Dienvidkoreja un ASV paaugstina militārās uzraudzības statusu • IR.lv

Dienvidkoreja un ASV paaugstina militārās uzraudzības statusu

22
ASV karavīri nometnē pie Seulas. Foto: AFP/LETA

Dienvidkorejas izlūkdienests: Ziemeļkoreja ir pabeigusi gatavošanos raķetes izmēģinājumam 15.aprīlī

Gatavojoties iespējamai Ziemeļkorejas vidēja darbības rādiusa raķetes palaišanai, Dienvidkoreja un ASV trešdien paaugstinājušas kopējās militārās uzraudzības status, ziņo LETA/AFP.

Trauksmes stāvokļa sistēmā “Watchcon” kopējās militārās uzraudzības statuss paaugstināts no trešā un otro.

Sistēmā ir pavisam četras pakāpes, kur ceturtā ir spēkā miera laikā, trešā, kad ir liecības par nopietniem draudiem, otrā ir spēkā, kad runa ir par ļoti nozīmīgiem draudiem, bet pirmā pakāpe tiek noteikta kara laikā.

Tiek uzskatīts, ka Ziemeļkoreja pagājušajā nedēļā ir pārvietojusi divas raķetes “Musudan” uz austrumu krastu un uzstādījusi uz pārvietojamiem raķešu palaidējiem.

Dienvidkorejas izlūkdienests uzskata, ka Ziemeļkoreja ir pabeigusi gatavošanos raķetes izmēģinājumam, kas varētu notikt 15.aprīlī, kad tiks svinēta komunistiskās valsts dibinātāja Kima Irsena dzimšanas diena.

Dienvidkorejas valdība bažījas, ka Phenjana iespējams gatavojas vairākiem izmēģinājumiem, jo uz citiem raķešu palaidējiem uzstādītas tuva darbības rādiusa raķetes “SCUD” un “Rodong”, informēja aģentūra “Yonhap”.

Spriedze Korejas pussalā pakāpeniski pieaugusi, kopš Ziemeļkoreja decembrī izmēģināja tāla darbības rādiusa raķeti, bet februārī veica savu trešo kodolizmēģinājumu.

Phenjana pēdējo nedēļu laikā pastāvīgi izsaka draudus ASV un Dienvidkorejai par iespējamo karadarbības uzsākšanu, tostarp draudot pielietot kodolieročus. Tiesa, eksperti apšauba komunistiskās valsts spējas savus draudus īstenot.

 

Komentāri (22)

dzintarz 10.04.2013. 09.33

paaugstinājušas kopējās militārās uzraudzības status, ziņo LETA/AFP.
=======
Paaugstināti kopējās militārās uzraudzības stati, ziņo LETA/AFP.

Ak, Kungs! Piedod latvju žurnaļugām!

Tiem ļoti grūt’
Par žurnaļugiem būt..
Ir zīmju jāiekopē daudz
Jo tos par žurnaļugām sauc.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu