Ukrainas tiesa atstāj spēkā Timošenko spriedumu • IR.lv

Ukrainas tiesa atstāj spēkā Timošenko spriedumu

26
Jūlija Timošenko. Foto: AFP/LETA

ECT sāk izskatīt bijušās Ukrainas premjerministres sūdzību

Ukrainas Augstākā tiesa trešdien atstāja spēkā bijušajai premjerministrei Jūlijai Timošenko piespriesto spriedumu un septiņu gadu cietumsodu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, 2009.gadā ar Krieviju noslēdzot līgumu par gāzes piegādēm.

Līdz ar to tiesa noraidījusi Timošenko advokātu sūdzību, kurā ekspremjere lūdza atzīt Pečeru rajona un Kijevas apelāciju tiesas spriedumus par nelikumīgiem, ziņo LETA/AFP.

“Tiesnešu kolēģija nosprieda, ka Timošenko iesniegtā apelācija nevar tikt apstiprināta,” sacīja tiesnesis Oleksandrs Elfimovs.

Pagājušā gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju, bet viņai varētu tikt piespriesti vēl 12 gadi cietumā, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu jaunajos apsūdzības punktos. Pati Timošenko apsūdzības noraida, jo uzskata, ka varas iestādes viņu vajā politisku iemeslu dēļ.

28.augustā Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) sāka izskatīt Timošenko sūdzību, ziņo portāls “Lenta.ru”. Sūdzība par to, ka Ukrainas varas iestādes pārkāpušas Eiropas Cilvēktiesību konvenciju, ECT tika iesniegta uzreiz pēc tam, kad bijušo Ukrainas premjerministri arestēja pērngada augustā.

 

Komentāri (26)

ksenija_novikova 29.08.2012. 20.34

Bet pasaulei vienalga…

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 29.08.2012. 12.19

intresanti ka pati timosenko neko nav parakstijusi tikai ka valdibas vaditaja uzdevusi nozares ministram parakstit so ligumu..pec kura tikai lielie uznemumi maksaa lielo cenu un privatpersonu intreses vispar netiek skartas..jo tie maksa apm 10-12 reizes mazak nekaa mees..

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 29.08.2012. 11.53

man interese par Ukrainas tiesu sen nekaada , labaak uzrakstiet kaa lembem iet pa Latvijas tiesu….

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu