Par 2 miljoniem latu šogad plāno projektēt Brīvības ielas dublieri • IR.lv

Par 2 miljoniem latu šogad plāno projektēt Brīvības ielas dublieri

21
Foto: Lauris Viksne, F64

Brīvības ielas dubliera projekts paredz izbūvēt jaunu transporta koridoru posmā no Jaunciema gatves līdz Viskaļu ielai

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments plāno šogad izstrādāt Rīgas Ziemeļu transporta koridora pirmā posma jeb Brīvības ielas dubliera tehnisko projektu un saņemt būvatļauju, šim mērķim paredzot ap 2,15 miljonus latu, vēsta aģentūra LETA.

Projekta mērķis ir Rīgas pilsētas un Rīgas ostas integrēšana TEN-T tīklā. Departamenta speciālisti norāda, Brīvības gatve patlaban ir galvenā satiksmes plūsmu uzņemošā iela Rīgā no “Via Baltica” ziemeļu virziena, kā arī autoceļiem A2, A3 un A4.

Lai sasniegtu Rīgas brīvostu un pilsētas ziemeļaustrumu apkaimes, daļa transporta līdzekļu, tai skaitā kravas transports, pārvietojoties pa Brīvības gatvi, tās nepietiekošas caurlaidības dēļ papildus izmanto arī Ropažu, Krustabaznīcas, Viskaļu ielas un atsevišķus Gustava Zemgala gatves posmus, kuru funkcionālais profils neatbilst tranzītsatiksmes plūsmām. Virzienā no krustojuma ar Gustava Zemgala gatvi uz centru Brīvības iela nodrošina transporta plūsmas uz Rīgas vēsturisko centru, kā arī apkalpo pilsētas iekšējās transporta plūsmas no citiem virzieniem.

Brīvības ielas dubliera projekts paredz atrisināt iepriekšminētās problēmas, izbūvējot jaunu transporta koridoru posmā no Jaunciema gatves līdz Viskaļu ielai un pilnveidojot jau esošos ceļu risinājumus posmos no autoceļa A2 līdz Jaunciema gatvei un no Viskaļu ielas līdz Gustava Zemgala gatvei.

Pilsētas attīstības departaments plāno projektēšanas darbiem piesaistīt Eiropas Komunikāciju tīklu 2012.gada budžeta programmas finanšu līdzekļus. Tiek prognozēts, ka projektēšanas darbu kopējās izmaksas būs 2,15 miljoni latu. Saskaņā ar TEN-T projekta konkursa nosacījumiem Eiropas Komisija finansē 50% no šīs summas, savukārt atlikušos 50% finanšu līdzekļu piesaista projektu pieteicējs.

Projekta īstenošanai no Rīgas pilsētas pašvaldības pamatbudžeta programmas “Līdzfinansējums Eiropas Savienības fondiem un citiem projektiem” līdzekļiem būs nepieciešams piešķirt līdzfinansējumu 1,1 miljona latu apjomā. Jautājums par šo līdzekļu piešķiršanu trešdien, 13.februārī, tiks skatīts Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā.

Par projektēšanas darbiem atbilstoši jau izstrādātajam skiču projektam Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments rīkos iepirkuma konkursu. Plānots, ka projektēšanas darbi būs jāpabeidz līdz šā gada 1.oktobrim.

 

Komentāri (21)

ilmisimo 09.02.2013. 08.56

Par 2 miljoniem latu šogad plāno projektēt Brīvības ielas dublieri
_________________________

doppelgänger project?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu