Kozlovskis: 9.maijā drošības pasākumi būs pietiekami • IR.lv

Kozlovskis: 9.maijā drošības pasākumi būs pietiekami

12
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Ieva Lūka, LETA

DP: atsevišķas personas varētu provocēt nekārtības Otrā pasaules kara beigu piemiņas pasākumos

Drošības līmenis 9.maijā gaidāmajos Otrā pasaules kara beigu piemiņas pasākumos būs aptuveni tāds pats kā iepriekšējos gados, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu trešdien pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Viņš teica, ka līdz trešdienas rītam nebija saņemti nekādi signāli par to, ka 9.maija pasākumos būtu plānotas kādas īpašas provokācijas vai nekārtības. Tomēr, ņemot vērā, ka dalībnieku skaits šajos pasākumos parasti ir liels, Kozlovskis neizslēdz, ka individuāli nekārtību cēlāji var uzrasties. “Protams, katram cilvēkam mēs policistu klāt nepieliksim,” atzina ministrs.

Valsts policijas vadība esot vairākkārt tikusies ar 9.maija pasākumu organizatoriem – biedrības “9may.lv” un biedrības “Rodina” pārstāvjiem, lai pārrunātu svinību norisi. Kozlovskis atzīmēja, ka gaidāmie pasākumi būs organizēti, līdz ar to atbildību par kārtību tajos varēs prasīt no rīkotājiem, ziņo LETA.

Kā jau ierasts, iekšlietu ministrs neatklāja, cik daudz policistu tiks iesaistīti kārtības uzturēšanā 9.maija pasākumos, taču pagaidām dienests neplānojot strādāt ārkārtas režīmā.

Kozlovskis pastāstīja, ka tikšanās laikā ar Valsts prezidentu viņš neesot saņēmis nekādus norādījumus vai ieteikumus, kā policijai strādāt 9.maijā. Prezidents ļoti labi izprot situāciju, atzina ministrs.

Drošības policija (DP) neizslēdz, ka atsevišķas personas varētu provocēt nekārtības Otrā pasaules kara beigu piemiņas pasākumos. DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka DP pastiprināti uzrauga situāciju saistībā ar 8. un 9.maija pasākumiem un informē iestādes, kas atbildīgas par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu. “Nevar izslēgt atsevišķu personu ierašanos pasākumos, un tās ar savām darbībām varētu provocēt neapmierinātību pasākuma dalībniekos, radot konfliktsituācijas,” norādīja DP priekšnieka palīdze.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Sigita Pildava teica, ka Valsts policijai, līdzīgi kā katru gadu, šiem pasākumiem ir izstrādāts kārtības nodrošināšanas plāns.

Biedrība “9.maijs.lv” 8.maijā pie Uzvaras pieminekļa pieteikusi piemiņas pasākumu Otrā pasaules kara upuru piemiņai, bet 9.maijā notiks “fašisma sagrāves dienas” svinības. Tāpat kā iepriekšējos gados, pasākumu laikā notiks koncerti, uzrunas, parkā tiks izvietotas tirdzniecības vietas un notiks dažādas citas aktivitātes. Pasākuma gaitā pie pieminekļa tiks nolikti ziedi un pausta pateicība karā izdzīvojušajiem “veterāniem-atbrīvotājiem”. Biedrība sākusi ziedojumu vākšanu, par kuriem “uzvaras 68.gadadienā” tiks sagādātas dāvanas veterāniem.

Kā liecina informācija organizācijas mājaslapā “9may.lv”, organizācijas izpilddirektors ir Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (SC). Pērn organizācijas līderu vidū bija norādīts arī domes deputātes Svetlanas Savickas (SC) vārds, biedrības valdē darbojās arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

9.maijā pieteikts arī viens gājiens – biedrība “Rodina” 9.maijā plkst.18 rīkos “Latvijas krievu gājienu”, kura laikā aptuveni 100 cilvēku no Strēlnieku laukuma pa trotuāru dosies pār Akmens tiltu uz Uzvaras parku. Tāpat kā leģionāru atceres diena 16.martā, arī 9.maija svinēšana Latvijas sabiedrībā izraisa dalītas emocijas.

 

Komentāri (12)

dro 08.05.2013. 13.36

Kozlovskis: 9.maijā drošības pasākumi būs pietiekami
_________________
Kurš gan par to šaubītos? Okupācijas diena jāatzīmē netraucēti, nav jau 16. marts. Gods kalpot Krievijas maigajai varai!:)
west. 16. marta sakarā tavu balstiņu nesadzirdēju:)

+11
-3
Atbildēt

1

    oktaavs > dro 08.05.2013. 13.57

    Ino
    Ko vēl gribi dzirdēt no manis par 16. martu un par abu okupācijas varu apēsto latviešu tautas lielgabalu gaļu ?
    Liekas, ka visu sen jau esmu pateicis un nekā jauna nebūs.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 08.05.2013. 13.15

Skaidra lieta. Ja vairāki simti bruņotu padumjo miliču, staļinisma-rusisma un WWII apoliģētu, civilās drēbēs un daudzu pēdējo krievu sarīkoto karu “витираны” paši piedalās fašistisko izdzimteņu, civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu izvarotāju cūciskās dzīrēs Karātavu laukumā.

+7
-1
Atbildēt

0

gundega_heiberga 08.05.2013. 18.53

Iedziedāsies Mielavs un visiem potenciālajiem provokatoriem vāles iz rokām šļuks, laimīgi un netraucēti noritēs ДЕНЬ ИНВАЛИДОВ ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ПРОПАГАНДЫ.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu