Jūrmalā taisās reformēt pašvaldības pārvaldi • IR.lv

Jūrmalā taisās reformēt pašvaldības pārvaldi

28
Jūrmalas mērs Gatis Truksnis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Pilsētas galvas Trukšņa komandai piesaista bijušo valsts galveno notāru un izbijušu kultūras ministres padomnieci

Jūrmalas pilsētas dome sākusi visu domes struktūrvienību reorganizāciju, lai „ieviestu mūsdienīgu, profesionālu un efektīvu pilsētas pārvaldi”, informē domes preses centrs. Šim nolūkam pilsētas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS) padomus tagad dos bijušais valsts galvenais notārs Ringolds Balodis un kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes bijusī ārštata padomniece Diesmu svētku jautājumos Līga Dzirnekle.

„Ar Jūrmalai piesaistīto labāko nozaru speciālistu palīdzību esam apņēmības pilni lauzt veco, iesīkstējušo pārvaldes sistēmu. Ir uzsākts ceļš uz jauno Jūrmalu, un šis process ir neatgriezenisks,” patētiskos Trukšņa vārdus citē preses dienests.

No jūlija par Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieku administratīvi juridiskajos jautājumos kļuvis akadēmiķis, LU Juridiskās fakultātes profesors, bijušais LR Uzņēmumu reģistra galvenais notārs Ringolds Balodis.

Savukārt no 1.augusta bijusī kultūras ministres Jaunzemes-Grendes ārštata padomniece, kas par saviem padomiem saņēma arī atalgojumu, kā to jau ziņoja Ir.lv, izbijusī laikraksta „Dienas Bizness” redaktore un korporatīvo komunikāciju stratēģijas eksperte Līga Dzirnekle kļuvusi par priekšsēdētāja padomnieci mārketinga jautājumos.

No 15.augusta par Trukšņa padomnieci kultūras un izglītības jautājumos strādā mākslas zinātņu doktore Ingrīda Vilkārse.

Pēc Trukšņa rīkojuma 2.augustā izveidota īpaša darba grupa, kuras uzdevums ir izstrādāt jaunu Jūrmalas domes administrācijas struktūru, kas nodrošinātu uz labas pārvaldības principiem balstītu pilsētas pārvaldi un skaidri nodalītu lēmējvaru no izpildvaras. Darba grupas vadītājs ir Balodis.

Pirmās pārmaiņas jau notikušās, un 3. septembrī pēc domes priekšsēdētāja rīkojuma izveidota arī darba grupa, lai veiktu dienesta pārbaudi par dzīvojamo platību īres līgumiem Jūrmalā, sākta dienesta izmeklēšana domes Dzīvokļu nodaļā. No darba uz dienesta pārbaudes laiku atstādināts arī līdzšinējais Dzīvokļu nodaļas vadītājs Dzintars Krūmiņš, bet par nodaļas pienākumu izpildītāju uz šo laiku iecelts pārbaudes komisijas loceklis Aivars Paegle, kurš domē strādā kopš 1.augusta.

 

Komentāri (28)

Inese 07.09.2013. 14.00

Gatim Truksnim (ZZS) padomus tagad dos bijušais valsts galvenais notārs Ringolds Balodis
====================================

Ringoldam Balodim ir veltīta dikti jauka grupas “Nāc, dilonīt, apsēdies” dziesma, nokačāt šo ģeniālo skaņdarbu var šeit – https://s3.amazonaws.com/nordhost/audio/NDA-Ringolds.ogg

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu