Ķemeru sanatorijas kompleksa kopējā pārdošanas vērtība – 4,6 miljoni • IR.lv

Ķemeru sanatorijas kompleksa kopējā pārdošanas vērtība – 4,6 miljoni

23
Nolaistā Ķemeru sanatorijas ēka. Foto: Lita Krone, LETA

Kopējā vērtībā iekļauta arī kustamā manta

Maksātnespējīgās SIA “Ominasis Latvia” mantas kopības summārā piespiedu pārdošanas vērtība ir 4 671 540 latu, aģentūrai LETA norādīja “Ominasis Latvia” maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics.

Ķemeru sanatorijas kompleksa nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība ir 3 860 001 lats, kultūras priekšmetu piespiedu pārdošanas vērtība – 21 200 latu, savukārt pārējas kustamā mantas pārdošanas vērtība sasniedz 24 700 latu, kas kopā veido 3 905 901 latu.

Tāpat summai ir jāpieskaita pievienotās vērtības nodoklis 765 639 lati, ar kuru cita starpā jāapliek nekustamais īpašums Jūrmalā, Tukuma ielā 42.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstījuši lēmumu iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu.

Ņemot vērā Ķemeru sanatorijas nozīmību, kā arī mērķi nodrošināt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu sabiedrības interesēs, atjaunojot kūrortu, Jūrmalas dome nolēmusi iegādāties Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā tieši vai pastarpināti ar pašvaldības kapitālsabiedrības starpniecību “Ominasis Latvia” mantas kopumu – nekustamos īpašumus Jūrmalā, Tukuma ielā 42, Emīla Dārziņa ielā 15, Alejas ielā 6, Gleznotāja Miervalža Ķemera gatvē 5, un kustamo mantu – bez izsoles, nepārsniedzot piespiedu pārdošanas vērtību, kā arī inventāra vērtību un normatīvajos nāktos paredzēto nodokļu apmēru, ja tādi būtu maksājami.

Pirkuma vērtības segšanai tiks lūgts Aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei dot atļauju kredīta saņemšanai Valsts kasē.

Pašvaldība atsaucas uz Maksātnespējas likumu, kas nosaka, ka visa parādnieka manta ir pārdodama sešu mēnešu laikā pēc juridiskas personas maksātnespējas procesa pasludināšanas. Pārdošana notiek par iespējami augstāko cenu, rīkojot izsoli, lai nodrošinātu kreditoru prasījumu segšanu, izņemot gadījumus, kad pircējs ir publiska institūcija un atsavināšanai bez izsoles piekrīt kreditoru kopums.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) iepriekš skaidroja, ka pašvaldība Ķemeru sanatorijas kompleksu vēlas iegūt savā īpašumā, lai tajā saglabātu un atjaunotu sanatorijas un kūrorta funkciju, kas tādējādi palīdzētu arī apkaimes attīstībai. Pašvaldība jau tagad gatavojoties Ķemeru uzplaukumam, būvējot bērnudārzu ar 120 vietām, nevis tikai 40, kas atbilstu aktuālajam pieprasījumam.

Pēc Trukšņa teiktā, lēmumprojekts par Ķemeru sanatorijas iegādi sagatavots, konsultējoties ar valdības un parlamenta pārstāvjiem, sapratni un atbalstu šādam solim izrādījušas arī Finanšu ministrija un Saeimas Budžeta komisija.

Truksnis uzskata, ka Ķemeru sanatorijai ir lielas izredzes kļūt par “veiksmes stāstu”, jo pašvaldība būtu saimnieks, kam ir skaidrs redzējums par kompleksa attīstību un nākotni. “Skaidrs, ka darbības būs jāveic ātri un ieguldījumi nebūs mazi, tāpēc būs nepieciešama sadarbība ar valsts institūcijām un jāmeklē sadarbības partneri,” atzina Truksnis.

Iepriekš, gatavojoties uzņēmuma mantas izsolei, Kreics ir vienojies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par sadarbību investoru piesaistē. Vienošanās paredz LIAA uzrunāto investoru informēšanu par plānoto izsoli, kā arī citiem svarīgiem jautājumiem, lai nodrošinātu investoriem nepieciešamo informāciju labvēlīga lēmuma pieņemšanai par dalību Ķemeru sanatorijas īpašumu un mantas izsolē.

LIAA maksātnespējas procesa administratoram ir apliecinājusi, ka interesi par Ķemeru sanatorijas īpašumiem un mantu ir izrādījuši 17 potenciālie investori. Papildus tam divi investori interesējušies par minētajiem īpašumiem bez LIAA starpniecības, un administrators ir nodrošinājis iespēju investoriem klātienē iepazīties ar faktisko stāvokli Ķemeru sanatorijā.

 

Komentāri (23)

janazakovica 02.07.2013. 15.11

cik dabus nacionalistu administrators 450 tukst ls..?

0
0
Atbildēt

0

Kristīne 02.07.2013. 15.09

Lēti.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 02.07.2013. 15.00

vai jurmalniekiem ari kads kaut ko pajautaja..pirms kaut ko pirkt par vinu naudu..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu