Dombrovskis: Neievērojot sarežģījumu koalīcijā, tā ir gatava turpināt darbu • IR.lv

Dombrovskis: Neievērojot sarežģījumu koalīcijā, tā ir gatava turpināt darbu

105
Foto: Lauris Vīksne, F64

Arī NA apliecina vēlmi turpināt strādāt šajā koalīcijā

Kaut arī attiecības starp koalīcijas partneriem ir sarežģītas, esošā koalīcija ir gatava turpināt darbu, pēc satiksmes ministra apstiprināšanas ar opozīcijas balsu palīdzību žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrivskis (V), vēstī LETA.

Viņš arī sacīja, ka tiks vērtēts tas, kā attiecības koalīcijā varēs normalizēt.

Valdības vadītājs, taujāts par konfliktiem koalīcijā, teica, ka “ar šādu koalīciju arī opozīciju nevajag”, tomēr pašreizējie partneri ir gatavi turpināt darbu.

Arī no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) tika saņemts apliecinājumus, ka viņi turpinās darboties koalīcijā. Dombrovskis gan piebilda, ka VL-TB/LNNK nostāja jautājumā par satiksmes ministra apstiprināšanu sadarbību koalīcijā neveicina.

Arī nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš apliecināja, ka VL-TB/LNNK turpinās darboties koalīcijā.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē satiksmes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu.

Par Matīsu nobalsoja 73 deputāti no Reformu partijas, “Vienotības”, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti un opozīcijas pārstāvji – “Saskaņas centrs” (SC) un Zaļo un zemnieku savienība. Savukārt pret bija 12 koalīciju pārstāvošie deputāti no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK).

Vēl trīs deputāti – Andrejs Judins (V), Aleksejs Loskutovs (V), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) – balsojumā nepiedalījās.

 

Komentāri (105)

dro 01.03.2013. 17.21

Nekas traģisks vēl šobrīd nav noticis, vienkārši kā pierasts tiek braukts grāvī. Visi zinam, ka NA nav nevainīgas jaunavas, un kurš gan nesaprot, ka tikai pateicoties V bailēm uzņemties SM vadību, Matīss kļuvis par ministru. Latvju bāleliņus iekārdinājis šulera Putina no hūtes izvilktais zaķītis, bet domāju, ka LG monopols netiks saglabāts, jo no ES jau atskanējis aizrādījums, kas mūsu valsts glābējiem liks ieslēgt atpakaļgaitu.

+12
-5
Atbildēt

2

    Sandris Maziks > dro 01.03.2013. 19.17

    Pievienojos

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > dro 01.03.2013. 17.57

    nulle. Priecājos, ka tu arī kādreiz ko prātīgu pasaki:)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 01.03.2013. 17.19

NA turpina paši rakt sev bedri: jo vairāk “stulbingi” nāk no viņu puses, jo stiprāka un pārliecinātāka kļūst V (kas ne vienmēr ir labi priekš tautas interesēm). Vāja koalīcija nozīmē daudz kļūdu un maz izdarīta, kas rezultēsies ar to, ka V iegūs savus 30%, bet pārējās ne vairāk par 5-10%, kas nozīmē vēl vājākas pozīcijas iespējamā nākamajā valdībā. Ja NA un RP tagad ir iespējams nobloķēt kādus lēmumus, tad uz nākamo sasaukumu tas vairs nebūs tik vienkārši, kur visticamāk vēl klāt nāks ZZS pārpalikumi un “Sudrabas partija”.

V varēja paši sevi diskreditēt ar Matīsa kandidatūru, bet sanāca, ka NA ar šo muļķību “dabū” gan par koalīcijas partnera ministra izvēles ietekmēšanu, gan par savu “izcilo” Iesalnieka kandidātu. Būtu paklusējuši – nedabūtu sev mugurā dakšas!

+12
-8
Atbildēt

1

    dro > Una Grinberga 01.03.2013. 17.40

    Nasing spešal. Šoreiz jāpiekrīt. NA vajadzēja pielietot Brigmaņa taktiku – ministrs galīgi garām, bet valsts interesēs atbalstam Dombrovski un tālāk Cilinska teksts. Tas V atbalstītājus būtu aizkustinājis līdz asarām:)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

Sanšains 02.03.2013. 18.15

Starp citu, tieši tā pati koalīcija, kas ievēlēja Matīsu – V+RP+SC+ZZS -, jau vairākkārt ir saslēgusies balsojumos par uzturēšanās atļauju tirgošanas turpināšanu.

Ieskatam, kā par atļauju tirgošanu ļauni priecājas latviešu ienaidnieks, “intelektuālis” Jurijs Aļeksejevs:

“Jau vairāk nekā 3 tūkstošu bagātu Krievijas iedzīvotāju sev nopirkuši nekustamo īpašumu Jūrmalā un ieguvuši pastāvīgas uzturēšanās atļauju. Tie nav “darba” migranti, tie ir “migranti, kas atpūšas”. Tieši viņiem latvieši jau mazgā grīdas un viņu dēļ mācās krievu valodu. Latvieši viņiem ir kalpotāji, nevis otrādi – kā savulaik tika sapņots.”

(“Уже более 3 тыс. богатых россиян купили себе недвижку в Юрмале и получили вид на жительство. Это не “трудовые”, это — “отдыхающие” мигранты, мигранты-хозяева. Вот им уже латыши как раз моют полы и для них учат русский язык. Латыши у них — обслуга, а не наоборот, как мечталось.” http://rus.delfi.lv/news/daily/versions/yurij-alekseev-ne-pozhelaj-chemodana-blizhnemu-svoemu.d?id=43099392)

Der pievērst uzmanību arī interneta komentētāju noskaņojumam, kuri rakstā paustajam piekrīt proporcijā apmēram 100:1.

+5
-2
Atbildēt

5

    piziks > Sanšains 02.03.2013. 18.52

    Kam noslēpums, ka finministrrs Vilks, padzirdējies par miljoniem, ko kādam nokāst, i savu širmiti aizver, i vēl citiem izpalidz, nevis pamuļķus/madgudros aptur. — kas tad ir tie vairākumu veidojošie balsotāji, kuri arvien uzturēsanās atļauju andeli pagarina? Vienotība visiem pa priekšu, — nav jau ražošanas organizēšana. Bij Vienotība viens gaļas vecis Tribockis ar Triālu, kaut kur Ogres aprinķī, tas bezmaz vienīgais Vienotibas rūpnieks, un — tas pats bankro tēja.Pasolīja atļauju targaši ministrijas farcovščikam Vilkam miljonus, laimigs ierakstīja budžetā: ailīte pilna. orgams rokā!

    Atveda Linda Ušakova Teilānu, vēl vienā rindiņā jau 5 — 6 miljonus gatavs ierakstīt, uzreiz jau abi ar premjeru laimīgi. A “dzīvē viss ir savādāk”… :)

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > Sanšains 03.03.2013. 08.59

    Es aizstāvēju Gazprom? Hm, lno, esi tik laipns, — pastāsti, ka es to darīju?
    Uzdodot jautājumu, kas par dārgāku gāzi maksās, jau aiztāvāts Gazprom-s? Un ar to Tev, lno, jau gatavs secinājums?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Sanšains 03.03.2013. 16.09

    lno
    “OT. Brīžam rodas iespaids, ka esi klusā dvīņu brālis:”

    Viņš ir vēl neizaudzis čekas pederastu trubadūrs, kurmītis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 03.03.2013. 10.38

    OT. Brīžam rodas iespaids, ka esi klusā dvīņu brālis:) Neuzskatu Tevi par klasiķi, lai citētu Tavus komentārus pie šī paša raksta, pacenties pats. Konkurence produktu nesadārdzina, gluži pretēji palētina. Pie apvāršna nav redzami konkurenti? Jārada apstākļi, tad būs.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 02.03.2013. 21.25

    Optiskais Tēmeklis. Nu par ko “pragmātiķis”i tā satraucies par V “reālpolitiķiem”? Uzturēšanās atļauju tirgošana taču ir pupu mizas salīdzonot ar Gazprom monopola saglabāšanu, ko no rīta tik kvēli aizstāvēji. Vari būt drošs, ka eurosapņa realizēšanai tiek vēl tiks upurēts. Nedrīkst kaitināt krievu lāci ne ar Ušakova kritiku, nedrīkst pat publiski aizstāvēt Jākobsonu. Ja nu uzliek bremzi austrumu virzienam, kas var sabojāt nepieciešamās excel tabuliņas uzņemšanai kodolā?:)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu