Ģenerālprokurors bažīgs par sevišķi smago noziegumu pieaugumu • IR.lv

Ģenerālprokurors bažīgs par sevišķi smago noziegumu pieaugumu

17
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Foto: Raitis Plauks, F64

Ar narkotikām saistītu noziegumu skaits pat pieaudzis par 40%

Satraucoši, ka pērn pieaudzis sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu skaits, otrdienas rītā LNT raidījumam “900 sekundes” atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Tomēr kopējais noziedzības līmenis ir stabils un pērn pat samazinājies par 3,3%, vēsta LETA.

Salīdzinot ar 2011.gadu, kopējais noziedzīgu nodarījumu skaits 2012.gadā samazinājies no 51 582 uz 49 905 jeb par 3,3%. Pēdējos gados noziedzības līmenis esot stabils un bez lielām izmaiņām, bet iepriekš noziedzības līmenis bijis krietni augstāks.

Tomēr ģenerālprokuroru satrauc sevišķi smago noziegumu skaita pieaugums – par 30% pieaudzis slepkavību, izvarošanu, krāpšanas un izspiešanas gadījumu skaits, bet ar narkotikām saistītu noziegumu skaits pat pieaudzis par 40%.

Kā vienu no iespējamajiem iemesliem šādam pieaugumam Kalnmeiers minēja katastrofālo kadru trūkumu Valsts policijā.

 

Komentāri (17)

Māris Bārzdainis 12.02.2013. 11.01

Tas jau labi, ka mūsu ģenerālprokurors tik “bažīgs”.
Ir viena joma, kur mūsu valstī es nejūtu ne galvenā prokurora, ne valdošo politiķu “bažas” – valsts ierēdņi nenes nekādu kriminālu atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, kas radījuši lielus zaudējumus valstij.
Likumi ir tā uztaisīti, ka Tu viņu tā, pa īstam, pat atlaist nevari – kaut kur “jāaizrotē” ir kaitnieks, lai turpina citur taisīt skādi.
Šī ierēdņu visatļautība patiesībā ir labākā augsne korupcijai un, lai cīnītos ar to, vajadzētu tam visam pielikt punktu.
Ja valsts amatpersona ar kādu savu lēmumu ir nodarījusi lielus materiālos zaudējumus, tad tāda rīcība ir jākvalificē kā “sevišķi smags noziegums”.

+6
0
Atbildēt

0

Ieva 12.02.2013. 09.45

Taisnība. Balvos policisti noslepkavo cilvēku, vilto ekspertīzi un nekas, uz brīvām kājā, Jēkabpilī laupa spēļu zāles un šauj savējos, nupat policists aplaupīja veikalu. Tā jau ir kā mana māte teica- godīgs cilvēks uz policiju strādāt neies…
A par tiesu varu – Ja Bičkovičs uzskata, ka uzsākt izmeklēšanu pat divus gadus pēc nozieguma izdarīšanas ir normāli…

+3
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 12.02.2013. 13.08

noziegumu kuri saistiiti ar narkotikaam mums kaudzeem , bet vai kaads no lielaas peļņas guveejiem vispaar meeģinaats noķert? ar ko ntad policisti vispaar nodarbojas , ja mums galvenais noziegumu pienesums tik tiešaam ir narkotikas muusu valsts daudzreiz mazaaka par Čikaagu , tur saprotama lieta ka policijas diviizija vajadziiga , pret narkobiznes liekas mums tabuu , nedriikst taču aiztgikt un kas zin kuraa varas kantorii seed iistais barons….

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu