Gailis: Neesmu piekritis būt par LZS mēra kandidātu • IR.lv

Gailis: Neesmu piekritis būt par LZS mēra kandidātu

76
Māris Gailis. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

LZS esot “ārkārtīgi maza šance” pēc vēlēšanām nonākt Rīgas valdošajā koalīcijā, vērtē ekspremjers

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vairākas vadošas personas esot uzrunājušas ekspremjeru Māri Gaili kļūt par LZS Rīgas mēra amata kandidātu, taču viņš esot atbildējis negatīvi un nav piekritis šādam piedāvājumam.

Gailis aģentūrai LETA sacīja, ka sākumā esot teicis, ka padomāšot par šo priekšlikumu. Pēc tam medijos par to palaista “pīle” – bijušais premjers gan norādīja, ka no goda būt par partijas Rīgas mēra kandidātu būtu atteicies arī tad, ja par to nebūtu ziņojuši plašsaziņas līdzekļi.

Ekspolitiķis sapratis, ka ir “ārkārtīgi maza šance” LZS pēc vēlēšanām nokļūt koalīcijā, līdz ar to viņš sapratis, ka nav vērts iet uz jaunu darbu un atgriezties jomā, no kuras aizgājis, ja saskaņā ar iespējamo nākotnes scenāriju būtu jāstrādā opozīcijā.

Vaicāts, vai kāds cits politiskais spēks viņam piedāvājis startēt pašvaldību vēlēšanās, Gailis atbildēja, ka viņam arī neviens nav “piedāvājis kļūt par pāvestu”. Ja viņam piedāvātu kļūt par pāvestu, viņš būtu gatavs apsvērt šādu iespēju, bet ir “mazāka šance”, ka viņš piekritīs kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Savukārt LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš sacīja, ka Gaiļa uzvārds esot bijis viens “no n-tajiem”, kuri izskanējuši LZS valdes sēdes laikā. Viņš arī nedomājot, ka Gailis būs politiskā spēka Rīgas mēra kandidāts. Pašlaik partija apsver vairākus kandidātus, taču nevēlas saukt viņu uzvārdus publiski, lai iespējamos kandidātus nepakļautu zināmam riskam un tam, ka interneta komentāros viņiem tiek veltīti dažādi epiteti.

Jau ziņots, ka LTV raidījuma „Panorāma” rīcībā bijusi neoficiālā informācija – Zaļo un Zemnieku savienībā ietilpstošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS), kas Rīgas domes vēlēšanās startēs atsevišķi no Zaļās partijas, mēra amatam apspriedusi arī bijušā premjera un pasaules apceļotāja – uzņēmēja Māra Gaiļa kandidatūru.

Gailis premjera amatu ieņēma no 1994. līdz 1995. gadam, un daudziem viņa vadīšanas laiks atmiņā saistās ar “Bankas Baltija” krahu, viņa laikā tika izstrādāta un pieņemta arī valsts pārvaldes jeb ierēdniecības koncepcija un likumdošana.

Jau rakstīts, ka Zaļā partija Rīgā startēs atsevišķi un tās Rīgas mēra amata kandidāts ir uzņēmējs Guntis Belēvičs. Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks 1.jūnijā.

 

Komentāri (76)

putekliic 12.02.2013. 08.53

Jesus Christ… manā izpratnē šis bija vismazpējīgākais un vismanipulējamākais premjers pēdējo 20 gadu laikā. Uz viņa sirdsapziņas “Banka Baltija”, milzīgas prihvatizācijas afēras. Manuprāt tieši ar Gaili aizsākās “vajadzīgo likumu vajadzīgajiem cilvēkiem” rakstīšanas ziedu laikmets (lai gan aizsākumi jau bija pirms tam). Nu kurš kādu zombiju vēl no politiskajām kapenēm izvilks ārā?

+31
-2
Atbildēt

0

buchamona 12.02.2013. 09.21

ZZS priekšvēlēšanu laikā pēkšņi atcerējās, ka viņi ir ” apvienība” :) “Zaļie” virza Gunti Belēviču, ” zemnieki” Māri Gaili. Nevienam nedz otram nespīd pārkāpt pāri 5% barjerai, taču viens otrs īpatnis par šiem kandidātiem nobalsos un pa abiem kopā viņi kopā var atņemt koalīcijas partijām tieši tik daudz vēlētāju, lai ušakovieši noturētos pie varas. Patiesībā jau uz 5% robežas vēlēšanās balansēs arī RP, tā kā – pa visiem trijiem kopā viņi var Latvijai ieriebt kārtīgi, atstājot valsts ienaidnieku rokās mūsu galvas pilsētu.

+32
-6
Atbildēt

9

    Sandris Maziks > buchamona 12.02.2013. 10.12

    rinķī apkārt
    “Domāju, ka viņi šobrīd pārdzīvo kaut kādu politisku drudzi, ceru, ka tas pāries.”

    Mēģini nomierināties pats, elpo dziļāk, tad arī apkārtējie neliksies tik drudžaini! Ne tikai AB, arī Zatlera sugas māsa, Pulkinena, izņēma savus noguldījumus un, esmu pārliecināts, ka Ušakova KB iegrūztiem desmit miljoniem rīdzinieku naudiņas Brazovskis arī ļāva nonākt off-shoru kontos.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 13.02.2013. 21.04

    Programmām līdz šim bijusi tualetes papīra vērtība:)
    _____________ Nu uuuuu….

    …. nezaimuo tualetes papīru…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 12.02.2013. 10.32

    riņķī apkārt. Es balsoju par pretsvaru Vienotības kapitulantiem. Programmām līdz šim bijusi tualetes papīra vērtība:)

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    My Paradise, My Rules > buchamona 12.02.2013. 13.50

    Riņķī apkārt, piekrītu, kaut kas neizprotams Saeimas namā notiek. Man šķiet, ka ne tikai politisko drudzi, bet ir vēl kādi zemūdens strāvojumi, par kuriem nerunā un nerunās arī tie, kurus šie strāvojumi gāž no kājām. Noteikti ir kaut kādi spiedieni, vienošanās, darījumi. Kaut kas tai Jēkabielas saietuvē ir tāds, kas prasās pēc pamatīgas ļauno garu izdzīšanas procedūras. Visi un visas piedzīvo dīvainas un neizskaidrojamas pārvērtības un izmaiņas.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 12.02.2013. 09.40

    riņķī apkārt. EK: Jau pēc Krājbankas slēgšanas airBaltic dota iespēja izņemt 2,8 miljonus eiro
    _____________________
    Tad jau nav ko pārmest NA Brazovska neatbalstīšanu?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 12.02.2013. 10.36

    rinķī apkārt
    Vai tiešām ir iespējams dzīvot pilnīgi bez kādas uzticības? Ja es ar savu tuvinieku eju pa mežu un viņš saka, ejam, teiksim, pa kreisi, man nenāk prātā domas, ka viņš mani grib ievilināt un nobeigt. Ja gribi personīgi būt informēts par katru savas partijas lēmumu un to motivāciju, piedalies.
    Kad man TB/LNNK rīcības kļuva pārāk neizprotamas, kad Straume, Dobelis, Kalniņš sāka pļurkstēt kā sazāļoti, kļuvu par PS atbalstītāju. Kamēr tā neaizgāja Pabrika un Štokenberga kalpībā.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 12.02.2013. 10.52

    lno, articulus100. Drīz vien būs nākošās Saeimas vēlēšanas. Puslīdz ir skaidrs, ka RP, ja arī tiks jaunajā Saeimā, tad tikai ar pāris mandātiem. Jautājums – kas nāks RP vietā, kā mandāti tiks pārdalīti? Un šādā situācijā jautājums par priekšvēlēšanu programmām, cik tās ir saistošas partijām, kļūst ļoti aktuāls. Ja priekšvēlēšanu programmai tiešām ir tikai tualetes papīra vērtība, tad, kam lai mēs uzticamies? Personālijām? Neviens no viņiem nav mans radinieks :))

    Tieši tādēļ, ka programmai līdz šim ir bijusi tualetes papīra vērtība, arī atraisās brīvas rokas āboltiņām, viņķelēm un dombroviem, kuri nez kādēļ ir iedomājušies, ka ir gudrāki par savu vēlētāju .

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 12.02.2013. 09.57

    Ino. Cik atceros, Brazovska neatbalstīšana no NA puses – tas pārējiem koalīcijas partneriem bija pārsteigums, kuru Parādnieks pamatoja ar vajadzību pēc ” svaigām asinīm”, neko tuvāk nepaskaidrojot. Ja bija kāds konkrēts iemesls, tad par to vajadzēja runāt, savu rīcību pamatot.

    Mani ne tik daudz uztrauc tas, ka NA neatbalstīja tieši Brazovski, cik tas, kā viņi to darīja. Nepamatoti un pēkšņi. NA pēdējā laikā vairs nepozicionē sevi kā prognozējamu, nosvērtu politisku spēku uz kuru var paļauties. Personīgi mani pat satrieca viņu attieksme pret vēlētāju eiro sakarā, jo NA gluži vienkārši parādīja, ka priekšvēlēšanu programma viņiem nav saistoša. Bet tas vēl nenozīmē, ka es NA sev būtu pilnīgi norakstījis :) Domāju, ka viņi šobrīd pārdzīvo kaut kādu politisku drudzi, ceru, ka tas pāries.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 12.02.2013. 10.24

    articulus100. Mani šinī gadījumā mazāk interesē, ko darīja Pukinena :) Man ir svarīgi, lai partija, vai apvienība par kuru esmu nobalsojis rīkotos skaidri, saprotami, nepārprotami pamatojot savus lēmumus. Es nebalsoju par atsevišķiem, nekļūdīgiem vadoņiem :), bet gan par konkrētu priekšvēlēšanu programmu

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

dro 12.02.2013. 08.56

Kandidāti cits par citu spožāki:)

+23
-2
Atbildēt

1

    lebronj2356 > dro 12.02.2013. 10.28

    Labāk nepateiksi….veci bohēmisti kopā ar izkurtējušām padomniecēm :), bet var būt ir noslēgta klusa noruna – mums koalīcija, bet Jums Rīgas dome – pēc kandidātu kvalitātes tā sāk izskatīties.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu