Ministrs: Jelgavā saindējušies dzēruši metilspirtu (papild.) • IR.lv

Ministrs: Jelgavā saindējušies dzēruši metilspirtu (papild.)

14
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Lita Krone, LETA

Policija uzskata, ka tehniskais šķidrums pārdots apzināti

Jelgavā mirušie nu jau kopumā astoņi cilvēki saindējušies ar metanolu vai metilspirtu, turklāt tas esot pārdots apzināti, lai radītu kaitējumu cilvēku veselībai un dzīvībai, trešdienas rītā LNT raidījumam “900 sekundes” teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs arī norādīja – ja netiktu no “točkām” izņemta indīgā viela (metanols), bojāgājušo skaits būtu vismaz desmit reizes lielāks. Viņš gan precīzi nenosauca izņemtās vielas daudzumu.

Arī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Juris Staļģevics LTV rīta raidījumā teica, ka ir pamats uzskatīt – tirgoņi apzinājušies, ka pārdod indīgu vielu. Metanols ir viela, ko izmanto rūpniecībā, taču to nekādā gadījumā nedrīkst dzert, viņš teica.

Šo šķidrumu esot tirgojis kāds uzņēmums, viela nonākusi pie nelegālā alkohola tirgoņiem, kuri uzdrīkstējušies to tirgot “točkās”. Staļģevics arī piebilda, ka ir aizturēti visi ar šo noziegumu saistītie cilvēki.

Trešdien Jelgavas slimnīcā miris kārtējais metilspirta upuris – kāds 1963.gadā dzimis vīrietis, aģentūru LETA informēja Jelgavas pilsētas slimnīcas virsārste Solveiga Ābola. Neoficiāla informācija liecina, ka ārpus slimnīcas miruši vēl divi nelegālā alkohola lietotāji. Vīrietis miris pusstundas laikā pēc nogādāšanas slimnīcā.

Komentāri (14)

Aivars Krauklis 16.10.2013. 10.24

Točku klientu un personāla vidū diezgan izplatīta ir pārliecība, ka par garšīgo metilspirtu vienkāršās tautas apspiedēji un legālo šņabju tirgotāji izplata nešķīstus melus. Pagaršojot taču katrs pats var pārliecināties, ka manta īsta un laba – ko „tie tur augšā” muld!

+2
0
Atbildēt

3

    IvetaKazoka > Aivars Krauklis 16.10.2013. 10.53

    Ja policijas amatpersona karina publikai makaronus uz ausīm, ka ar radardetektoriem varot Boeingus nogāzt, tad kā lai tic, ja tie paši muldoņas stāsta par to, ka metilspirts ir inde?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Leons Rapiņš > Aivars Krauklis 16.10.2013. 21.31

    >Pikaso
    DDD

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > Aivars Krauklis 16.10.2013. 13.24

    >Biotop, nepārspīlē nu:) Vai Tu domā, ka nelegālo brūvējumu pērk tikai NA elektorāts??

    +1
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 16.10.2013. 09.30

Točkas diez vai būtu ieinteresētas savu pastāvīgo un uzticamāko klientu skaita mazināšanā. Uz viņiem tak šis bizness arī turas! Šāds secinājums ir absurds un neloģisks.

Jautājums, kāpēc tādas točkas joprojām plaukst un zeļ, pat neskatoties uz iespēju iedzīvotājiem (kā runā – anonīmi) par tām ziņot un policijai uz šiem ziņojumiem operatīvi reāgēt. Nevilšus rodas secinājums, ka policija tās APZINĀTI piesedz. Attīstot šo domu tālāk – policijas, iespējams, apzinātas darbības vai bezdarbības dēļ ir miruši tik-un-tik.

+1
0
Atbildēt

2

    andris902 > silvija_vitina 16.10.2013. 15.35

    ….traductrice….varbūt…policisti baidās….atmiņas atsvaidzināšanai varam atcerēties notikumus ar Bauskas policistiem, kurus tiesāja par pilnvaru pārsniegšanu un tiesa vilkās daudzu gadu garumā….un tikai nomainoties tiesnesim točkas turētājs kļuva nevis par cietušo, bet apsūdzēto…

    http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/286048-jaunumi_bauskas_policistu_lieta

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > silvija_vitina 16.10.2013. 10.49

    Vai LV kādreiz ir manītas kādas iekšlietu struktūru aktivitātes, kas būtu loģiskas un neabsurdas? Skaties kur gribi, vai pils dzēšana, vai Tokaho epopeja – visapkārt viena vienīga klaunāde.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Alt-Bergfried 16.10.2013. 08.58

Grūti ticēt ka kāds apzināti raktu sev tik lielu bedri…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu