmanim • IR.lv

Francija piešķir ordeni Rundāles pils direktoram Lancmanim

22
Imants Lancmanis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ordenis mākslā un literatūrā ir Francijas goda apbalvojums, ko piešķir par īpašu devumu mākslas un literatūras jomā

Rundāles pils direktors Imants Lancmanis otrdien no Francijas vēstnieka Latvijā Stefana Viskonti saņems augstu Francijas apbalvojumu – Ordeni mākslā un literatūrā, ziņo LETA..

Francijas amatpersonas ordeni pasniegs, lai pateiktos Lancmanim par ieguldījumu, attīstot Francijas un Latvijas attiecības kultūras jomā.

“Imants Lancmanis – kaislīgs franču valodas cienītājs un neapšaubāms Eiropas klasicisma eksperts – ir viens no labākajiem franču kultūras pazinējiem,” sacīja vēstniecības pārstāvji. “Pasniedzot šo ordeni, Francija ir gandarīta par to, ka var pagodināt šo latviešu personību par viņa ievērojamo darbību Francijā un par to, ka viņš pratis parādīt savas valsts piederību Eiropas kultūras telpai,” pauda vēstniecība.

Lancmanis bijis festivālu “Pārsteidzošā Latvija” un “Francijas pavasaris Latvijā” goda prezidents.

Ordenis mākslā un literatūrā ir Francijas goda apbalvojums, ko 1957.gada 2.maijā iedibināja Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

 

Komentāri (22)

kkristaps 29.10.2013. 10.56

No visas sirds apsveicu. Imants Lancmanis ir viens no visgaišākajiem un visinteliģentākajiem cilvēkiem, ar ko man nācies sastapties.

+6
0
Atbildēt

0

Zane Degro 29.10.2013. 15.15

Godam nopelnīts! Veltīt mūža lielāko daļu tik izcila kultūrvēsturiska mantojuma sakārtošanai un lieliski tikt ar to galā – tur jābūt ne tikai fanātiķim, bet arī izcilam menedžerim un zinātniekam. Paldies Lancmanim par šo mūža ieguldījumu!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu