Kots no 2.janvāra būs a/s "Diena" valdes priekšsēdētājs • IR.lv

Kots no 2.janvāra būs a/s “Diena” valdes priekšsēdētājs

14
A/s "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Staņēvičs pamet a/s “Diena” valdes priekšsēdētāja amatu

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots no nākamā gada 2.janvāra būs a/s “Diena” valdes priekšsēdētājs, liecina medijiem izplatīts paziņojums.

Jau ziņots, ka LTV ģenerāldirektors un valdes loceklis Kots ar gadumiju pamet LTV vadītāja amatu, jo saņēmis jaunu darba piedāvājumu. Par jauno darba vietu Kots līdz šodienai klusēja saistībā ar konfidencialitātes norunu.

Līdzšinējais a/s “Diena” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs darbu pārtrauc šā gada 31.decembrī, vēsta SIA “Rīgas tirdzniecības osta” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Vizule. A/s “Diena” padome izsaka viņam pateicību par ieguldīto darbu mediju koncerna attīstībā un finansiālo rādītāju uzlabošanā.

Pārējie valdes locekļi – Normunds Salmiņš, Ģirts Freibergs un Jānis Gavars turpinās darbu a/s “Diena” valdē, vēsta Vizule.

A/s “Diena” padome novērtē Edgara Kota zināšanas un pieredzi digitālo mediju attīstībā, jo viens no koncerna izaicinājumiem nākamajā gadā būs tieši jauno un jau esošo digitālo mēdiju attīstīšana.

1967.gada dzimušais Kots darbojies LTV no 1990.gadu sākuma, tad vairākus gadus vadījis reklāmas sabiedrību “Labvakar”, bet no 2003.gada atgriezies vadošos amatos LTV, kad toreizējais LTV ģenerāldirektors Uldis Grava iecēlis viņu LTV ģenerāldirektora vietnieka amatā. Pēc Gravas aiziešanas 2004.gadā bijis ģenerāldirektora vietas izpildītājs, pēc tam ģenerāldirektora vietnieks ražošanas jautājumos un 2007.gadā pēc toreizējā LTV vadītāja Jāņa Holšteina atkāpšanās pildījis ģenerāldirektora pienākumus.

No 2008.gada Kots ir LTV ģenerāldirektors un vienīgais valdes loceklis.

Šis gads Normunda Staņēviča karjerā ir pēdējais kopā ar a/s “Diena” koncerna kolektīvu, jo valdes priekšsēdētāja viedoklis par uzņēmuma pārvaldības modeli un turpmākās attīstības prioritātēm būtiski atšķiroties no a/s “Diena” akcionāru un padomes redzējuma. Par to piektdien paziņojumā medijiem vēsta Staņēvičs.

Tādējādi, apritot pusgadam, atkal gaidāmas pārmaiņas mediju koncerna vadībā. Staņēvičs bijušā a/s “Diena” valdes priekšsēdētāja Viestura Koziola vietā oficiāli stājās šogad aprīlī. Mediji viņu saistīja ar Ventspils mēra Aivara Lemberga ietekmi.

Vienlaikus ar Staņēviču “Dienas” padomes sastāvā aprīlī tika ievēlēti SIA “Rīgas Tirdzniecības osta” valdes pārstāvji – par jauno a/s “Diena” padomes priekšsēdētāju kļuvis Jānis Maršāns, par padomes priekšsēdētāja vietnieku – Lenards Ozoliņš, savukārt par padomes locekļiem ievēlēts Ralfs Kļaviņš un Jānis Svārpstons. Par valdes locekļiem ievēlēti arī Ģirts Freibergs un Jānis Gavars. Valdes locekļa amatu saglabājis Uldis Salmiņš.

“Esmu lepns, ka varēju vadīt tik lielisku uzņēmumu kā akciju sabiedrība “Diena”,” preses sekretāres Gundegas Vārpas izplatītajā paziņojumā saka Staņēvičs. “Tagad pienācis laiks jauniem izaicinājumiem un projektiem, kuros arī “Dienā” gūtā pieredze ļaus motivēt kolektīvus kopēju mērķu sasniegšanai, tādējādi vairojot uzņēmumu vērtību,” norāda Staņēvičs.

Staņēvičs pirms darba a/s “Diena” no 2007.gada maija līdz 2009.gada janvārim strādājis par a/s “Preses nams” padomes priekšsēdētāju. 2008.gada februārī iecelts par a/s “Ventspils nafta” valdes locekli un a/s “Latvijas kuģniecība” padomes locekli. 2010.gada aprīlī atkāpies no “Ventspils naftas” valdes locekļa amata, bet decembrī atbrīvots no a/s “Latvijas kuģniecība” padomes locekļa amata.

Pagājušā gada rezultāti liecina, ka koncernam “Diena” pērn izdevies samazināt zaudējumus līdz 1,34 miljoniem latu un izdevies palielināt koncerna konsolidēto apjomu līdz 16,9 miljoniem latu.

Savukārt pirms nedēļas mediju vidē izskanēja runas, ka “Dienas” valdē vieta atradīšoties no LTV aizejošajam ģenerāldirektoram Edgaram Kotam. Kots tobrīd biznesa portālam “Nozare.lv” runas par viņa pievienošanos koncernam “Diena” nekomentēja, atsaucoties uz norunu ar savu nākamo darba devēju, kuru viņš neatklāja. “Tas lai paliek kā Ziemassvētku brīnums,” teica Kots.

Jau ziņots, ka Kots novembra beigās paziņoja, ka ar gadu miju pametīs LTV vadītāja amatu, jo saņēmis jaunu darba piedāvājumu. Savukārt no janvāra koncerna “Diena” sastāvā ietilpstošās izdevniecības “Dienas žurnāli” izdotā žurnāla “Playboy” galvenais redaktors būs polittehnologs Jurģis Liepnieks, kurš līdz šim bija portāla “puaro.lv” redaktors.

Komentāri (14)

Una Grinberga 28.12.2012. 13.17

Kots ir godam kalpojis savu oligarhu interesēs un tādēļ saņem siltu vietiņu arī pēc izmešanas no LTV.

+13
0
Atbildēt

0

IneseT 28.12.2012. 11.09

nu jau kļuvis apnicīgāk kā HamelonuRotaļas… 3A turpina spēlītes, bet vai kāda jēga tam?

+11
0
Atbildēt

0

andris Bērziņš 28.12.2012. 13.58

Patiešām, ventspilnieku filiāle! Gundega Vārpa! Edgars Kots! Cik ļoti, ļoti sirsnīgi!

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu