Putina palīgs ar Bērziņu spriež par transportu un investīcijām • IR.lv

Putina palīgs ar Bērziņu spriež par transportu un investīcijām

25
Valsts prezidents Andris Bērziņš (no kreisās) un Vladimira Putina palīgs Igors Levitins. Foto: Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

Vēsti par tikšanos ar Putinu Krievijas prezidenta palīgs Bērziņam neatnesa

Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Igors Levitins piektdien uzslavēja Latviju par pasažieru aviopārvadājumu pieaugumu starp Latviju un Krieviju, kā arī labo sadarbību ostu tranzīta jomā, informē Valsts prezidenta preses dienests. Tomēr iespējamā abu valstu prezidentu tikšanās, par ko spekulēja iepriekš, sarunas laikā netika apspriesta, aģentūrai LETA sacīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Uz jautājumu, kāpēc Krievijas biznesam ir interese investēt Latvijā, Levitins atbildēja: „Kādēļ mūsu cilvēki vēlas investēt Latvijā? – Tādēļ, ka šeit ir politiska stabilitāte.”

Piektdien notika Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar bijušo Krievijas transporta ministru un pašreizējo Putina palīgu Levitinu. Abas amatpersonas atzina, ka Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības un kontakti attīstās pozitīvi, konstruktīvi un dinamiski.

Īpaša uzmanība sarunas laikā tika pievērsta abu valstu sadarbībai transporta un tranzīta jomās. Tika uzsvērta veiksmīgais kopīgi izveidotais transporta koridors militāro kravu tranzītam uz Afganistānu, kam nākotnē ir gan potenciāls, gan nepieciešamība attīstīties kā komerckravu pārvadāšanas koridoram no Centrālāzijas uz Eiropas valstīm un tālāk.

Kā nozīmīgs posms, kas jāattīsta tieši dzelzceļa pārvadājumu palielināšanai, tika minēts tieši Latvijas un Krievijas galvaspilsētu savienojums.

Atzinīgi vārdi no Krievijas puses izskanēja arī saistībā ar pasažieru aviopārvadājumu pieaugumu starp Latviju un Krieviju, kā arī labo sadarbību ostu tranzīta jomā, kas jau sasnieguši sākotnēji necerētus apjomus – 75 miljonus tonnu gadā. Arī nākotnē Krievija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ar Latvijas ostām, tai skaitā, par graudu pārvadāšanu, kas Krievijai ir ļoti nozīmīgi.

Sarunas dalībnieki uzsvēra, ka ir svarīgi turpināt darbu pie starpvalstu līgumiskās bāzes paplašināšanas, it īpaši ņemot vērā novembra beigās Jekaterinburgā gaidāmo Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēdi.

Valsts prezidents Bērziņš, novērtējot abu valstu attiecību attīstības dinamiku, teica: „Ja man kāds jautā par mūsu valsts attiecībām ar lielo Austrumu kaimiņu, es saku, lai paskatās uz tirdzniecības apgrozījuma pieauguma dinamiku, kas pērn vien bija 25%. Attiecības attīstās un paplašinās ļoti strauji.”

 

Komentāri (25)

Pēterītis 25.10.2013. 21.27

Kad Bērziņa palīgs spriedīs ar Putinu?

+13
-1
Atbildēt

1

    kkristaps > Pēterītis 25.10.2013. 21.33

    Kad pūcei aste ziedēs un slotaskātam lapas plauks.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 26.10.2013. 11.25

Ir pat nedaudz tā kā saprotams, kāpēc bērziņš dod priekšroku austrumu virzienam – tiek likvidēts vismaz viens šķērslis, kas padara viņu smieklīgu pasaules sabiedrības acīs – valodas barjera.

Taču, lai arī ar kāda līmeņa un kādas politiskās orientācijas pārstāvjiem viņš tiktos, viņš nespēj pārvarēt ne mazāk svarīgu šķērsli – ķermeņa valodu – kas spilgti liecina par viņa absolūto nepiemērotību šim amatam. Pavērojiet, cik viņš muļķīgi smaida, met nedrošus skatienus, mīņājas… Tāds ir mūsu Valsts prezidents! Valsts SEJA!

Vai deputātiem, kas par viņu nobalsoja, liekot roku uz sirds, nav kauns? Mūsu bērziņš ir jātur šāviena attālumā no starptautisko attiecību veidošanas arēnas. Kauns, kauns, kauns…

+10
-1
Atbildēt

2

    Pēterītis > silvija_vitina 26.10.2013. 14.31

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 27.10.2013. 09.13

    Ja tas būtu kādas citas valsts prezidents, varētu nekautrējoties ieņirgt. Un būtu pamats. Var tikai iedomāties, cik sulīgi tiktu izvazāts pa visiem medijiem, piemēram, kāds … vienalga … tipa, lukašenko, kurš tikšanās laikā ar pasaules lielvaras līderi grābstītos pa kabatu pēc špargalkas un gaidot savu 2 min. garo “uzstāšanos”, nevis klausītos, ko runā citi, bet izmisīgi kaltu galvā topiku (ka tik kas nesajūk!)

    diemžēl tas ir mūsu bērziņpaps, kurš vēstures annālēs paliks ievērības cienīgs vien ar to, ka pratis izšmugulēt valsts lielāko pensiju, bet bijis tik godprātīgs, ka atteicies no prezidenta algas, prezidenta rezidences, un, cerams, atteiksies arī no prezidenta privilēģijām …

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Sanšains 25.10.2013. 19.46

Nu, bet arī “Ir” Ozoliņš un Raudseps atbalsta “Krievijas investorus” – UA pircējus.

Vai varbūt mums būtu jāsasprindzina iztēle un jāiztēlojas, ka UA pircēji ir kaut kādi opozicionāri Putinam un Krievijā valdošajai kultūrai? Tā teikt, UA pircēji ir tādi mīļi, jauki hodorkovskīši?:) Varbūt varētu Arvo Pērtu piedabūt uzrakstīt kādu, ja ne gluži rekviēmu, tad vismaz kazačoku marša ritmā – par godu “Krievijas investoriem” Latvijā?

Šeit sirdsasinīm izsāpētais dižgara Pērta skaņdarbs, kas veltīts pareizajam investoram Hodorkovskim.:)

http://www.youtube.com/watch?v=Edb7bm3OnXs

+10
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu