Dzejniekam Guntaram Godiņam augsts Somijas apbalvojums • IR.lv

Dzejniekam Guntaram Godiņam augsts Somijas apbalvojums

20
Dzejnieks Guntars Godiņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Viņam piešķirts Somijas Lauvas Ordeņa bruņinieka ordenis 

Latviešu dzejniekam un tulkotājam Guntaram Godiņam par ieguldījumu kultūras sakaru veicināšanā starp Latviju un Somiju piešķirts augsts Somijas apbalvojums – Somijas Lauvas Ordeņa bruņinieka ordenis, informē portāls “diena.lv”.

Godiņš ordeni saņems 2.oktobrī Somijas vēstniecībā Rīgā.

Godiņš ir viens no aktīvākajiem latviešu tulkotājiem no igauņu un somu valodas. Tulkojis igauņu un somu tautasdziesmas, kā arī vairāku dzejnieku darbus. Daudzu rakstu par igauņu un somu literatūru autors. Godiņš ir projekta “Dzejas brauciens” autors un organizētājs. Tas ir daudzvalodu brauciens ar mērķi veicināt dzejas tulkošanu dažādās valodās.

Godiņš ir literārā žurnāla “Latvju Teksti” redaktors, aktīvi tulko un atdzejo igauņu un somu literatūru. Saņēmis Ojāra Vācieša literāro prēmiju (1993), Dzejas dienu balvu (2003, 2005), Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā (2013). Divreiz saņēmis Literatūras gada balvu par atdzejojumiem.

 

Komentāri (20)

dzintarz 02.10.2013. 13.21

Guntars Godiņš (dzimis 1958. gada 26. aprīlī, Viesītē) ir latviešu dzejnieks un atdzejotājs. Līdzās Klāvam Elsbergam, Māris Melgalvam un Pēterim Brūverim pieder 80. gadu jauno dzejnieku paaudzei, sauktiem par “jaunajiem dusmīgajiem”, arī “ironisko” paaudzi. (wiki.org)

Pievienojos Somijas apbalvojuma sveikumam.

+5
0
Atbildēt

0

janazakovica 02.10.2013. 17.38

varda briviba jau ir.lv neeksistee..

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu