Nacionālajā teātrī būs pirmizrāde "Jasmīns. Pārdaugava" • IR.lv

Nacionālajā teātrī būs pirmizrāde “Jasmīns. Pārdaugava”

21
Izrādes "Jasmīns.Pārdaugava" publicitātes foto. Foto autore Inta Ruka

Izrādi „Jasmīns. Pārdaugava” veido pārdaugavietis Valters Sīlis, dažas lomas iestudējumā arī atveidos pārdaugavieši Astrīda Kairiša un Gundars Grasbergs

Latvijas Nacionālajā teātrī top Ingas Ābeles „Jasmīns. Pardaugava”. Pirmizrāde paredzēta ceturtdien, 13.septembrī.

Izrāde stāstīs par par ģimeni un mājām. Pārdaugavā, tāpat kā jebkurā Latvijas vietā, joprojām ir daudz senu dzimtas māju, kuru īpašniekiem tās ir dārgas ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē. Mājas ir patvērums, dzimtas un ģimenes kopības izjūta, bet mājas ir arī īpašums un pienākums, kas prasa līdzekļus – naudu, laiku, spēku. Jasmīne ar vīru un vecmāmiņu dzimtas māju tuvējā Pārdaugavā apdzīvo trijatā, cīnoties ar visu, ar ko nu jaunai ģimenei mūsdienu Latvijā nākas cīnīties – nodokļu piedzinējiem, darba devējiem, kredītu apmaksu. Kā tajā visā nosargāt mīlestību un dzīvesprieku?

Interesanti, ka gan izrādes režisors Valters Sīlis, gan izrādes publicitātes fotogrāfiju autore Inta Ruka, gan izrādes aktieri Astrīda Kairiša un Gundars Grasbergs ir pārdaugavieši. Arī lugas autore Inga Ābele ir dzīvojusi Pārdaugavā.

Tā būs izrāde par pārdaugaviešiem, bet tikpat labi tie varētu būt iedzimtie jūrmalnieki, pārgaujieši, pārogrieši, pārventieši vai jebkuras Latvijas mazpilsētas iedzīvotāji.

Lomās: Līga Zeļģe, Ivars Kļavinskis, Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Gundars Grasbergs, Marija Bērziņa, Arturs Krūzkops, Ivars Puga, Anna Klēvere.

Vairāk informācijas Nacionālā teātra mājas lapā www.teatris.lv

Biļetes cena Ls1-12. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu