Infografika: Kas palīdz eksportētājam gūt panākumus • IR.lv

Infografika: Kas palīdz eksportētājam gūt panākumus

23
Inese Andersone

“The Red Jackets” misija ir radīt platformu vienotam, iedvesmotam ziņojumam par Latvijas eksportējošajiem zīmoliem, kas palīdzētu radīt atpazīstamību un stiprinātu eksportspēju.

Mēs ticam, ka valsts zīmolvedība veidojas, lielā mērā pateicoties tās zīmoliem, eksportējošiem uzņēmumiem, kuri ir radījuši saviem produktiem labi saprotamu, aizraujošu pievienoto vērtību. Apvienojoties partneriem no valsts, nevalstiskā un privātā sektora, esam nolēmuši rīkoties un meklēt Latvijas eksporta zīmolu esenci, kas veicinās Latvijas tēla atpazīstamību un palīdzēs attīstīties un eksportēt mūsu lielajiem un mazajiem uzņēmumiem.

Lai noskaidrotu Latvijas labākos eksportējošos zīmolus, radīta metodoloģija, kas ļauj izvērtēt eksportējošos uzņēmumus. Uzdevums ir ar dažādu filtru palīdzību atrast Latvijas 25 izcilākos eksportētājus.

Sākām ar nosacījumiem, ka uzņēmumam ir jābūt dibinātam Latvijā, jāeksportē virs 0,5 miljoniem latu un tā zīmolam ir jābūt radītam Latvijā.

2. filtrs analizēja uzņēmuma pieejamību – mājas lapas, preču zīmes esamību un aktivitāti sociālajā vidē. 3. filtrs bija mūsu zīmolu ekspertu vērtējums – zīmola audits, kura laikā analizējām zīmola piemērotību eksportam – zīmola vēstījumu, dizainu un estētiku.

4. filtra laikā 200 labākajiem Latvijas eksportētājiem lūdzām sniegt kvalitatīvu un kvantitatīvu informāciju par savu uzņēmumu, lai noteiktu viņu eksporta diapazonu, kā arī zīmola lomu eksporta veicināšanā. “Coface” veica eksportētāju finanšu uzticamības novērtējumu.

Eksperti noteica 100 izcilākos Latvijas uzņēmumus, kas startē eksportā ar savu zīmolu. 25 no šiem uzņēmumiem jūnijā saņems titulu “The Red Jackets”. 

Līdztekus lielajiem un varenajiem, nav aizmirstas arī “uzlecošās zvaigznes” jeb “Rising Stars”, kas ir tie īpatnējie, skaistie, daudzsološie, kuriem ir potenciāls kļūt par spilgtākajiem Latvijas stāsta stāstītājiem noteiktā laikposmā.

Komentāri (23)

ineta_rr 20.05.2013. 14.18

Ir par ko padomāt – “lielais” Krievijas tirgus izrādās tikpat liels kā Vācijas, bet Lietuva un Igaunija abas atpaliek no “lielvalstīm” par 0,1 procentpunktu! Dānija, kas ir mazāka par Latviju, spēj uzņemt gandrīz pusi no tā eksporta daudzuma, kas aiziet uz “lielvalstīm”. Un, ja Eiropas valstis saskaita kopā… Krievija un Ukraina var iet atpūsties. Dīvaini vienīgi, ka Baltkrievija vispār neparādās datos – atceramies, kā mūs biedēja, ka puse ekonomika sabruks no Baltkrievijas izolācijas, bet te no lielākajiem uzņēmumiems neviens uz turieni neeksportē.

+5
0
Atbildēt

2

    inara_baumane_la_lv > ineta_rr 20.05.2013. 22.02

    krievijas tirgū nonāk tranzītā caur de uc cienijamām valstīm,,,

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > ineta_rr 20.05.2013. 22.58

    Ak tad tāpēc vēstules tik ilgi nāk no Rīgas uz novadiem — arī tās iet tranzītā caur Vāciju!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu