Zatlers atstās Reformu partijas priekšsēdētāja amatu • IR.lv

Zatlers atstās Reformu partijas priekšsēdētāja amatu

37
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Nākamā partijas priekšsēdētāja amatā Zatlers aicina biedrus apstiprināt Vjačeslavu Dombrovski

Reformu partijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers jūlijā atstās partijas priekšsēdētāja amatu, par to Zatlers informēja Reformu partijas valdi 17.aprīlī notikušajā sēdē, informē partija.

“Mans veselības stāvoklis neļauj pilnvērtīgi pievērsties partijas vadībai, tāpēc mans pienākums bija jau tagad informēt kolēģus par savu lēmumu, lai savlaicīgi varētu notikt jauna partijas vadītāja izvirzīšana. Šis lēmums nav bijis viegls, jo kopā ar saviem domubiedriem esmu šo partiju veidojis, tomēr tas ir ļoti pārdomāts un izsvērts,” sacījis Zatlers.

Zatlers aicina partijas biedrus Reformu partijas priekšsēdētāja amatā apstiprināt RP Saeimas frakcijas vadītāju Vjačeslavu Dombrovski.”Partijas priekšsēdētāju ievēlēs kongress, taču no savas puses varu pateikt, ka manu balsi šajā amatā iegūs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. Uzskatu, ka viņš ir labākais piemērs tam, kādam jābūt jaunās paaudzes politiķim – ar augstu kompetenci, pragmatiskam un bez mazākās šaubu ēnas par viņa reputāciju, ” pauž Zatlers.

“Vjačeslavs ir spējīgs saliedēt cilvēkus ar dažādiem uzskatiem un veidot dialogu. To viņš spilgti parādīja arī uzrunājot partijas kongresa dalībniekus, gūstot daudzu partijas biedru atzinīgus vārdus,” uzsvēra Zatlers.

Kā norādīts paziņojumā medijiem, Dombrovskis esot gatavs uzņemties partijas vadību.”Reformu partija ir nesen izveidots politiskais spēks, kas ienesis daudzas jaunas un progresīvas idejas Latvijas politikā un konsekventi strādājis, lai tās realizētu. Tas ir liels izaicinājums pierādīt Latvijas vēlētājiem, ka Reformu partija pārstāv principiāli citādu politiku un pārliecināt, ka viņu balsis bija atdotas spēkam, pateicoties kuram valstī notiek reālas pārmaiņas,” norāda Dombrovskis.

Dombrovskis uzsvēra, ka, saņemot partijas biedru uzticības balsojumu, partijas priekšsēdētāja amatā par saviem galvenajiem uzdevumiem uzskatīs darbu pie partijas saliedētības un skaidras politiskās un ekonomiskās programmas izstrādes. “Reformu partija ir spilgtu personību, pieredzējušu speciālistu un profesionāļu partija. Mums ir jāatgūst un jānostiprina mūsu vēlētāju uzticība,” uzsver Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Zatleram pēdējā laikā veiktas vairākas operācijas.

 

Komentāri (37)

Janka, Janic 17.04.2013. 21.28

žeel cilveeka , kaa dakters bija labs , opereeja mani , černobiilis iedziis viņu …

+8
0
Atbildēt

1

andris902 18.04.2013. 00.41

…Dr. Zalteram varu novēlēt – veseļojieties!….

…bet….Vjačeslavs Dombrovskis = Ušakovs Nr. 2 ….
…nesaprotamā rīcība SC ietekmē virzīt Tautsaimniecības komisijā gāzes liberalizācijas jautājuma skatīšanu, laikā, kad EM strādā pie risinājuma meklēšanas, Būvniecības likuma kropļošana “investoru” ietekmē, apšaubāmi paziņojumi – nevieš pārliecību par Vj.Dombrovska “nevainojamo” reputāciju…diez vai RP tā ir labākā izvēle….

+8
-5
Atbildēt

6

    andris902 > andris902 18.04.2013. 08.19

    ….varu atgādināt!…it īpaši tiem, kuriem vēlme sagrozīt notikumus, bet Zaķa vārds – kā bullim sarkana lupata:

    _ ” Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis Roberts Zīle pauda gandarījumu, ka šis likumprojekts atlikts, jo tā virzīšana būtu neuzticība ekonomikas ministram. Viņš arī pauda izbrīnu, ka Reformu partijas (RP) frakcijas vadītājs un Tautsaimniecības komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis iekļāva jautājumu komisijas darba kārtībā, ņemot vērā, ka EM strādā pie risinājuma šai situācijai.

    Savukārt Vjačeslavs Dombrovskis skaidroja, ka šis jautājums tiešām tika «diezgan steidzami» iekļauts darba kārtībā pēc «Saskaņas centra» (SC) ierosinājuma.”
    http://www.apollo.lv/zinas/koalicija-vienojas-pagaidam-nelemt-par-gazes-tirgus-liberalizacijas-atliksanu/556694

    …un….

    – “Savukārt Zariņš pauda viedokli, ka, virzot šādu likumprojektu, tiktu dots skaidrs signāls, ka “valdībai tagad ar šo jautājumu ir jāstrādā”, kā arī dots konkrēts termiņš, kad tas ir jāizdara. Citādi šī jautājuma virzīšana ieilgs, bažījies deputāts.

    Vēlāk desmit komisijas deputāti nobalsoja par likumprojekta virzīšanu, pret nebija neviens, savukārt atturējās divi deputāti, kas pārstāv Reformu partiju.”
    http://www.delfi.lv/news/national/politics/stenogramma-par-gazes-tirgus-liberalizesanas-atliksanu-komisija-visaktivak-agitejusi-deputati-zarins-un-zakis.d?id=43199890

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 18.04.2013. 17.50

    ….Betij…mūsu sabiedrība pieradusi sadzirdēt tikai to, kas viņam šķiet pieņemams vai…noliedzams…bet…tajā brīdī nez kāpēc vairs nespēj loģiski domāt – līgums ir līdz 2017.gadam un ES prasība atvērt tirgu ar 2014.gadu….par kādu nenoteiktu laiku var būt runa?….
    …ja uzmanīgi klausījies, tad gan jau pamanīji arī argumentus par starpsavienojumiem un līguma laušanas iespējām, gan arī to, kā tas ietekmēs katra iedzīvotāja maciņu….bet….svarīgākais – pasteidzināt EM šī jautājuma risināšanā un uzsākt diskusijas Saeimā…..

    …ne vienmēr par situāciju var spriest no publikāciju virsrakstiem….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris902 18.04.2013. 11.43

    Zane, man nav nekādu ilūziju par Vj. Dombrovski, tāpat, kā par visu to partiju, bet kā tad tur paliek ar Zaķa balsojumu un interviju Krustpunktos? Tik dedzīgi stāstīja, ka noteikti tas gāzes tirgus liberalizācijas process ir jāatliek līdz nenoteiktam laikam.:D

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > andris902 18.04.2013. 10.56

    Oi, oi, oi…. Un ko tad nenocitēji no tās apollo norādes, kā Dombrovskis laipo, atbildot uz jautājumu, vai tikai gāzes tirgus liberalizācija nav kļuvusi par tirgošanās objektu?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > andris902 18.04.2013. 05.49

    ZanE – tik primitīvi un atklāti sagrozīt faktus un “atmazgāt” savējos jau nu nevajadzētu.
    Zaķis, vairāk par visiem, tur lobē tās Gazproma interses, un par tā būvniecības likuma “kropļošanu” var būt atšķirīgi viedokli, vai tā ir kropļošana, vai uzlabošana.
    Manuprāt, Zaķim ar to reputāciju daudz lielākas problēmas.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > andris902 18.04.2013. 01.30

    “…nesaprotamā rīcība SC ietekmē virzīt Tautsaimniecības komisijā gāzes liberalizācijas jautājuma skatīšanu, laikā, kad EM strādā pie risinājuma meklēšanas..”
    Vai neatgādināsi, kā tanī sēdē nobalsoja Vienotības Zaķis un kas tur vēl no tās partijas? Kā par brīnumu, pats Dombrovskis un otrs RP pārstāvis komisijā atturējās. Pie viena atgādināsi nākamajā dienā Zaķa argumentus par labu liberalizācijas procesa apturēšanai “Krustpunktu” raidījumā?

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

janazakovica 17.04.2013. 23.59

zatlers iereformeja sev audi a8 pa 87 tukst.ls un dzivokli pa 586 tukst ls ar visu remontu un sabiedribai par to vins visu muzu bus jauztur..par ko par nodevibu..par to ka skele loti viduveju dakteri administartoru ielika amataa..

+5
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu