Portālā "Draugiem.lv" veidos valsts pārvaldes oficiālo lapu • IR.lv

Portālā “Draugiem.lv” veidos valsts pārvaldes oficiālo lapu

22
Portāla 'draugiem.lv' logo uz krūzītēm. Foto: Edijs Pālens, LETA

Iecere: ar īpašu mobile aplikāciju varēs ziņot par kādiem likumu pārkāpumiem vai nejēdzībām

Portālā “Draugiem.lv” jau tuvākajā laikā plānots izveidot oficiālo valsts lapu, aģentūrai LETA sacīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāvis Gatis Tauriņš.

Šāda ideja piektdien apspriesta konferencē “Valsts pārvaldes digitālā e-Revolūcija: risinājumi jauniem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai”. Darba grupa, kas šo ideju prezentēja, piedāvā izveidot oficiālo lapu populārajā portālā, kur ikvienam būtu iespēja uzdot savu jautājumu valsts pārvaldei un saņemt operatīvu atbildi.

Otra darba grupa prezentēja ideju par mobilās aplikācijas izstrādi, ar kuras palīdzību iedzīvotājiem būtu iespējams valsts pārvaldes iestādēm ziņot par kādiem likumu pārkāpumiem vai nejēdzībām. Piemēram, ja kāds pamanīs, ka kaimiņu mājā notiek nelegāla alkohola tirdzniecība, par to varēs paziņot, izmantojot mobilo aplikāciju.

Savukārt trešā darba grupa strādāja pie idejas par e-iesniegumu platformas izveidi, kurā ikviens varēs nosūtīt iesniegumu valsts iestādēm. Šāda platforma jau darbojas testa režīmā, un darba grupa izstrādāja priekšlikumus risinājuma uzlabošanai. Piemēram, saņemts priekšlikums, ka iedzīvotājiem nav jānorāda iesnieguma adresāts, jo nereti iedzīvotāji nemaz nezina, kuram adresātam konkrētais iesniegums ir jāsaņem.

Tāpat izskanēja priekšlikums tos iesniegumus, kas nav personalizēti, publiskot, tādējādi būtu iespēja apkopot visbiežāk sūtītos iesniegumus, lai ir redzams, kādas iedzīvotājiem ir aktuālās problēmas.

Tauriņš sacīja, ka šīs darba grupās izstrādātās idejas nākotnē arī tiks īstenotas.

Jau ziņots, ka piektdien konferencē diskutēja un apzināja iespējamos risinājumus jauniem un efektīviem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai.

Šīs konferences mērķis bija ne tikai apzināt, bet arī izcelt veidus, kā jau pašlaik iestādes izmanto, kā arī nākotnē varēs izmantot mūsdienu tehnoloģijas, lai kļūtu pieejamākas, saprotamākas un iesaistošākas, tai skaitā izstrādājot lietotājiem ērtus un noderīgus e-pakalpojumus.

 

Komentāri (22)

archoftriumph 04.11.2012. 10.31

ceru ka draugiem.lv sadarbojas ar manabalss.lv nevis veido otru portalu ar liidziigu ideju.

+3
-1
Atbildēt

0

aivarstraidass 04.11.2012. 14.49

Man, teiksim, iekš draugiem.lv nav profila un es viņu mājaslapā neredzu vienkāršu veidu, kā tur piereģistrēties un ielogoties. Šī platforma pašreizējā veidā diez vai ir gatava valsts pārvaldes pielietojumam, kuram būtu jābūt vienlīdzīgi pieejamam visiem iedzīvotājiem.

+4
-2
Atbildēt

2

    inesite15 > aivarstraidass 04.11.2012. 14.57

    da, kād’s problem’s – iemetiet savu e-pastu un katrs, kas te ieklīdīs, Jūs uzaicinās – tā nu nav problema.
    Problema ka tik nav tas, ka ir vēl kādi, kas visus tos ar partiju komitetiem kominikaciju kumedinjus par pilnu njem :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Elina > aivarstraidass 04.11.2012. 22.23

    Draugiem.lv lapām, ja to atļāvis izveidotājs, piekļūt var arī nereģistrēti lietotāji, tur iespējas ir pietiekami plašas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ivars Alksnis 22.08.2015. 22.57

Un TĀ ideja nerealizējās

vai

Latvijas valsts to tagad ir kaut kā realizējusi?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu