SKDS: Rīgas pašvaldība “uzaudzējusi” reitingu • IR.lv

SKDS: Rīgas pašvaldība “uzaudzējusi” reitingu

30
Dati: SKDS

 

Tuvu pie 60% jeb 59,7% aptaujāto rīdzinieku kopumā ir apmierināti ar savas pašvaldības deputātu paveikto šā sasaukuma laikā, liecina socioloģisko pētījumu firmas SKDS dati par 2013.gada janvāri. Šis ir augstākais reitings, ko sasniegusi Rīgas pašvaldība kopš 2002.gada, liecina SKDS pētījumi.

Zemākais punkts Rīgas pašvaldības darbības vērtējumam bijis 2009.gada janvārī – pusgadu pirms jaunajām pašvaldību vēlēšanām. Tad ar pilsētas deputātu paveikto bija apmierināti vien 27% rīdzinieku. Kā zināms, no 2007.gada februāra līdz vēlēšanām galvaspilsētas pašvaldību vadīja Jānis Birks (TB/LNNK).

2009.gada vasarā pēc pašvaldību vēlēšanām par Rīgas mēru kļuva no Saskaņas centra ievēlētais Nils Ušakovs, un, vadoties pēc SKDS pētījumiem, kopš tā laika pašvaldības paveikto rīdzinieki ik gadu sākuši vērtēt arvien augstāk. Jau 2010.gada janvārī pilsētnieku apmierinātība ar pašvaldības veikumu sasaukuma laikā bija 41,1%. Vēl pēc gada – 41,9%, 2012.gada janvārī – 53%.

Šāgada janvārī šis rādītājs jau sasniedzis 59,7%, kas ir daudz augstāks pat par vidējo rādītāju Latvijā – proti, ar pašvaldību darbu šogad janvārī Latvijā bija apmierināti 53% vēlētāju.

Tiesa, jāatzīmē arī, ka Rīgas domes valdošā koalīcija darījusi daudz, lai iegūtu vēlētāju uzticību, bieži izmantojot populistiskus paņēmienus. Te vispirms jāmin nemitīgi pieaugošais to Rīgas iedzīvotāju skaits, kuri var braukt sabiedriskajā transportā par brīvu.

 

Komentāri (30)

sausins 11.02.2013. 15.57

Un nekā jauna !
Viss jau ir zināms un izskaidrojams sākot no vecās anekdotes par meliem un statistiku un beidzot ar citām smalkām sociālām zinātnēm.

Es piemēram varu atrast savu loģiku, lai pievienotos vairākumam, kaut esmu tālu no domas ka SC ir strādājis lābāk kā ieprieksējie, bet apgalvojumam, ka acīmredzot krietni sliktāk arī diez vai varēšu aptaujā droši ieķeksēt – pilnībā piekrītu !

Mans ieteikums ir “necepties” un skatīties uz citām jomām, piemēram sportu, tu vari sevi saukt par labāko tikai līdz brīdim kad kāds tevi ir pārspējis un ir pilnīgi vienalga vai ” uzvaras cena’ bija metri vai milimetri, minūtes, sekundes vai tās tūkstošdaļas !

Sportistu panākumus sabiedrība vērtē pozitīvi – lai tā beidzot notiktu arī ar politiķiem !

+4
0
Atbildēt

0

vietējais 11.02.2013. 16.55

kautkā nesaprotu: kas ir šie 59% procenti? Vai viņiem nav jālaipo pa peļķēm, kā to daru es katru rītu Rīgas centrā, ejot pa Barona&Ģertrūdes ielām? Vai viņiem nav bail, ka uz galvas uzkritīs sniega blāķis? Vai viņiem patīk apšvīkātās mājas?

+4
-1
Atbildēt

0

janis17 11.02.2013. 13.39

59% cikvēku ir akli, stulbi, vazājami aiz deguna, vientiesīgi???

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu